Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malamrowka

mąż leń?

Polecane posty

Gość malamrowka

Proszę o opinię. Chodzi o obowiązki domowe. Nie wiem, czy ja się czepiam, czy mam rację. Uważam, że mąż to straszny leń. Mamy 5-letnią córkę, oboje mamy własną działalność. Ja pracuję średnio po 8-10 godz. dziennie, on ma nienormowany czas pracy, to znaczy - może np. parę dni w ogóle nie pracować, albo załatwić w ciągu dnia tylko jedną sprawę. Ja zaprowadzam rano Małą do przedszkola, a mąż ją odbiera o 17.00. Daje jej coś tam do zjedzenia albo jedzie z nią do jakiejś galerii handlowej. Jak są w domu, a ja przychodzę ok. 20.00 - 21.00 to ona ogląda bajki w telewizorze, a on leży albo sied*******mputerze (nie pracuje). Często wychodzi do biura np. o 11.00-12.00 a wcześniej siedzi przed komputerem, albo ogląda telewizję i nic poza tym. Wieczorem zazwyczaj wstawi naczynia do zmywarki czy przygotuje ciepły posiłek. W soboty kiedy proszę, abyśmy wspólnie posprzątali to mi mówi, że mam mu przestać mówić co ma robić i z fochem odkurza (byle jak) i to nie zawsze, a cała reszta należy do mnie. twierdzi, że on się CAŁE DNIE (17.00-20.00) zajmuje dzieckiem, a ja jeszcze czegoś rządam. Czy ja się czepiam, czy to faktycznie nieudacznik i leń?

Gość malamrowka
odpowie ktoś?

Gość gość
Mój mial tak samo. Kilka razy szmaragdowy po tunis, kilka razy zbierał brudy z klatki schodowej i się nauczył, że to NASZ dom i NASZE obowiązki. Jak nie zareagujesz, to on będzie sprawdzał granice.

Gość malamrowka
Ale on jest niereformowalny. Jesteśmy już 7 lat po ślubie i ani groźby, płacze, prośby i sztuczki nie działają. Czy to że odbiera codziennie dziecko to tak dużo????

Gość gość
Jaja sobie robisz? Przecież ty nic w domu nie robisz poza zaprowadzeniem małej do przedszkola i wspólnym wysprzątaniu w sobotę, to chyba ty jesteś nieudacznikiem a nie on :D

Gość gość
Twoj maz to len smierdzacy :O