Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pensja minimalna w 2014 roku to 1237 zł

Polecane posty

Gość gość

Tylko zostaje "na rękę" z tych 1680 zł brutto.

Gość gość
"Tylko tyle..." - miało być.

Gość gość
Pensja minimalna w naszym kraju przy tak wysokich cenach powinna wynosić 5000 zł do ręki. Tak żeby można było utrzymać rodzinę, ale nasz rząd tego niestety nie rozumie.

Gość gość
A jak ma zrozumiec syty głodnego?

Gość gość
Z zawodu jestem znanym, renomowanym Politologiem. Niestety żyję za marne 988 zł/miesiąc które zarabiam na stażu. A stażu zostały mi tylko 4 miesiące. Co potem ?

Gość gość
Potem to co zwykle. Całe dnie na kafeterii i pisanie peanów na cześć rudego wodza.:classic_cool:

Gość gość
Studia politologiczne kosztowały 1700 zł za semestr. W ciągu 3 lat studiów (bo to tylko licencjat) wydałem na czesne 10 200 zł. Od tamtego czasu, a więc od ukończenia studiów w 2010 roku, bronię polskich interesów narodowych na FB. I nie ma dla mnie pracy... czy nikt już nie potrzebuje w tym kraju znanego polskiego Politologa ?

Gość gość
Zastanawiam się czy aby nie głosować w przyszłym roku na partię inną niż PO. Ale na kogo ? PiS, wojna z Rosją. Twój Ruch... jestem heteroseksualny SLD, krypto-komuniści. PSL... jestem z miasta. PO pasuje mi najbardziej, ponieważ jestem umiarkowanym liberałem.

Gość gość
Nie jestem za wojną z Rosją, nie należę do mniejszości seksualnych, nie jestem komunistą, jestem z miasta i jestem umiarkowanym liberałem... więc zostanę z PO. Żeby jeszcze tylko mieć stałe źródło dochodów i wszystko byłoby - Bogu dzięki - OK.

Gość gość
Pocieszam się że Lech Wałęsa też zaczynał od zwijania kabli i podawania kombinerek w stoczni, zanim dostał Nobla i został Prezydentem. Więc dlaczego ja nie miałbym zaczynać od przepisywania i układania teczek na stażu... a potem czeka mnie już tylko wielka kariera :) Przecież reprezentuję polskie interesy narodowe na FB. www.facebook.com/vavruszko.1

Gość gość
Przy takich cenach i kosztach życia w Polsce to totalna hańba i porażka. Ja pracuję fizycznie i zarabiam 1600zł, mam małe dziecko. Jak odliczę rachunki i tak dalej to zostaje mi 500zł na cały miesiąc. Gdybym nie mieszkał z rodzicami to wylądowałbym już dawno pod mostem.

Gość gość
I właśnie dlatego wiele osób nie decyduje się na dziecko. A jeżeli już, to najwyżej na jedno.

Gość gość
Pensję minimalną można podnieśc jedną ustawą nawet do 1000000 zł miesięcznie, ale to nie sprawi, że wszyscy będziemy bogaci.

Gość gość
Ale ostatnie 20 lat jest najlepszym okresem dla Polski :-)