Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to fakt protest nic nie zmieni

małe dzieci są strasznie głupie

Polecane posty

Gość vivioora
"Zostaje niektórym do gimnazjum?! Wydaje mi się, ze autorce zostało do dziś... Mój syn ma rok i jest mądrzejszy od Ciebie! Chociaż wie co wolno a co nie, bo on to chociaż takich bredni nie wymyśla" kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk zaimponowalas mnie ta gleboka i przemyslana wypowiedzia jagodzianko. Bardzo to madre i logiczne - twoj syn ma rok, wie co wolno a czego nie wolno bo on to chociaz takich bredni nie wymysla. Proponuje zebys przeczytala to po raz kolejny i sprobowala dostrzec groteskowosc swojej wypowiedzi. To mi przypomina pewna sytuacje sprzed lat. Moj sasiad szedl sobie chodnikiem, obok niego dreptal jego pies. Pies troche sie ociagal, to odbiegl na chwile, to zatrzymal sie by cos powachac itd. Najwyrazniej zezlilo to mego sasiada bo nagle wrzasnal na swojego psiaka tymi slowy: "jak idziesz to chodz a jak nie idziesz to mow!"

Każda matka inaczej wychowuje swoje dziecko. Po swojemu. Ja swojego syna nauczyłam, że jeśli mówię "nie wolno", to nie wolno. Ile matek usypia swoje dziecko na rękach? Moje usypia samo. Nie płacze, a jeśli już coś mu nie pasuje to ewentualnie lekko marudzi. Nie śpię z nim w łóżku, jak inne matki ze swoimi dziećmi. Od tego mam męża żeby z nim spać. Mam złote dziecko można powiedzieć, nie sprawia problemów, jest bardzo mądry jak na swój wiek, czego nie można powiedzieć o ludziach którzy są dorośli a mają mniejsze móżdżki niż te małe skarby.

Gość gość
oczywiście teraz każda będzie bronić swojego wyp**docha....

Gość fotel
strasznie głupie to są kafeterianki .a zwłaszcza te z pokolenia lat 90-tych.

Nikt nie karze Wam robić sobie dzieci. Każda matka będzie bronić swojego dziecka jeśli je kocha, bo dla matki przeciez jej dziecko jest najpiekniejsze i najcudowniejsze. Nie mowie o tych co sie puscily a teraz płaczą bo "bachora" mają. Ja nigdy nie pozwoliłabym powiedzieć tak na moje dziecko, twarzą w twarz każdy sie boi mówić to co myśli, a na forum zaraz mnie oblepią mianem matki polki, a niech tak będzie, a co tam

Niestesty mylicie sie.. dzieci są mądre i zaden dorosly człowiek nie jest w stanie przyswoic tyle wiedzy co takie male dziecko i jest to udowodnione.. owszem są wyjątki ale to ze dziecko jest glupie zależny tylko od osób które je wychowują. Takiemu 1,5 -2 letniemu dziecku mozna wszystko wytłumaczyć i ono bardzo dobrze rozumie co sie do niego mówi ale to czy bedzie sie słuchalo zalezy od sposobu w jaki wytłumaczylismy cos. krzycząc nie wolno, nie rób, nie dotykaj nic nie da bo ono wtedy tak samo krzyczy,wymusza,upiera sie i placze.

Gość gość
Czarna Jagodziankaa nie wysilaj sie bo autorka tego nie zrozumie...ona szukała klamki w drzwiach obrotowych a jak była mała dłubała w nosie palcem u nogi.

