Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Goalka

raz widac a raz nie bijace serducho

Polecane posty

jestem w 7tc (49dc) kilka dni temu dostalam jednorazowego plamienia brazowego. poszlam na usg do prywatnego gabinetu, tam lekarz przepisal mi luteine i zaobserwowal bijace serduszko , powiedzial, ze ciaza jest zywa i poki co jest dobrze, po dwoch dniach poszlam do mojej przychodni na ktorej mialam zaplanowana wizyte a na niej rowniez wykonano mi usg ale tam juz bijacego serduszka nie bylo widac bo lekarka stwierdzila, ze zarodek jest jeszcze za maly i usg tego nie wykaze. czy sprzet usg moze sie roznic ? moze na prywatnej wizycie lekarz mial lepszy sprzet ? co o tym myslicie?

Gość gość
moze to wina sprzetu a moze ciaza ubumarla dlaczego nie powiedzials lekarce ,ze akcja serca byla juz wczesniej widoczna?

powiedzialam, ze dwa dni temu widac bylo pulsowanie, a ona stwierdzila, ze u niej na usg wychodzi , ze zarodek jest za maly aby zauwazyc bijace serce. stad pytam , czy aparatury usg sa dokladne i dokladniejsze?

Gość gość
oczywiscie! zalezy bardzo duzo od sprzetu jak i umiejetnosci lekarza,zrob bete potem powtorz po 48 godz i upewnisz sie czy wszystko ok

dodam, ze na prywatnym usg ciaza byla za mala o 5 dni, a ona stwierdzial po dwoch dniach ze jest za mala o jakies 2 tyg!!. (straszne rozbieznosci) na drugim usg wyszlo ze zarodek ma 8mm , widac cialko zolte a pecherzyk mierzy ok 2cm. ona nie kazala mi sie martwic ale mysli mam rozne

Gość gość
przede wszystkim nie traktuj gabinetu prywatnego w kategoriach lepszego sprzętu- zazwyczaj tylko lepiej wygląda, ale jego parametry są g******e. Po drugie ocena USG zależy także od ułożenia płodu, więc nieraz serduszko będzie widoczne bardzo wyraznie, a nieraz wcale

czyli nie powinnam sie tym przejmowac? na drugiej wizycie mialam badanie i nie bylo widac zadnych plamien itp. jedynie co to wielkosc zarodka wedlug lekarki byla za mala, ale mowila ze skoro jest dobrze widoczne cialko zolte to bardzo dobrze bo ono powoduje wzrost plodu. 22.04 zarodek mierzyl 2,6mm a wczoraj 7,9mm wiec rosnie.

Gość gość
ja zrobilabym bete inaczej pozostaje ci czekanie na kolejne usg i nerwy

Gość gość
przy becie powyzej 1000 powinna byc widoczna akcja serca plodu

sluchajcie, zagladam teraz do mojej karty ciazy a tam lekarka ktora mowila ze nie widac bijacego serca napisala : zarodek z echem zarodka 8mm....nie rozumiem!!!!

Gość gość
z echem zarodka czy echem serca?

Gość gość
w państwowych gabinetach sprzęt nie zawsze jest tak dobry jak w prywatnym.

Gość gość
Beta nie da jednoznacznej odpowiedzi, jak ciaza obumiera to hvg jeszcze wzrasta bo kosmowka jeszcze o tym nie wie. Ja tak mialam.nie martw sie,skoro na 1 bylo widać znaczy ze wszystko ok.

echem zarodka cos wczesniej jest napisane ale nie moge doczytac, mniej wiecej:Wj.macicy poj. p.(tu slowo na c******.) z echem zarodka 8mm-5tc

uj.macicy poj p. ciazowym z echem zarodka 8mm

Gość gość
no to znaczy tylko tyle,ze jest zarodekale nie pisze nic o echu serca;( albo beta albo usg za tydzien

Gość gość
wymiary zarodka sa ok wiec moze ona po prostu rzeczywiscie miala za slaby sprzet,glowa do góry