Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czopek glicerynowy na brak kupki u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

czy moge podac kawalek czopka glicerynowego mojej 5miesiecznej corce.Od 2 dni nie robila kupki.Karmie tylko piersia,nie wiem co by to moglo zmienic zawsze nawet po 2 dziennie robila a teraz taka zmiana.

Gość gość
oczywiscie ze podaj. z ciagu max 2 godziny powinna sie wyproznic. ja mojemu sonowi podawałam :) ale nie pamietam w jakim wieku gdzies moze 8-10 miesiecy miał

Gość gość
Jeżeli karmisz tylko piersią a dziecku nic nie jest (nie pręży się, nie stęka), to takie dzieci mogą nie robić kupy nawet do 10 dni.

Gość gfgjgldgfdfg
10 dni to teoria, a kobieta chyba zna swoje dziecko, u nas jak 2 dnia nie było kupy to wiedziałm, że może być problem i rzeczywiście 3/4 dnia pojawiał się twardy brzuszek, płacz i tylko czopek uratował sprawę (ze 2-3 razy tak mieliśmy)

Gość gość
Nie teoria, bo moja córka przez 2 miesiące życia załatwiała się co 10-14 dni :P i świetnie się czuła.

Gość gfgjgldgfdfg
ale to było u niej normalne, a jak dziecko się wypróżnia się ciągle kilka razy dziennie i nagle przestaje to co innego.

Gość gość
jeśli nie ma bóli brzuszka to nie podawaj. Na mleku matki może tak być. Dopiero jak zacznie się coś dziać to daj nawet całego-ja dawałam tylko mój był na modyfikowanym, strasznie go bolał brzuch to powiem szczerze że włożyłam i od razu wyleciał z kupą, nawet pediatra mówiła, że można spokojnie całego podać miał ok 4-5 mcy wtedy.

Gość gość
bo ja zauwazylam ze zaciska piesci i takm steka jak by chciala zrobic kupke a nie moze.Podziele go na 3 czesci i podam.Mam nadzieje ze nie bedzie jej nic bolec.

Gość gość
ja bym poczekała, próbowałaś wsadzić ją do wanny z ciepłą wodą? masować brzuszek, uginać nóżki? Jak nie to po cholerę dawać czopka? najpierw spróbuj jej ułatwić, a nie od razu czopek.

Gość gość
gfgjgldgfdfg koleżanka też karmiła tylko piersią, sama się zaniepokoiła bo dzieciaki miały wtedy gdzieś z 3-4 mce i jak kupa była każdego dnia, tak przez 5 dni się nie pojawiła, bóli nie było, dziecko zrobiło samo, a jak się zaczynają problemy to nie od razu czopek a ułatwienie najpierw, tym bardziej że próbuje zrobić to ciepła woda, masaż, czy uginanie nóg pewnie pomoga.

Gość gość
Jak się zaczęły takie długie przerwy to dla mnie też nie było normalne. Nawet pojechaliśmy do lekarza bo dziecko od 3 dni nie zrobiło kupki. Tam pielęgniarki bardzo się uśmiały i powiedziały, że póki dziecku nic nie dolega i gazy (nawet bardzo śmierdzące) odchodzą to wszystko jest ok i mamy czekać :P

Gość gość
wlozylam jej 1/4 czopka .minelo 10 minut i nic.po jakim czasie zrobi kupke o ile zrobi?

Gość gość
a robiłaś tj C***isałam? masaż, nóżki do brzuszka, ciepła woda?

Gość Justann
Przy karmieniu piersią moja robiła kupę co 5 dni. Po prostu prawie wszystko zostało strawione i nie było czym robić kupki. Może Twoja ma podobnie? Jeśli jej brzuszek nie boli to czopek jest niepotrzebny, a nawet zbędny, bo on pomaga, jak kupa jest "na wylocie". W innym przypadku nie zadziała.

Gość gość
zrobila baaardzo duza kupke az sie zdziwilam.Nic dziwnego ze stekala.Doroslemu przeszkadza jak nie moze sie zalatwic a co male dziecko.teraz jest spokojniejsza.

Gość gość
tak jej ulzylo za az usnela sam