Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kijka12

Czy ma lub miał ktos z was takie objawy anemii?

Polecane posty

Witam, jestem tu nowa przed chwilą odkryłam te forum i wydaje sie ciekawe dlatego tu jestem :) Mam pewnien problem ale nie mam pojęcia czy wlasnie od tego jest to forum i czy moge sie wyżalic i zapytac o poradę. No ale mniejsza więc tak Od ostatniej wizyty w szpitalu która była miesiac temu wykryto u mnie anemię.Pamiętam że przed pobytem w tym szpitalu nagle spadła u mnie energia. W szpitalu okazało sie ze mam anemie z braku żelaza tak więc przepisali mi żelazo w kapsułkach i w proszku który sie wsypuje i zalewa wodą biore dwa razy dziennie albo kapsułke albo piję wodę z żelazem dwa razy dziennie zalezy co jest w aptece .... zaczeło sie piekło! po prostu nic nie czuje w sensie takim że jestem jak powietrze. Ciągłę zmęczenie najlepiej to bym usiadła i wpatrywała sie w jeden punkt na ścianie.DOSŁOWNIE..! Nie mam na nic chęci. Boli mnie głowa. Kołata mi serce gdy próbuje zasnąć ( z tym są największe problemy bo gdy sie położe to serce zaczyna mi bic jak szalone a czytałam ze kołatanie serca i przyspieszony rytm to takze jeden z objawów anemii)..nie mam wogole w sobie życia trudno mi sie z czegos śmiać.. jestem ospała i to bardzo. W szkole mam dużo problemy z koncentracją i zapamiętywaniem, nie radze sobie juz z tym wszystkim.Wypadają mi włosy i mam kruche paznokcie. Jeszcze jest dziwna jedna rzecz że codziennie jest może jakieś z pół godziny na to że zaczyna boleć mnie skroń.. wiem ze to dziwne ale naprawdę mówię wam, tak mam. Codziennie po pół godziny moze mniej lub więcej ehh nie wiem co sie ze mną dzieje czy to juz będzie tak zawsze? najlepiej bym ciągle leżała kub chodziła jak jakaś zahinotyzowana, zero jakiś okazywania emocji. Totelane NIC.Mozna to jakos zmienić? Chciałabym normalnie funkcjonowac a niestety anemnia nie jest ode mnie zależna ... nie da sie tego usunąć. Moze są na to jakieś sposoby? hm ? bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedź. Już mi lżej i mniej sie płakac chce gdy sie wyżaliła. Pozdrawiam.

Gość gość
Ja miałam takie objawy, minęły po leczeniu. Odżywiaj się zdrowo, będzie dobrze. Jest maj, pij herbatę z pokrzywy i po miesiącu będziesz czuła się o niebo lepiej, możesz pić też sok z buraka. Ja po szkole kładłam się spać, wstawałam na trening i po treningu spowrotem spać i tak z miesiąc trwało zanim wróciła mi energia.

Gość gość
Mam takie same objawy jak autorka ale niechce mi sie po lekazach chodzic i niewiem czy to anemia

Gość gość
anemii nie da sie wyleczyc pokrotkiej kuracji musi minac kilka miesiecy .. wiem to ze swojego doswiadczenia :)

Gość goscgoscgo
mam anemie i prolemy z tarczyca, jak nie musze to po prostu nie robie NIC, taka jestem zmeczona, bez energii i checi do niczego, mam nadzieje , ze poprawi sie to wszystko po miesiacu terapii, na razie jestem po 2tyg i nie widze roznicy

Myślisz że źle samopoczucie minie ci podczas leczenia niedoczynności...to żżyczę ci tego bo ja leczenia się juz prawie rok a dalej się chuj0w0 czuje ....ale z tym wyjątkiem że juz nie tyje i włosy mi nie wypadają aż tak:)

Gość gość
marsz do lekarza zrobić badanie krwi: morfologię wtedy lekarz zaleci preparat na receptę, ma więcej żelaza niż te dostępne w aptekach bez recepty jedz często wątróbkę, mięso, buraczki, owoce, surówki i pij herbatkę z pokrzywy ja piję codziennie szklankę soku z buraków "Barszczyk Hortexu" ja potrzebowałam około pół roku łykania żelaza w tabletkach by wyniki wróciły do normy