Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkam w melbourne vic

Pytanie do mieszkajacych w Australii

Polecane posty

Macie jakies sposoby na przetrwanie zimy...w domu? U mnie juz jest po prostu zimno...... 13 stopni rano w domu. Chodze w polarze i dwoch parach spodni. CZesto na zenwatrz jest cieplej niz w domu. Nie zaczelismy jeszcze ogrzewac...nie wiem,czy to ma sens. Raz,ze ogrzewanie gazowe jest b.drogie, a poza tym zajmuje wiele,wiele godzin by nagrzac duzy dom (mieszkam sama z mezem, polowa pokoi w ogole nie uzywanych). Nie mamy podwojnych szyb w oknach ale pojedyczne, co tu jest standardem chyba :( Dom calkiem nowy, wyremontowany 6 lat temu. Myslalam by uszcelnic jakos okna,szpary naokolo drzwi... Meczy mnie ubieranie tylu warstw-ciagle jest zimno...

Gość gość
No to się przyzwyczajaj :P Każdej zimy niestety tak będzie.. Sprawcie sobie takie przenośnie grzejniczki (które wyglądają jak kaloryfery z kabelkiem). Postawcie jeden w sypialni i jeden w living room'ie i włączajcie w zależności w którym pomieszczeniu jesteście. Jeżeli to wasz dom, uszczelnienie lub/i całkowita wymiana okien napewno pomogą ;) Jak dla mnie zima w Australii to koszmar. W Polsce przy -20 stopniach nie było mi tak zimno jak w Australii przy +15 :P

No wlasnie, zimno w domach a na zewnatrz OK.. Czassem wychodze na zewnatrz, by sie ogrzac :classic_cool: Ehh. Wymiana okien na podwojne szyby - kiedys to zrobimy ale jeszcze nie w tym roku (drogo). Nie wiem jak oni to zrobili, ale mamy normalnie luki pod drzwiami/na bokach drzwi, takie <1cm ale widoczne i przez nie pewnie wwiewa zimno :O Dzis jadziemy do Masters kupic uszczelki, takie samoprzylepne paski co sie zaklada wzdluz framugi. Mamy elektryczny piecyk, da sie nagrzac ale to tak na jeden pokoj przy zamknietych drzwiach. Meczy mnie łażenie w tylu warstwach. W biurze tez mam zimnawo,ale cieplej..

Gość SKAD JA TO ZNAM 1009234RGFVF
Zawsze chcialam duzy dom, a teraz myślę, by się przenieść do unitu albo mniejszego domu z wiekszym ogrodem, bo ZIMNO MI