Gość gość
A tak swoja droga autorka musiała miec straszne dziecinstwo...pewnie sama była wyzywana od przygłupów,brzydali skoro sama teraz ma takie zdanie o innych dzieciach. Współczuje rodziców.

lenka220 - dokładnie. Dwulatek nie będzie potrafił złożyć zdania jak polonista, a przedszkolak obliczyć funkcji kwadratowej. Nie można porównywać, bo dzieci nie zawsze rozwijają się w tym samym tempie. Racja- dzieci nie są głupie tylko ludzie którzy je wychowują. Żeby dziecko wyrosło na mądrego człowieka trzeba je uczyć od małego, a nie olewać i traktować na luzie a później "naprawiać". Człowiek uczy się całe życie a i tak głupi umiera...

gość 21:26 -to wyjaśnia brak inteligencji i tolerancji autorki. Zdania na ten temat są podzielone, ale dlaczego zamiast po prostu wyrazić swoje zdanie trzeba od razu obrażać małe, nikomu nic niewinne dzieci, że głupie?

trzeba od razu obrażać małe, nikomu nic niewinne dzieci, że głupie? x a co nie może?

Gość gość
SPEED prawiku nie cwaniakuj tak

Gość gość
Mnie wkurzają te dzieci w sklepach jak drą swoje mordki a co gorsza rodzicie zabierają te dzieci nawet do przymierzalni i potem drą mordki jak oszalałe

Gość Mamadzidziuuunia
Ty nie jesteś malutkim dzieckiem ani parolatkiem, a mózg ci gdzieś obcięło. Ryjek to pewnie sama masz.

blagam miejcie chociaz pojecie o czym piszecie. Niemowlaki i male dzieci sie tak szybko ucza poniewaz maja doslownie 'puste' mozgi i nie maja jeszcze porownania z innymi rzeczami (np jezyk, pierwszego jezyka sie oczywiscie najlatwiej nauczyc bo nie mamy zadnego porownania i nie tlumaczymy sobie na inny), dzieci po prostu kopiuja, przyjmuja rzeczy takie jakie sa nie wykonujac nad tym zadnych wiekszych procesow myslowych, nie kwestionuja rzeczy. Dlatego tez mamy rozne przyzwyczajenia z dziecinstwa, traumy itd itp. To nie znaczy, ze dzieci sa madrzejsze czy tez inteligentniejsze bo nie sa :o Wy to pewnie myslicie, ze w pewnym wieku to pstryk i wot 'learning mode' sie wylacza :o

Gość gość
Dzieci są głupie i wkurzające, to jest prawda. Moja siostra ma dziecko, dziewczynke ma 2 lata. Mówie do niej np. chcesz klocki? a ona od razu tej głupi grymas na twarzy i eeeee , no kurde nie może normalnie wyrazić że chce te głupie klocki? Ja nie wymagam od 2 latki pełnych zdań, tak poproszę ale umie powiedzieć zwykłe tak lub chcę, ale nie od razu ten ryjek wykrzywia w podkuwkę, jak to widzę to od razu się we mnie gotuje. Tak jak tu już napisały dziewczyny, coś lekko nie po jej myśli już ten krzywy ryj i grymas na twarzy. Dziś byłam z facetem na spacerze, idziemy sobie spokojnie, rozmawiamy a tu nagle ryk bachora, patrzymy w bok a tam mamusia stoi, tatuś przodem i stop, nie mogą iść bo bachor ryczy i nie idzie, nożesz kurna mać, z dzieciakiem nawet głupi spacer to problem. Ja się po prostu dziwie tym ludziom co się decydują na dziecko. Przecież każdy z nas chciałby żyć normalnie, bez problemów a decydować się na dziecko to tak jak by na właśnie życzenie komplikować sobie życie. Nie wiem, może to z nudów, wszystko się układa fajnie, bez problemów więc tak trochę nudno a to zrobimy sobie dzieciaka, coś będzie się działo. Moim zdaniem szczęśliwi ludzie, ale naprawdę szczęśliwi a nie na pokaz szczęśliwito nie decydują się na tyrana w postaci dziecka. Mają co robić, mają jakąś swoją pasję, nie nudzą się, to i dziecko i nie potrzebne a tacy nudziarze co nie mają już ze sobą co robić to strzelą sobie dzieciaka i już nudno nie mają bo zawsze coś się dzieje.

