Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy dzieci przestają mieć dziecięce odruchy?

Polecane posty

Gość gość

Mówią że:,,dziecko prawdę ci powie" i to prawda.. Bo jak ja powiem mojej czterolatce że ma szlaban na gry na komputerze to ona uświadamia o tym całą rodzinę, pilnując by, każdy tego zakazu względem jej przestrzegał. Ale jak już pojawia się kwestia ustalenia tego, czy sąsiad ma ładniejszy dom(mieszka w pięknym niemalże pałacu) czy babcia ma ładniejszy (mieszka w normalnym niczym niewyróżniającym się domku) to zawsze powie że piękniejszy jest ten babci. I czasami mnie zadziwia tym swoim taktownym podejściem w kwestii podobnych wyborów... Kiedy właściwie dziecko przestaje mówić prawdę i tylko prawdę;)))???

Gość MARTYNlKA
To się nazywa inteligencja.

Gość gość
Ale jak to się ma do mówienia prawdy?

Gość gość
Może ona nie lubi tego sąsiada:O

Gość gość
Co to ma wspólnego z odr*****i? Jakiś bełkot totalny

Gość koko dżambo jaja je
Jaaaaa pierdo*ę.. Co to ma do odruchów???????? Kolejny tępak.. Www.zal-pl

Gość gość
potworny bełkot z tego tematu, ale jeśli chodzi o kłamanie to moje 3letnie dziecko doskonale kłamie w swoim interesie :D absolutnie nie jest prawdomówne i chyba nigdy nie było, potrafił zmyślać już rok temu, mówić że coś zrobił brat kiedy tamten nic nie zrobił, itd..

Gość gość
autorko mimo to, że topik nie ma nic wspólnego z dziecięcymi odr****** :) to powiem Ci tak, że dziecko mówi prawdę, ale widzi są swoimi oczami. Babcię na pewno postrzega przez jej dobroć, miłość, czuje się u niej bezpieczna :) Dla niej dom babci jest piękniejszy, bo mieszka w nim kochana przez nią osoba i to całkowicie normalne, uwierz mi że mówi prawdę.

Gość gość
Ale to nie wszystko. Pytana kto ma ładniejszy bukiet kwiatów Sąsiadka zrobiła bukiet z tulipanów a jej wnuczka stała z pęczkiem mleczy zerwanych na przydrożnym trawniku (Moja nie zna tej dziewczynki) Moja wskazuje palcem na tę małą że ładniejszy ma... No ok. W sumie to tej małej miło było ...

Gość gość
Dziś powiedziała dziadkowi że nowe spodnie z aplikacją stacyjkowa,od niego, bardzo jej się podobają. Jestem ciekawa jak często je włoży;)

Ty, autorka, masz coś z dekielkiem nie teges? Luźne styki? Sama do siebie piszesz? Prowokatorko jedna

Gość gość
Koko dżambo jaja je- w domu wszyscy zdrowi?