Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jadlospis Waszych 9 miesiecznych dzieci

Polecane posty

Gość gość

Możecie napisać po kolei co jedzą Wasze 9 miesięczne dzieci? Gotujecie im obiady czy dajecie słoiczki? jeśli gotujecie to co? przyprawiacie? Podajecie między posiłkami jakieś przekąski?

Gość gość
moj syn je 8.00 kaszka 11.00 180ml mleka 14.00 zupka ze słoiczka lub domowa bez przypraw 17.00 deserek ze sloiczka 20.00 180ml mleka Miedzy posiłkami czasami dostaje biszkopty lub chrupki kukurydziane, do pica woda z niewielka iloscia soku, samej wody nie chce pic

Gość gość
Rano 150 ml mleka modyfikowanego. Około 13-14 (czasem 15) obiad. Słoiczek 190 ml. Około 18 150 ml mleka lub deser cały słoik. Na kolację 150 ml mleka modyfikowanego. Między posiłkami jakiś świeży owoc lub chrupek kukurydziany.

Gość gość
Mój jest trochę starszy ale jak dobrze pamiętam to jadal wtedy tak: mleko na pierwszy posiłek następnie kaszkę, obiadek (słoiczek albo gotowany przeze mnie, nie dodawałam żadnych przypraw), deserek zazwyczaj owoc albo kisiel. Jogurtów nie dawałam bo alergik. Przed snem mleko. W ciągu dnia dostawał chrupki kukurydziane. Pił zazwyczaj wodę ale też rumianek, herbatkę koperkowa, czasem trochę soku bez cukru.