Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Serio nie wiecie że są foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy powyżej 9 kg?

Polecane posty

Gość gość

Na temacie o klimie w samochodzie jakiś gość zwątpił w istnienie fotelików tyłem do kierunku jazdy. Mając dzieci powinniście wiedzieć takie rzeczy. Ja przed kupieniem fotelika przeczesałam cały Internet aby wybrać najbezpieczniejszy fotelik dla córki i dowiedzialam sie o fotelikach tyłem do kierunku jazdy i taki kupiłam. I nie rozumiem rodziców którzy wiedząc o fotelikach montowanych tyłem decydują sie na fotelik montowany przodem. To jakby celowe narażenie dziecka na niebezpieczeństwo.

Gość gość
acha i kilkulatek ma siedziec tyłem do jazdy?????

Gość gość
Ja wiem. Też się dziwię, że rodzic może nie wiedzieć takich rzeczy. Tak się interesują bezpieczeństwem dzieci.

Gość gość
Do 2-4 lat tyłem to tak optymalnie.

Gość gość
Mnie też szokuje, że są osoby, które o tym nie wiedzą.

Gość gość
autorko a ile ulotek szczepionek przeczytałas jak szczepiłas dziecko????

Gość gość
tak myslałam ze nie przeczytałas zadnej i pysk zamknełaś, wez kretynko nie zarzucaj ze ktos nie dba o swoje dziecko bo jezdzi przodem do jazdy w foteliku bo jestes żenujaca

Gość gość
A ja nie jestem autorką i przeczytałam ulotki :). Przeczytałam też czym grozi wożenie przodem do kierunku jazdy małego dziecka .

Gość gość
sa z******te bezpieczne foteliki montowane przodem, kosztuja kupe kasy wiec niech autorka stuli głupi pysk, bo ktos kto wydaje kupe kasy na fotelik robi to z troski o bezpieczeństwo dziecka, a taka idiotka przeczytała cos i zarzuca innym narazanie dziecka na niebezpieczeństwo :o

Gość gość
Ale jesteś wulgarna :-o. Nawet nie ma o czym z Tobą dyskutować, nie będę się zniżać do Twojego poziomu. Mam nadzieję, że Twoje dziecko nie będzie musiało zapłacić za Twoją ignorancję.

Gość sfgga
Przypadkiem zdobyła trochę wiedzy i aż musi temat zakładać bo inaczej po s i ka się z wrażenia. Widzisz, jak wiem, że jazda tyłem jest lepsza, nawet dla dorosłego, kocham i dbam o swoje dziecko, na bank jestem lepiej wykształcona od ciebie, ale moje roczne dziecko dostało fotelik przodem do kierunku jazdy, dlatego, że w tym tyłem... i tak jeździł przodem, a raczej totalnie wykręcony bokiem, tak się kręci i chcę patrzeć do przodu, wolę więc by stabilnie siedział przodem, bo to na pewno jest bezpieczniejsze dla jego kręgosłupa.

Gość gość
z przygłupami nie dyskutuje sie kulturalnie, zarzucasz mi brak kultury a pewnie gdybys dowiedziała ze cos sie stało dziecku wozonemu przodem to z satysfakcja bys sobie myslała - miałam racje :O zajmij sie swoim dzieckiem, a od innych sie odwal i uważaj na słowa bo moga sie obrócic przeciwko tobie

Gość sfgga
Czym zapłacić? Nawet w foteliku tyłem do kierunku jazdy dziecko nie jest 100 procent bezpieczne, widziałam nagranie z wypadku, gdzie 2-latka siedział tyłem do kierunku jazdy, na auto najechał tir i z samochodu, dziecka ani fotelika nic nie zostało. Wypadki są różne, nie tylko czołowe (a o te chodzi z fotelikiem tyłem do kierunku ku jazdy)

Gość gość
moja 3 latka ma 110 cm,4 latek ma 121 cm..jak takie wielkoludy mam wsadzić w fotelik i mają jechać długą drogę?

Gość gość
tu autorka Przeczytałam wszystkie ulotki. Nie szczepię córki. Nie zmienia to faktu, że powinnaś być bardziej kulturalna. A skoro sama nie szczepisz dziecka bo dbasz o bezpieczeństwo to tymbardziej powinnaś wozić tyłem do kierunku jazdy.

Gość gość
mam wozic 7,5 latke tyłem do kierunku jazdy????????????

Gość gość
A jak takie wielkoludy wkładasz do fotelika przodem do kierunku jazdy? To tak samo wkładałabyś do fotelika tyłem do kierunku jazdy.

Gość gość
ciekawe że kiedyś były foteliki tylko przodem z tych większych. trochę chyba bicie piany jest z tymi fotelikami tyłem, tak samo jak ze szczepieniami. wszystko ma swoje plusy i minusy.

ja tam nie widzę minusów wożenia tyłem do kierunku jazdy.

Gość gość
30.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość z przygłupami nie dyskutuje sie kulturalnie, zarzucasz mi brak kultury a pewnie gdybys dowiedziała ze cos sie stało dziecku wozonemu przodem to z satysfakcja bys sobie myslała - miałam racje pechowiec.gif zajmij sie swoim dzieckiem, a od innych sie odwal i uważaj na słowa bo moga sie obrócic przeciwko tobie xxxxx nie mierz ludzi swoją miarą, nie życzę nigdy źle innym ludziom, tym bardziej niewinnym dzieciom. Jesteś bardzo wulgarna, współczuję Twojemu dziecku.

świetna opcja z możliwością wożenia tyłem do kierunku jazdy to graco coast 9-18. super bezpieczny i porządny fotelik który powinien każdego zadowolić :)

bardzo fajny jest ten fotelik z graco, jednak bardziej do gustu przypadł mi graco nautilus od 9 do 36 kg.