Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wizualnie podoba się Wam ten wózek?

Polecane posty

Gość gość

Czy widziałyście ładniejsze, zgrabniejsze "miejskie"? Nie podobają mi się za bardzo terenowe i chyba takiego nie potrzebuję.

Gość gość
nie podoba mi się, ale ja to taka tradycjonalistka jestem i nie lubię tych różnych "udziwnionych" wózków niczym ufo :D Wolę zwykły z koszem na dole, ale jak ci się podoba to kup, w końcu to ty najczęściej będziesz na ten wózek potem patrzeć :)

Gość gość
Dzięki za opinię. A co to znaczy udziwniony ? :-) Czy mogłabyś pokazać mi dla porównania tradycyjny? Może i mi się spodoba ;-)

Gość gość
Poprzez udziwniony miałam na myśli, że wygląda jak kopnięta hulajnoga :D tak jakoś mi się skojarzyło, sorka ;) Ja miałam coś w tym stylu: http://www.osito.pl/sklep/wozki-dzieciece/wozek-spacerowy-ciak.html rodziłam w obu ciążach w maju (jedna na początku, druga pod koniec), więc już było ciepło i dałam sobie spokój z gondolą, bo takie spacerówki są rozkładane na płasko i mają ochraniacze na nogi, więc nic nie podwiewa.

Gość gość
spoko :-) Nie mam doświadczenia, to moje pierwsze dziecko i dlatego zdecydowałam się na gondolę, może i niepotrzebnie. Nie wiem. Ktoś jeszcze?

Gość gość
Mnie się też nie podoba. Poza tym, maluśki kosz, a duży kosz to podstawa. Potem docenisz (a jak kupisz ten, to będziesz przeklinać). Ten podany przez gościa powyżej dużo fajniejszy i praktyczniejszy. A jak rodzisz latem, to gondola zupełnie bez sensu, po co kisić dzieciaka w takim czymś.

Gość gość
Czyli myślicie, że noworodka można wozić od razu w spacerówce na płasko? Nie wiedziałam. Myślałam, że gondola to standard.

Gość gość
Zastanawia mnie jeszcze co z jesienią, bo mały w październiku będzie miał 3 mce i myślałam, że taki mały jeszcze pojeździ w gondoli. Do spacerówki chciałam go sadzać jak już będzie siedział sam. Co wy na to?

Gość wózkowa111
Nie. Ja też nie lubie tych wszystkich dziwnych, niby nowoczesnych wózków, w których dziecko jest po prostu telepane. Wózek dla mnie to musi mieć stelaż X, zawieszenie na paskach lub wahaczach, duży kosz (najlepiej metalowy). Gondola duża, zamocowana w dwóch miejscach (a nie jak w większości, również w tym wózku z linku, tylko na środku), koła duże, pompowane. Wózek ma być wygodny głównie dla dziecka. A jak widzę te maluszki w gondolach, którymi rzuca przy każdym zjechaniu z krawężńika czy na nierównościach, to mi ich szkoda. Albo roczne dzieci przełożone do małych spacerówek, z malutkimi kółeczkami, ciasne (bo mamusia twierdzi, że wózek z 2w1 jej zbyt ciężki jest), niewygodne. Dobry wózek np. na kocich łbach "płynie", a nie się telepie, a tak jest tw wózkach z amortyzatorami.

Gość gość
Śliczny jest ten wózek:) . Sama się nad nim zastanawiałam, dla mnie ładny wygląd jest równie ważny jak funkcjonalność, a wielki kosz nie wiem po co potrzebny, przecież zakupów cotygodniowych wozić w nim nie będziesz. Ja w końcu zdecydowałam się na ten( trochę bardziej praktyczny) http://www.xbaby.eu/pl/p/Roan-TEO-wielofunkcyjny-wozek-2w1-kolor-CINNAMON/189 , ale twój jest równie śliczny:)

Gość gość
nowoczesny trochę dziwny ale ladny a to rzadkość bo większość tych nowoczesnych to paskudztwa jak cholera ale głupie mamusie kupuja bo chcą być trendy.... wczoraj widziałam kobiete z takim nowoczesnych 3 kolowym wozkiem który był nieco większy niż dla lalek, baka caly czas była schylona, gondola jakas krotka, dziwna, caly wozek wygladal jakby się miał polamac...no ale pęd za modą musi być,wygoda dziecka jest mało wazna....

Gość gość
kolezanko od tego linka: http://www.osito.pl/sklep/wozki-dzieciece/woz ek-spacerowy-ciak.html powiedz mi co o tym wozku,jak się sprawuje,ale tez tak szczerze jaki jest w terenie, na krawężnikach, opisz ten wozek bo wygląda ladnie :)

Gość gość
Autorko mi ten wózek, który pokazałaś bardzo się podoba. Ale ja właśnie z tych co lubią takie bardziej nowoczesne rzeczy :) Typowe spacerówki w ogóle mi się nie podobają. Osobiście mam chicco trio i-move i "dodatkową" spacerówkę nuna peep.

