Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym obsadzic nieuzywana studnie

Polecane posty

Gość gość

Nie mam pomyslu jakimi roslinami obsadzic studnie.. stoi ona nieuzywana i tylko psuje calosc kompozycji ogrodu... jak sobie z tym poradzic? Macie jakiez pomysly?

Gość gość
No tak myslalam zeby ja wyremontowac ale do tego chcialabym ja obsadzic jakimis ciekawymi gatunkami;) po to, aby studnia nie byla koszmarem tylko punktem centralnym ogrodu :) gosciu wyzej: nie ide na taki uklad, jesli nie chcesz to nie potrzebuje Twoich rad.

Gość gość
No widze ze idiotow nie brakuje. Ja radze Ci zastosowac jakies rosliny pnace. Mozesz rowniez jakos ja oswietlic

Gość gość
Zadna dojrzala kotka. Potrzebowalam po prostu rady. Ktos tu wspomnial o swietle. Bardzo dobry pomysl ;) dzieki

Gość gość
moze manolie posadzic? :)

Gość gość
Ale ona niestety krotko kwitnie :(

Gość gość
dobrze będzie wygladał bluszcz bo zimą też jest zielon, tylko będziesz musiała przcinać jak zaczanie się rozrastać, ja tam mam oplecione beczki na wodę w ogrodzie, z tym, że wkopane mocno w ziemię, wystaje jakieś 0,5 m

Gość gość
No a ja bym C radzila cos prostego. Moze po prostu jakies bratki posadz lub tego typu rosliny

Gość gość
ja bym bardziej się skłaniała ku czemus wyższemu, tak, by zasłoniło studnię (jeśli chcesz by była niewidoczna) a jesli sama w sobie ma pełnic dekorację to jakieś krzewy, może róże, albo tulipany. U mojej znajomej jest własnie tak studnia obsadzona (tez nieuzywana) i rewelacyjnie wygląda, ale to cały ogród firma projektowała - ci tutaj http://www.ogrodycorylus.pl to wiadomo,że ładnie będzie

Gość Gość007
Jakie wykończenie ma ta studnia? Ma "żuraw" czy korbę? Wystaje wysoko z ziemi? Pomysłów jet wiele. jeżeli studnia jest niska i nic przy niej nie ma (żuraw, mechanizmu korby) to przykryj jej powierzchnię jeśli nie jest zakryta i na środku postaw jakąś średniej wielkości statuetkę albo inną ozdobę z cementu. Po czym posadź wysoką , rosnącą w kępach ozdobną trawę w kształcie fontanny (koło 5 sztuk w równych odstępach po drugiej stronie studni, sadząc przy konturze studni, takie półkoło). Trawa się ładnie rozrośnie. To będzie służyć jako tło. Na frontowej części studni, idąc jej kształtem, posadź średniej wielkości, liściaste sukulenty (do wyboru masz np czerwone, zielono kremowe lub zielone. Kwiaty możesz zostawić lub wysuczyć jeżeli lubisz). One również rosną w kępkach i cały widok jest estetyczny i ładny. Co do ozdobnej trawy, to też masz wybór, czerwona, zielona, pstrokata a przy okazji, późnym latem kwitną. Powodzenia

Gość gość
hej, czy korzystal ktos z was z uslug tej firmy www.hydroel.com.pl ? wlasnie zastanawiam sie nad wykopaniem studni, ale moze ktos pomoze w wyborze?

Gość gość
najlepiej skontaktuj się z firma http://wierceniaarten.pl/ z Ząbkowic Śląskich. Oni zajmują się odwiertami pod studnie głębinowe. Na pewno pomogą ci, doradzą co zrobić ze studnią.