Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agosława

Studiowanie psychologii, UW czy UKSW?

Polecane posty

Gość Agosława

Witam! Planuję rozpoczęcie studiów psychologicznych w Warszawie. Wg rankingów, poza UJ najlepszy jest Uniwersytet Warszawski, jednak dowiedziałam się, że wcale nie wygląda to tak różowo i że ludzie z UW przenoszą się na Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego - który to jest dużo niżej w rankingu! Zależy mi na rzetelnym wykształceniu. Chcę się dowiedzieć, którą uczelnię powinnam wybrać. Proszę o pomoc osoby w temacie, studentów lub absolwentów! Z góry Wam wszystkim dziękuję :)

Gość gość
UW zdecydowanie

Gość Jestem gościem tego tematu
Nie jestem z UW, jestem jeszcze przed studiami, ale wydaję mi się, że jak ludzie uciekają z takich uczelni jak UW to nie najlepiej o nich świadczy,

Gość gość
Ja na UKSW 10 lat temu kończyłam prawo, część znajomych studiowała na UW. Kolezanka studiowała romanistykę dostała się na UW i U L, wybrała Lodz, bo wtedy tam był wyższy poziom na tym kierunku. Ranking to nie wszystko, najlepiej popytać ludzi tam studiujących jak zajęcia wyglądają w praktyce.

Gość gość
pelno bezrobotnych psychologow a ty chcesz isc na psychologie?

ale konkurencji słaba, znam masę osób z psychologii z uw- ameby intelektualne. serio, jeśli większość psychologów ma podobne zdolności poznawcze, to raczej nie ciężko się wybić przy takich konkurentach

Gość gość
Tak dużo osób kończy teraz psychologię? Tak jak inni podpowiadają najpierw warto przeczytać, pogadać z osobami, które się uczą na uw i uksw, mimo wszystko chyba bym wybrała uw, albo uł , najbliżej Warszawy. UKSW zdecydowanie nie.