Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wprowadzanie glutenu co zamiast kaszki?

Polecane posty

Gość gość

Hej, może ktoś ma jakiś dobry pomysł. Teoretycznie powinnam wprowadzić gluten, młody ma niecałe 6 miesięcy. Próbuję już od 2 tygodni, ale ręce mi opadają już. Każda kaszka jest bleh. Nie wiem, czy to wina konsystencji, czy smaku, ale po prostu wszystko wypluwa. Nie wiem, czy w ogóle coś tego glutenu zjadł. Ponieważ ma alergię na nabiał próbowałam z kaszkami holle i nestle bezmlecznymi. Próbowałam też bezglutenowy kleik ryżowy, też nie. zjada za to ładnie ziemniaczka z marchewką, aczkolwiek dodanie do tego kaszki kończy się jak wyżej. Co można jeszcze podać, żeby tego glutenu trochę jednak do środka dziecka trafiło?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gluten może być podany w formie gotowanej kaszy manny ugotowanej na wodzie, ale także w formie innych produktów. W przypadku asortymentu HiPP zalecane 2-3 g produktu glutenowego zawiera: 1/3 słoiczka Gruszki i jabłka z kleikiem orkiszowym po 5. m-cu, 1 Pierwsze ciasteczko HiPP ( w formie rozpuszczonej może być podane już po 5. miesiącu) 1/2 słoiczka Rosołku z kurczaka z kaszką manną 1 łyżki stołowej (+ ok. 30 ml wody) Kaszki mlecznej manny Na Dzień dobry Tuskawki 1 łyżki stolowej (+ ok. 30 ml wody) Kaszki mlecznej Na dobranoc Owsianka z jabłkami BIO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję ślicznie. Mleczne jak napisałam odpadają, ale sprawdzę te pozostałe czy nie zawierają mleka. Może coś ruszy... Szczerze mówiąc aktualny schemat żywienia (do 6mca tylko pierś) wydaje mi się doprowadza właśnie do takich sytuacji, że dziecko potem nie chce jeść. Żałuję, że nie zaczęłam próbować nieco wcześniej z nowymi pokarmami, może bym nie miała takiego dzikusa :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×