Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowle krotko ssie piers

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie jak dlugo niemowle 5 miesieczne ssie piers?Ile czasu to trwa i co ile.Moje dziecko ssie obie piersi razem moze z 3 minuty.Odbijam go ale juz nie chce.Zauwazylam ze juz pod koniec zaczyna sie szarpac z ta piersia jak by mu nie lecialo.Je tak co ok 2 godziny.Na noc jeszcze oprocz piersi podaje mu 80 ml mleka modyfikowanego bo nie zasnie, placze z glodu a piersi juz nie chce juz ciagnac bo chyba mu nie leci.

Gość gość
powinno ssac z jednej piersi bo pokarm zmienia się w trakcie, najpierw jest wodnisty aby dziecko zaspokoiło pragnienie a dopiero póznej spija ten tresciwy. mozliwe ze dlatego sie nie najada .

Gość gość
a nie wpadłaś na pomysł, że pokarm sobie uciekł/zanikł/wyparował/ skończył się i aktualnie głodzisz dziecko ? sama piszesz że podajesz mm na noc bo płacze z głodu a piersi nie chce, po co ma chcieć skoro są puste? to że naciśniesz i coś leci nie znaczy że produkują na tyle pokarmu żeby zaspokoić dziecka apetyt , może by tak rozszerzyć dietę dziecku ? podawać więcej mm ?

Gość gość
A ty wyżej nie wpadłaś na to ze nie ma czegoś takiego jak znikający pokarm? Przestan wypowiadac swoje zdanie na temat na który nie masz zielonego pojęcia, ok? autorko dziecko w tym wieku potrafi szybko wyssać. Wieczorami prawdopodobnie nie placze z glodu tylko jest przwbodzcowane. Za dużo wrażeń w ciągu dnia mial i odreagowywuje. Nie podawaj drugiej piersi po 3 minutach tylko ciągle jedna i ta,samą aby,mogl wyssać treściwy pokarm. Jak np. ssie 3 minuty i za pól godziny zwnou chce to podaj mu ta sama pierś. Jeżeli je krotko to do 2 och godzin podawaj ta sama,pierś. Jeżeli ssie dluzej np. 20-30 minut i jest jeszcze glodny to dopiero podaj druga pierś.

Gość autorkaTematu
Dziekuje za rade.Ja probowalam trzymac go przy jednej piersi ale on odwraca glowe i zaczyna plakac.Nie chce juz z niej ciagnac nawet musze z nim spacerowac po domu zeby ssal.Z drugiej pije chwilke.Czasem to nie chce wcale.

Gość autorkaTematu
Mozliwe ze to zabki?

Gość gość
musisz byc uparta i tyle karmic, karmic .... jesli chcesz karmic... dopajanie skonczy sie tym ze zaprzestaniesz karmic ja maim taki problem od 4 miesiaca ale dociagneam do 10 miesiecy.

Gość autorkaTematu
Moze sie rozprasza.Swiatlo dzienne i sie denerwuje.Zaczne go jutro karmic przy zaciemnionych oknach i tylko w sypialni, w ciszy.Kiedys to mu nic nie przeszkadzalo.Wazne ze byl cysio i nic sie nie liczylo a teraz to wszystko ciekawsze.

Gość gość
mam ten sam problem z 4 miesieczna coreczka. moja rada.. odciagaj mleko czasami - bedzie latwiej kontrolowac ile zjada. moja mala je 5 minut co 3 godziny. i chociaz bym na glowie stawala nie zje wiecej. do tego nigdy nie jest glodna to ja jej oferuje piers i ewentualnie laskawie pociagnie :D ale zyje, jest pogodna, grzeczna i zawsze usmiechnieta wiec chyba taka jej uroda.

Gość gość
Pij duzo wody, kup herbatkę laktacyjna hipp i przystawiaj dzidzie często do piersi

Gość gość
gosc 22:58, karmię 2 dziecko , jedno 3 lata karmiłam piersią, drugie karmię 2 rok , masz rację nic nie wiem o karmieniu :) istnieje coś takiego jak zanik pokarmu, zatrzymanie laktacji pod wpływem stresu, choroby itp. rozszerzałam dietę od 4 miesiąca życia dzieci jak przy mm ponieważ to jest okres kiedy dziecko powinno rozpoznawać smaki , potem się dziwicie że dzieci nie chcą nic innego poza cycem :) taaak nic nie wiem o karmieniu :)

Gość gość
pisząc takie mądrości, to chyba karmiłaś fuksem. Nic nie było w stanie popsuć twojej laktacji. Spytałaś się czy mogą być jakieś przyczyny, czy dziecko chorowało, czy są jakieś stresy, czy ząbkuje? Nie! Zawyrokowałaś że mleko skończyło się :O żenująca porada.