Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dobra panierka do schabowych

Polecane posty

Gość gość

macie jakis fajny sposb na panierke do kotletow schabowych?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bulka tarta i jajko sprawdzona i najlepsza bez chemi i tych roznych swinstw,do bulki mozesz dodac przyprawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bułka tarta, kasza manna. jajko roztrzepane plus spora ilość pieprzu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak wlasnie robie alemyslalam tez o czyminnym. zeby panierka bylam miekka. da sie takzrobic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ex_debill_konkubina
najpierw obtaczam w mące, potem w jajku (roztrzepanym z majerankiem), potem z bułce tartej, czasami jest to bułka z sezamem, a czasami ze zmielonymi płatkami kukurydzianymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do jajka roztrzepanego lyzeczka plaska kucharka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kucharek? Takie świństwo? Przyprawiasz normalnie kotleta (czy to schabowego czy z piersi kurczaka): sól, pieprz z młynka, czosnek z młynka, papryka ostra. Potem kotleta (rozbitego i podziabanego widelcem) obtaczasz w mące, jajku i bułce tartej i od razu dajesz na mocno rozgrzany olej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
po prostu mąka pszenna i już.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najpierw solę potem w jaju rozbełtanym maczam a następnie do mąki pszennej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no tak ale zeby taka panierka byla miekka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dobra jest panierka z krakersów :) krakersy trzeba włożyć do woreczka, roadrobnić np przy pomcy walka do ciasta, kotlety obtaczamy napierw w jajku wymieszanym z dwiema łyżeczkami mąki i łyżeczką jogurtu, potem w krakersach i smażymy. Na końcu wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Taka panierka jest bardziej delikatna i chrupiąca niż z bułki tartej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z krakersow bardzo lubie. A zeby byla miekka to z samej maki, albo w ciescie nalesnikowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sol pieprz na mieso, potem maka, potem jajko, potem bulka i na patelnie. Pilnowac, zeby sie nie przyjaralo i smazyc na dobrze rozgrzanym, ale nie za goracym ogniu. Czasami jak zrobie piersi z kurczaka w panierce a nie zwykly schab moze zamiast w bulce w tartych migdalach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×