Gość gość
dobrze dziewczyny mówią, dziecko to masakra

Gość gość
Najlepsze to te ,, ryjki,, i ,, mordki,, :D

Gość gość
Jagodzianka ze sqym mezem k****arzem. Hahaha. Udana rodzinka. Nie ma co! Jaki ojciec... wiec skoncz sie osmieszac z tym swym znastwem zycia.nie odejdziesz od goscia przez zasiedzenie!

Gość gość
Dokładnie coś nie pasi i już ten krzywy ryj w podkówke, no nic tylko w****** w mache

Male dzieci, sa 100 % ssakami. Zachowuja sie jak typowe szczenieta.Chca mamy,ciepla i mleka.To nie glupota,to instynkt. Swidruja czkami,zeby przypodobac sie matce,smierdza pieknie,ale tylko dla matki. Potem tracimy ten instynkt,na rzecz cywilizacji. Autorka tematu jest glupia z zasady. Nie pamieta czlowiek jak szczeniakiem byl. Przezyla tylko dlatego ze matka nakrmila, nie pozwolila zamarznac i du.py do golej kosaci nie odparzyla.

Gość gość
Wszysko pięknie ale mnie dziwią te kobiety co mają wariacje macicy, chłopu żyć nie dają bo chcą dziecka, czy to nie jest chore? Ich cel życiowy polega na tym żeby na świat wydać, rozwrzeszczanego bachora, który musi być dla wszystkich piękny i cudowny. Nie kumam co te baby mają w głowach, siano? Sory ale jeżeli dla kobiety jedynym celem życiowym jest urodzić małego, głupiego srajdurnia to cos tu jest nie tak

Z toba cos nie tak. Urodzilam dwie takie "medy " Sa super,smieszne,denerwujace ale the best dla mnie.NIe musza byc dla ciebie. Roznica jest taka ,ze mnie to cieszy,mam satysfakcje jestem dumna. Nie jestem tylko matka.Mam prace,ktorej ty nigdy nie bedziesz w stanie wykonywac,moj maz to swietny facet.Mam bzika na punkcie psow. To jest moje zycie. Sklada sie nie tylko z dzieci,ale tez innych przyjemnosci,do ktorych malolaty nie maja dostepu. Dziecko to nie kajdany. Ale nie wszystkich stac na swiadome wybory.

Gość gość
Właśnie tak sobie głupio tłumaczą matki, że mając dziecko wszystko można a g... prawda, masz dziecko i jesteś uwiązana, nigdy nie podejmiesz spontanicznej decyzji bo.... a co z dzieckiem...

Gość gość
jaka fajna dyskusja się utworzyła :) więc ja też coś dodam od siebie, właśnie wróciłam z imprezki, dopijam piwko na spokojnie a moja kumpela która niedawno urodziła siedzi z dzieckiem bo jej ryczy od kilku godzin :) a ja sobie siedze spokojnie ze słuchawkami na uszach, słucham muzy jest zajefanie, dopije piweczko i kładę się spokojnie spać a kumpela, spełniona matka ha ha ha pewnie do rana nie zmruży oka :)

Matka nie jestes,nie musisz byc. Ale nie ukladaj zycia innym. Ja uwazam ze moje zycie jest fajne.Jest w nim miejsce dla dzieci,prace i hobby. Jak ty nie dajesz rady nie znaczy ze inni nie potrafia.Nie kazdy musi miec dzieci.Nie kazdy musi miec meza lub zone.To sa wybory. Jak nie lubisz dzieci,to ich nie miej,tez OK.Ale nie przekonuj innych do swoich racji. Pamietaj ze tez bylas malym dzieckiem,strasznie glupim , jakas sucz cie doprowadziala do doroslosci. Miej swoje wybory,nie narzucaj innym. A moze ty chesz dziecko tylko sie s,k***ysynsko boisz ?