Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Słodycze moją zmorą.

Polecane posty

Gość gość

Jak zerwać z tym pieprzonym nałogiem.

Gość gość
Czemu chcesz zrywać? Słodycze są z******te. Ptasie mleczko wedlowskie, rafaello, prince polo, sezamki, kinder bueno, delicje, wzetki, kremówki... mniam

Gość gość
wystarczy przez kilka dni być konsekwentnym i chęć na słodycze mija ogranicz też inne węglowodany szybko przyswajalne: białe pieczywo, biały ryż, nadmiar owoców

Gość gość
Bo przez to cholerswo nie mogę zrzucić ani grama. Niemalże codziennie obiecuję sobie, dziś bez słodyczy , samo zdrowe jedzenie, to zawsze coś mi się nawinie. A jak nie ma nic w domu to jestem w stanie ciasta piec.

Gość gość
E tam, ja wieczorkiem zjadam porcję lodów, zapijam lampką wina i idę spalić w łóżku. Nie lepiej tak, zamiast sobie wszystkiego odmawiać?

Gość gość
Tylko że ja, będąc w ciąży miałam wstręt do słodyczy. Jakby nie istniały. Przytyłam 12 kg. Myślałam ..szybko zgubie. A dziś mój syn ma 6mc, a ja pozostałość po ciąży w postaci 5kg.Za cholerę nie mogę opanować ochoty na słodycze.

Gość gość
Proste jak konstrukcja cepa, przestan kupowac slodycze.

Gość gość
ja rozumiem autorke doskonale, potrafiłam (jak juz przestalam homikowac w domu, kupowac) wyjadac sam cukier, jakies dzemy... tragedia. chrom mi nic nie pomagał

Gość gość
Autorka - no i co zrobiłaś? Ja właśnie mam taką fazę. Wyjadam wszystko co słodkie. Nie musi być to baton czy cukierek.

Gość gość
nic nie zrobiłam, bujam sie z tym dalej. dla tych co pewnie wyjada z lekarzem, badaniami wyniki mam w normie, tarczyca, hormony, takze to nie od tego. sama chcialabym wiedziec co to. nieraz tak mam ze az mnie telepie, jak jakis cpun na glodzie sie czuje. a waga rosnie i sie nie dziwie mam juz 85 kilo

Gość gość
kup sobie chrom

Gość gość
umiesz czytac? napisała ze nie pomógł

Gość gość
No właśnie jak też tak mam. Czasami mam takie momenty, że robi mi się słabo, oblewa mnie zimny pot. Wyniki też mam w porządku, dlatego uważam że to nałóg :(

Gość gość
ale to nie napisała autorka tematu.Być może za małą dawkę przyjmowała

ja miałam to samo- w ciąży słodycze mi nie smakowały, po porodzie rzuciłam się na słodkie jak szczerbaty na suchary. Przez parę miesięcy, aż się trzęsłam :O Aktualnie jestem 5 dzień bez słodyczy i mnie nie ciągnie. Kilka dni trzeba zacisnąć zęby i ochota przejdzie.

Gość gość
U mnie nie wchodzą w grę jakieś "wspomagacze" , karmię dziecko piersią.

Gość gość
poczytaj o niedoborach vit D Ja odkąd suplementuję vit D3 nie mogę patrzeć na słodycze.

Gość gość
Mam takie same objawy tzn. robi mi się słabo,mam drżenie rąk itp.ale to nie wina słodyczy.Jest coś takiego jak cukrzyca bez cukrzycy.Poczytajcie sobie

Gość gość
cukrzyca bez cukrzycy... tia... to się nazywa ŁAKOMSTWO

Gość autorka gość
Też myślałam że to cukrzyca. Ale wyniki mam w porządku.

Gość gość
Wyobraź sobie,że ważę 48 kg i nie obżeram się słodyczami a takie spadki cukru we krwi miewam,mimo że jem sporo.Hipoglikemia bez cukrzycy występuje bo proste cukry tylko pogarszają sprawę, powodując huśtawkę cukru we krwi.

Gość autorka gość
wychodzi na to że jedynym rozwiązaniem jest ograniczenie cukru. Próbuję zastąpić stevią , ale to nie to samo.