Gość gość
Bardzo mi się podoba ten wózek ;)

Gość gość
Nie moj styl.wyglada jakby sie mial zaraz polamac

Gość gość
Wygląda jak wózek dla lalek. Mały, sztywny, zero porządnej amortyzacji. Wy kupując takie wózki chyba w ogóle nie myślicie o dzieciach. Dobry wózek ma paski lub wahacze i 4 duże pompowane koła.

Gość gość
do gościa z 9.45 wieśniackie wozki o których piszesz to szczyt obrzydlistwa....stare i niemodne. fuuujjj jak z lat 90,sprezyny,paski,metolowy kosz. matko ktoś to kupuje.

ja mam podobny wózek bugaboo cameleon i powiem Ci że jest rewelacyjny. Najpierw woziłam w gondol, to naturalne i normalne. Lepiej dziecka nie wozić w rozłożonej spacerówce. Spacerówka jest lekka, składa się do małych rozmiarów i nie muszę się martwić kupnem innej lekkiej spacerówki parasolki bo ta wystarcza.

Gość gość
MOgę kupić ten wózek od znajomej, wiec cena okazyjna. Przyznam, że bardzo mi się po prostu podoba. Miałam okazję nim jeździć i prowadził się super. No ale jak mówiłam, mieszkam w mieście i tu się poruszam + samochód, więc rzeczywiście nie wiem, jak by było poza miastem. Za jakieś 6 mcy chciałam po prostu dokupić siedzisko i w ten sposób mieć fajny wózek za nie bardzo duże pieniądze. Chyba dziecka nim nie skrzywdzę przecież.

Gość gość
Wizualnie mi się podoba, taki typowo miejski. Ale zwróć uwagę przede wszystkim na wygodę, amortyzację itp. A co do gondoli, ja rodzę za miesiąc i do głowy mi nie przyszło, żeby wozić takie małe dziecko w spacerówce na płasko. Moim zdaniem gondola jest wygodniejsza i niezbędna dla noworodka a latem dużo czasu można spędzać na spacerach więc chyba wygoda to podstawa. Ale to tylko moje zdanie.

Gość gość
OCzywiście, że dla maluszka musi być gondola. I nie jakaś tam miękka, wkładana do wózka spacerowego, jako taki wkład. Gondola musi być duża, sztywna, osobno montowana. Taka jest dla dziecka najzdrowsza.

Gość gość
A mi sie podoba, najwazniejsze to jak sie prowdzi, i czy kosz nie jest nisko, ja mam urbo z mamas i papas i bardzo polecam, wozek typowo miejski , nadaje sie od urodzenia, nie wiem tylko czy w Pl mozna kupic, moja pierwsza corka w nim jezdzila ponad 2 lata i teraz nastepna korzysta i nadal jak nowla

Gość gość
Kto kupuje wózki na stelaży X, na wahaczach/paskach, z dużymi kołami? A uwierz, że coraz więcej osób. Widocznie kobiety poszły po rozum do głowy i przestały wierzyć w bajki, że na polskie drogi, chodniki, pobocza, różne ścieżki nadają się sztywne wózki z niby amortyzatorami i kołami skrętnymi, które przeszkadzają i utrudniają wjazd do autobusu, podjazd pod kraweżńik itp. Jeszcze 1,5 roku- rok temu widziałam sporo tych "nowoczesnych" wózków.. Całe miasto zawalone Tako Laretem (swoją drogą próbowałam prowadzić, znajoma ma.. tragedia.. zresztą widzę po aukcjach czy ogłoszeniach, że większosć ten wózek sprzedaje po 7-12 miesiącach używania.. bez sensu). Od kilku miesięcy obserwuję zmianę: coraz więcej wózków klasycznych; duże koła, wahacze/paski, duże gondole. Coraz więcej osób ma wózki takie jak: babyactive ballerina, roan marita, roan kortina, jedo bartatina itp. I dobrze. Przynajmniej dzieciom jest wygodnie.

Gość gość
Skoro Twoje dziecko w październiku będzie miało 3 miesiące, to kup wózek z dużą gondolą, tak, żebyś mogła dziecko wozić w gondoli przynajmniej do lutego. Będzie lepiej osłonięte od wiatru, zimna itp. Nie wyobrażam sobie maluszka 4-5 miesięcznego w spacerówce w środku zimy.

Gość gość
usta.gifserduszko.gifusta.gif

Gość gość
usta.gif serduszko.gif usta.gif

Gość gość
Ja nie wyobrażam sobie w ogóle nie kupować gondoli, nawet jak dziecko urodzi się latem. Jakoś nie przemawia do mnie wożenie takiego maleństwa w spacerówce, nawet rozłożonej na płasko. Co z tymi szelkami? Przypinacie je? To średnio wygodne. Bez przypinania tym bardziej tego nie widzę.

Gość gość
mnie się bardzo podoba,ale ja lubię taki nowoczesny styl

Gość gość
Fajny wozek.