Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierścionek zaręczynowy

Polecane posty

Gość gość

Kupiłem dziewczynie pierścionek zaręczynowy. Zamierzam się jej oświadczyć na dniach, ale mniejsza o to... Wydałem na ten pierścionek 1700 zł (taki klasyczny, złoty z jednym brylantem). I mam pytanie - wg Was to mało, dużo, czy w sam raz jak za pierścionek zaręczynowy? Pytam, bo moja bratowa stwierdziła, że za dużo wydałem... Wg niej pierścionek za max 500 zł byłby w sam raz. Ja uważam wręcz przeciwnie i gdyby było mnie stać na więcej, to wydałbym i 10 razy tyle.

Gość gość
A ona brylanty lubi? Niektórzy preferują szmaragdy, szafiry.

Gość gość
lubi

Gość gość
bratowa zazdrosna i tyle

Gość gość
zazdrośnica jedna, pewnie sama dostała taki za 500zł

Gość gość
jak widzę nikt autorowi nie odpowiedział na jego pytanie. Mnie nie stać aby wydać aż 1700 na pierścionek i wg mnie to trochę sporo, ale jak Ciebie stać, to czemu nie. Szczęścia życze

Gość gość
ja osobiście nie patrzę na cenę, ale na jakość pierścionek musi ważyć z 3 gramy, ja akurat dostałam 4 gramy, ale na pewno nie może być to jakieś g ó w n o 1 gramowe tylko i wyłącznie żółte złoto - białe złoto jest rodowane, szybko nie wygląda ładnie kamienie naturalne - nie musi być brylant, diament, może być szafir czy rubin, szmaragd, wg gustu 7 lat temu ja dostałam pierścionek za 900 zł, to były szafiry i diamenty, żółte złoto, 4 gramy, teraz taki pierścionek kosztuje około 2-3 tys. zł myślę, że teraz trzeba minimum 1 tysiąc wydać, żeby znaleźć coś przyzwoitego myślę, że bratowa jest zazdrosna :-)

Gość huhbnbgjbgy
Pewnego razu chlopak zapytal dziewczyne: - Wyjdziesz za mnie? Ona odpowiedziala: - Nie. I odtad chlopak zyl dlugo i szczesliwie..

Gość gość
troche dużo dałeś ale z drugiej strony pierścionek musi byc piekny i na pewno jest wart swojej ceny..;) a dziewczyne musisz mocno kochac skoro tyle wydajesz na pierścionek ;) nie jest tak źle, przynajmniej masz pewnośc ze pierścionek jest solidny i na 90%jej sie spodoba ;)

Gość gość
prowo. Podobny temat juz tu by.

Gość gość
trudno powiedziec, mozna kupic i tansze pierscionki, ale mozna i sporo drozsze. Jesli jestes pewien, ze trafiles w gust przyszlej narzeczonej, to nie roztrzasaj juz kwestii finansowych. A bratowa niech nie zaglada w cudzy portfel (co ja to obchodzi, ile wydales? wscibska baba) i nie zazdrosci (sama pewnie dostala jakis badziew z cyrkonia, hehe).

Gość gość
Jeśli wiesz, że trafiłeś w gust przyszłej narzeczonej to super :) Stać Cię- to też fajnie, że kupiłeś droższy :)

Gość gość
Uważam, że facet musi się postarać. Cena sama sobie nie jest ważna, stąd potoczne powiedzenie, że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować równowartość 3 miesięcznych pensji. Gdyby mój chłopak był w ciężkiej sytuacji materialnej, to cieszyłabym się i z takiego za 500 zł. Ale w sytuacji, w której zarabiałby 20tys, to chyba bym się wściekła, że stać go na coś lepszego a dostaję jakiś ochłap.