Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja żona nie chce mieć dziecka

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem juz co mam robić. Jesteśmy małżeństwem od 2 lat. Moja żona ma 26 a ja 32 lata. Obydwoje jesteśmy ludźmi wykształconymi, rozwijającymi nasze kariery zawodowe, ale ja chciałbym zostać już ojcem, o czym moja żona na razie nie chce słyszeć. Mówi, że jeszcze jest za wcześnie, że nie nacieszyliśmy się sobą, że dopiero co skończyła studia i musi jeszcze poczekać. Nie widzę w tym problemu, zarabiam dostatecznie dużo żeby móc utrzymać naszą rodzinę na takim poziomie jak żyjemy teraz, moja zone uparła się, że chce pracować, chociaż wcale nie musi. Kocham ją i chce mieć dziecko z moją zona. Niestety moja ukochana pracuje w świcie korporacji, wielkich biurowców itd. Jest architektem, a na dodatek jest niezwykle piękna, czarujaca i inteligentna kobieta, i boje się, że nie chce mieć ze mną dziecka, ani teraz ani za kilka lat. Co mam zrobić.

Gość gość
szukaj kasierki z supermarketu

Gość gość
no mnie to wcale nie dziwiw, że młoda dziewczyna po studiach uważa że jeszcze za wcześnie na dziecko. Moim zdaniem ma rację. Tak za 4 lata możesz z nią zacząć rozmawiać o rodzicielstwie.

Gość gość
a mi sie wydaje, ze chcesz miec z nia dziecko po to aby ja przy sobie uwiazac, zeby nie pracowala i nie bylo pokus w tym swiecie wielkiej korporacji :P

Gość gość
szukaj kasjerki* z supermarketu

Gość gość
ja w jej wieku tez nie chciałam. Poczekaj pare lat. ( upewniajac sie, czyw ogole chce dziecka- bo to juz inny temat)

Gość gość
To wcale nie jest tak, że chce mieć dziecko tylko dlatego żeby ją zamknąć w domu i żeby mi się na nią żaden facet nie patrzył. To prawda, że moja żona bardzo podoba się mężczyznom , ale ja ufam jej bezgranicznie, wkurzam się jak się slinia na jej widok, ale w głębi ducha jestem dumny, że mam tak piękną kobietę przy sobie. Naciskami na dziecko, bo uważam, że już nadszedł ten czas, a teraz mam coraz to więcej wątpliwości, że moja żona w ogóle chce je mieć.

Gość gość
Jeśli nie chce mieć dzieci to myślę, że powinieneś to zaakceptować. Nie wszystkie kobiety chcą wychowywać dzieci.To ciężka praca. Mój mąż tak namawiał mnie na dziecko, a teraz mam wrażenie, że nasza córka już mu się znudziła.

Gość gość
prowo prawika 0/10

Gość gość
Jeśli nie chce mieć dzieci to myślę, że powinieneś to zaakceptować x takie rzeczy mówi się PRZED ŚLUBEM

Gość gość
przetłumacz żonie , ze później może być za późno...mam taki przypadek w rodzinie.Kobieta nie chciała dziecka przed magiczną 30-tką , ponieważ twierdziła, że ma czas , że teraz kariera a potem stateczne życie...co się okazało później jej szanse na posiadanie dziecka zmalały do minimum....i skończyło się na braku potomstwa...a uwierzcie mi, dziecko nie jest żadną przeszkodą w budowaniu kariery zawodowej....sama urodziłam dziecko w wieku 20 lat przez co wydoroślałam jeszcze bardziej, nabrałam większego dystansu do życia i teraz kiedy dziecko chodzi do przedszkola robię karierę dalej jako menager restauracji...dla chcącego nic trudnego....takie jest moje zdanie

Gość gość
Ja na prawdę zdaje sobie sprawę z tego,mże nie każda kobieta chce zostać matką i to z różnych względów, ale akurat w tym temacie moja żona może na mnie liczyć. Uwielbiam dzieci i nigdy mi się nie znudzą. Kiedy kupowałem mieszkanie, w którym teraz mieszkamy to z myślą o dziecku. Jest tam miejce na wszystko, jest duże, przrestonne w atrakcyjnej okolicy, z wieloma atrakcjami dla dzieci.

Gość gość
dziecko nie jest żadną przeszkodą w budowaniu kariery zawodowej. x jest, chyba że dzieckiem opiekują się rodzice lub nianka, ale i tak noce urwane i dziecko wkur/wia

Gość gość
ludzie Wy czytacie co piszecie?? jak można powiedzieć, że dziecko nas wku*wia? Tacy oto właśnie rodzice chodzą po tym świecie a póżniej czytamy dramatyczne nagłówki w gazetach....patologia sieje patologię,....co by dziecko nie robiło trzeba zaakceptować...a nie mówic , że nas denerwuje ...masakra

Gość gość
jak można powiedzieć, że dziecko nas wku*wia? x normalnie i DLATEGO NIE MAM

Gość gość
by dziecko nie robiło trzeba zaakceptować.. x nawet jak będzie sikac za kanapą?

Gość gość
Ciekawe czy mezczyzni chcacy miec dziecko tak by na to naciskali,gdyby to oni mieli rodzic..A Ty autorze pomysl tez o jej uczuciach..Ja dziekuje,zeby facet mnie wrecz zmuszal do czegos takiego.Ona tez musi chciec.To nie koncert zyczen.Nie jest gotowa i w tej sytuacji nie powinno sie naciskac.

Gość gość
O takich sprawach rozmawia się przed ślubem aby potem nie było rozczarowań i niedomówień

Gość gość
jak nie chce to nie. Nie namawiaj. Predzej cie zostawi niz zajdzie w ciaze. Skoro uwaza, ze jest za mloda to tak jest.

Gość gość
Nie bądź egoistą i nie zabieraj życia swojej żonie tylko dlatego, że chcesz dziecko. Będziesz je miał, ale za parę lat. Sam masz 32 lata, sobie pozwoliłeś pożyć, a ona 26 letnia młoda dziewczyna ma się pakować w pieluchy zaraz po studiach? :O

Gość gość
cóż - rozsądna kobieta ...

Gość gość
jak sobie dziecko wychowasz wobec Twojego toku myślenia to będzie Ci sikało nawet na twarz....Z dzieckiem trzeba rozmawiać a nie posadzic przed telewizorem i miec spokój....

Gość gość
Prowokacja

Gość gość
mnie niestety dzieci też wq...

Gość gość
Chcesz ją usidlić, taka prawda i nie ściemniaj :D Może też instynkt się udezwał, bo stary z ciebie pryk, a ona, młoda, ładna ma czas :) Ciesz się, że cie wzieła i nie lansuj sie tak ta kasą. Snickersa zjedz.

Gość gość
cóż za duża różnica wieku...gdybyśce byli równolatkami to nie byłoby problemu...czy Ty 6 lat temu marzyłeś o rodzicielstwie? ona jest jeszcze młoda, sama jestem w jej wieku i też nie marzę póki co o pieluchach

Gość gość
Cenzura widzę czuwa nad poprawnością światopoglądową postów