Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zarodek 7,4mm w 7tyg prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość gość

bylam dzis na usg, zarodek dokladnie w 6tyg i 5 dniu ma 7,4 mm, ginekolog powiedziala, ze jest do tylu o jakies 2 tyg jednak w internecie wyczytlam ze rozmiar odpowiada wiekowi ciazy. sama nie wiem co o tym myslec. pamietacie jak bylo u Was? to moja pierwsza ciaza i jestem za bardzo przewrazliwiona.

Gość gość
Mozliwe ze ciaza jest mlodsza niz wynika to z OM

Gość gość
tak, ale wspolzylam tylko w srodku cyklu , pozniej juz nie wiec wtedy moglo dojsc do zaplodnienia

Gość gość
Do zaplodnienia nie dochodzi od razu po stosunku...byc moze doszlo do niego nawet 4-5 dni pozniej-i w tym momencie ciaza juz jest prawie jeden tydzien mlodsza....mozliwe ze mialas po prostu pozniej owulacje niz w polowie cyklu. Poczekaj do następnej wizyty. Lekarz wtedy sprawdzi czy zarodek sie rozwija. Poki co nie przejmuj sie na zapas:)

Gość gość
ja miałam chyba cos koło 1-1,5 cm ale w 9 tc, wiec wg jak na 7 tc jest ok :)

Gość gość
robilam testy owulacyjne i pozytywny wyszedl w 15 dc , wtedy wspolzylam jeszzce w 16 i 17 dc. pozniej juz wcale bo maz wyjechal

Gość gość
Ja pierwsze usg mialam robione w 13/14tc i wtedy maly mierzyl 7 cm...to bylo moje pierwsze usg. Moja gin powiedziala ze wczesniejsze usg moga byc niebezpieczne bo wytwarza sie jakis efekt cieplny niesprzyjajacy zarodkom. Moim zdaniem nie masz co sie przejmowac...dzidzia pozniej z dnia na dzien bedzie wieksza i mysle ze ten niecaly cm jest ok....dzieci nie sa rowne wiec z zarodkami jest podobnie. Glowa do gory;)

Gość gość
dzieki za odpowiedzi:) w takim razie oby wszystko bylo Ok:)

Moja ginekolog mówi, że plemniki przy srzyjających okolicznościach moga przeżyć w ciele kobiety do 7 dni