Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciasto upiekłam ale zmieniło kolor pomocy

Polecane posty

Gość gość

ratunku upiekłam piernik z marchwią i cz marchwi zmieniła kolor na ciemno zielony. czemu kurcze? czy ktos cos o tym wie, mielicie tak? szukam info w necie ale nic nie ma na ten temat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W ciescie jest kosmita. Pod wplywem wysokiej temperatury wyciekl z niego chlorofil. Nie przejmuj sie. Smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ej no kurde serio pytam bo niesmacznie to teraz wygląda, jesli komu się co takiego przytrafilo to niech mnie uspokoi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja też właśnie upiekłam ciasto placek z różnymi owocami i kruszonką i po nocy w niektórych punktach kruszonka nabrała koloru wręcz malachitowej zieleni. zmieszałam w niej różne mąki jaglana, ryżowa, amarantusowa orkiszowa- obawiam się że doszło do jakiejś reakcji - powstały sole - nie wiem może miedzi - ale boją sie tym karmić rodzinę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jasne, to na pewno miedź a nie pleśń. Kury domowe są jednak mega durne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×