Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frukis

Obozy jezykowe na Malcie?

Polecane posty

Gość frukis

Czy warto pojechać na Maltę na obóz językowy? Czy jednak otoczenie będzie sprawiać że do nauki nie będzie się miało zacięcia? Czy lepiej jechać na kurs językowy do UK?

Gość gość
ja gdybym mogła pojechać wybrałabym raczej Maltę, przecież tam tez mówią po angielsku, a przynajmniej pgogda jest wakacyjna

Gość gość
Zdecydowanie Uk, Bylam na Malcie na obozie jezykowym z Atasu i srednio mi sie podobalo. Wyspa taka sobie, okropne zarcie, za goraco. Za to Londyn idealnie

Gość gość
Mojej kuzynki córka była na takim obozie na Malcie. Była zadowolona, ale czy bardziej z poziomu języka angielskiego takiego kursu, czy z atrakcji Malty, tego do końca nie wiem. Dla dzieciaków to jedno i drugie jest atrakcją.

Gość Patena
ja uwielbiam upał, więc zdecydowanie Malta! Mam porównanie, bo byłam na obozach językowych i na Malce, i w UK, nigdzie nie narzekałam na poziom języka, ani jedzenie (może to zależy od organizatora, ja byłam z Almaturem), ale w Londynie brakowało mi czasami trochę słońca. Chociaż wiem, że i tam mozna trafić na słoneczną pogodę, mi się nie udało ;)

Gość szukam imienia
Uważam, że warto posłać tam dzieciaki lub jechać też z nimi. Z tego co wiem, rodzice też byli z nią.

Gość Patena
Jak to, rodzice byli z córką na obozie młodzieżowym?;) nie noo, ja sobie tego nie wyobrażam :P przecież nie tylko o naukę w obozie chodzi, ale też o wieczorną zabawę :D

Gość gość
Mieli domki wynajęte, dzieciaki rano na kurs na kilka h, a potem spędzali czas wg własnego uznania.

Gość Patena
Aha, rozumiem. To z tego co wiem, Almatur raczej takich nie ma w ofercie, na szczęście! ^^ bo jechać z rodzicami na obóz... nic fajnego :P ale jako drugie wakacje, własciwie, to dlaczego nie. ech pojechałabym tam jeszcze raz

Gość gość
Czy Alatur tego nie wiem, Moi w Niemczech mieszkają.

Gość gość
Malta, Londyn jest dla mnie depresyjny przez pogode

Gość pytamee
A może oni sobie sami załatwili te domki i kurs językowy dla dzieci na miejscu?

Gość Patena
Bo oni mogli z innego biura, ja akurat byłam z Almaturu, tu jest link https://www.youtube.com/watch?v=OGA5QcfwUuQ , który baaardzo kojarzy mi się z tym obozem (chociaż mnie na nim nie ma, na szczęście:P) sporo się tam nauczyłam

Gość majkaa

Najlepsze obozy językowe sprzedaje według mnie biuro ATJ -lingwista.com.pl. Chodzi mi o stosunek jakości do ceny, u nich się płaci rozsądnie, cena jest dobrze opisana wiadomo co wchodzi w skład wszystkich kosztów, nie ma jakiś niespodzianek i doliczania pieniędzy nie wiadomo tak naprawdę za co... Zawsze wyszczególnione jest cena + dodatkowe opłaty.