Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IiLlOoNnAa

słabe ruchy dziecka :( prosze pomozcie

Polecane posty

Gość IiLlOoNnAa

witajcie, jestem w 22 tyg ciąży. W święta wielkanocne(20.04) poczułam pierwsze ruchy swojej córeczki, porządne kopniaki dostawałam prawie przez cała niedziele. Co dziennie od tamtej pory ruchy były równie silne. jednak od 3 dni te ruchy bardzo się osłabiły. Już nie dostaję takich kopniaków ;( dzidzia przypomina o sobie bardzo rzadko. (tydz temu) w wynikach wyszła mi anemia,ale tak mój gin stwierdził że wszystko jest ok. ale te słavsze ruchy bądź żadne przez kilka godz zaczynają mnie martwić ;( czy też tak miałyście ?

Gość gość
może inaczej się dziecko ułożyło. Wybierz się na ktg

Gość IiLlOoNnAa
Ale moja gin przyjmuje w czw a teraz będzie to świeto ;(

Gość gość
Nie ma żadnej położnej z ktg ?

Gość IiLlOoNnAa
Niestety Panie gin w poradni do której uczęszczam zrobiły sobie długi weekend. :/

Gość gość
no pewnie, ze jest na tyle wczesnie, ze mozesz jeszcze czuc przerwy miedzy kopniakami. Jesli tak sie denerwujesz, to zjedz cos slodkiego i obserwuj. W swieta pewnie wiecej jadlas i stad tez wieksza aktywnosc u dziecka.

Gość gość
jesli na prawde sie martwisz,to idz na IP

Gość gość
To szpitsla nie ma u ciebie w okolicy

Gość Kataris
ojej ,ie panikuj bez potrzeby,niedawno dopiero poczułąs ruchy dziecka,1 ciąża? to normalne,że nie sa intensywne,spokojnie fakt,że dziecko rusząło się bardzie 1 dzien moze byc spowodowane np dietą lub może bylas poddenerwowana na tym etapie dziecko spi w brzuchu ok 20 godz na dobę,wyluzuj ,na pewno jest wszystko ok w póxnijeszym okresie jak będzie większe jeszcze będziesz narzekać,że się tak wierci

Gość gość
Do szitala sie trzeba udac a nie posac na kafe

Gość IiLlOoNnAa
No zastanawiam się nad jazdą do szpitala, ale też nad tym czy to po prostu jest normalne że np mała się inaczej ułożyła. Dlatego tu o to pytam.

Gość gość
Sluchaj,ja tak mialam z blizniakami,jedno kopalo a drugie(to spokojniejsze do dzisiaj ;) ,nagle przestalo wykonywac ruchy,po prostu zmienilo swoje polozenie i zagniezdzilo sie z tyly macicy. Ja kupilam takie male urzadzenie gdzie slyszysz w sluchawkach co robi dzidzius,serduszko,czkawke itp..

Gość IiLlOoNnAa
A jak się to urządzenie nazywa? Otrzymam je w aptece?

Gość gość
idz do szpitala najlepiej wieczorem i powiedz ze od ponad 24g nie czujesz dziecka, nie mogą cie z kwitkiem odprawić, ja tak miałam, mala obrocila się tylem do brzucha -wypiela się na nas ;) będzie dobrze choć wiem co czujesz... glowa do góry :)

Gość gość
Sluchaj,ja tak mialam z blizniakami,jedno kopalo a drugie(to spokojniejsze do dzisiaj ;) ,nagle przestalo wykonywac ruchy,po prostu zmienilo swoje polozenie i zagniezdzilo sie z tyly macicy. Ja kupilam takie male urzadzenie gdzie slyszysz w sluchawkach co robi dzidzius,serduszko,czkawke itp.. Wszystko bedie dobrze,tylko lepiej dbaj o siebie ,jedz mieso,bialko,owoce,kup sobie witaminu ,zwlaszcza przy anemii zelazo. pozdrawiam cieplutko

Gość gość
Ja bym poszla niech mi mowia ze panikiara na izbie w nosie to mam dziecko jest najwazniejsze

Gość gość
i tak jak ktoś pisze, niech se mowia ze panikara, matka blizniakow z wloclawka pewnie zaluje ze bardziej nie panikowala....liczy się zdrowie i zycie twojego dziecka!idz do szpitala.

Gość gość
urzadzenie to summer prenatal system ,ale ja mieszkam z UK sa w Pl na allegro widzialam , ja gdzie nawet mam to w domu.. Ale moim zdaniemidz do lekarza(ja te bylam ! bo u mnie to byla 3 ciaza -blizniacza) idz jak najszybciej do lekarza..

Gość buststat
Sprawdzić możesz, sama na początku czucia ruchów panikowałam i pojechał do mojego gina, a pod koniec ciąży, jak nie mogłam "dobudzić" dziecka to poszłam na oddział, ale takie przerwy sa normalne, ja miałam nawet kilkudniowe. Prawda jest taka, że gdyby nie daj boże miało coś się stać, to już jak te ruchy są słabsze/niewyczuwalne to jest" pozamiatane". Ale powtórzę : takie przerwy na początku są normalne, ale jak masz się denerwować, to idź do szpitala, powiedz, że czujesz ruchy już od kilku tygodni a od 24 nie czujesz...

Gość gość
W 22 tc nikt ktg nie zrobi bo nie znajdzie dziecka. Dziecko ma jeszcze na tyle miejsca ze ucieka skutecznie, u mnie w szpitalu ktg robia od 28 tc a wczesnien tylko sluchawka poloznicza.

Gość Katia626
Dokładnie. Za wcześnie na ktg. A co do ruchów to jeszcze za wcześnie na codzienne silne kopniaki. Dzidzia może się tak ułożyć że kopie cię po kręgosłupie ,a tego nie czujesz. Zresztą ja jestem mamą od 4 miesięcy i też panikowałam bo były takie dni że bardzo słabo czułam ruchy,a potem przez kilka dni dzidzia szalała.I tak było do końca ciąży

Gość gość
To normalne, ze czasem dziecko tak sie ulozy, ze nie czujesz ruchow tak intensywnie. Ponadto przy anemii dzieci robia sie nieco ospale. Bierz preparaty zelaza najlepiej w nocy (2-3 godziny Po i 2-3 przed posilkiem) i popijaj sokiem pomaranczowym, zeby zapewnic lepsze wchlanianie.