Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skaza białkowa u niemowlaka mimo specjalnego mleka

Polecane posty

Gość gość

Witam synek ma pol roku od 3 miesiaca pije mleko bebilon pepti ( te specjalne dla uczulonych dzieci ) mimo tego ma bardzo brzydka skóre cala ... duze plamy zaczerwienione i bardzo suche ..oczywiscie pielegnujemy tak jak to powinno sie robic alergolog powiedzial jakich plynow i kremow uzywac zalecif dawac dicoflor ale wydaje mi sie ze moze jakies leki czy cos co bardziej te objawy skorne wyeliminuje ...moze któraś z Was miala podobne doswiadczenia ..powiedzcie jakich kosmetykow dla dziecka Wy uzywałyście ...cos podowalyscie jakies leki ? Dodam ze jeszcze raz nie usmiecha mi sie isc do alergologa bo panstwowo u mnie czeka sie pol roku a prywatnie juz bylam i wlasciwie nic z tego nie wynikneło :( ... jak masz jakies doswiadczenia prosze podpowiedz ...z gory dziekuje

Gość gość
Mojemu synkowi skaza wyszła po bebilonie pepti. Kilka miesięcy pił nutramigen ale niestety również on był za słaby.

Gość gość
Mój syn od urodzenia miał skaze białkową. Wyglądał strasznie nikt nie wiedział co mu jest wyglądał jak poparzony na cały ciele! Koszmar. Ja karmię piersią i odstawiłam cały nabiał i dopiero wtedy skóra synka zaczeła normalnie wyglądać. Powiem ci tak do kąpania emolium i to nie załować sporo wlewać, woda przegotowana po kąpaniu wycieraliśmy miękkim bardzo i dobrze wyprasowanym ręcznikiem ciałko i smarowany był olitum krem. Tubka szła na 3/4 dni koszt jednej bodajże 21 zł. W ciągu dnia tez mu tym smarowałam buzie i te czerwone plamy jak wyszły. Co do mleka to skoro twoj synek tak reaguje dalej pomimo diety i zmienionego mleka to radzę spróbować dać nutramigen. Często jest tak że jak dziecko ma dużą skazę to włąsnie to mleko pomaga. Cena cos koło 36 zł w aptece. Myślę, ze u was by to pomogło. Powodzenia! W razie pytań chętnie pomogę.

Gość gość
Co to znaczy, że nie uśmiecha ci się iść z dzieckiem do lekarza, to idź do znachora. Co za ludzie. Skaza białkowa to nie tylko wygląd skóry, to ogromny dyskomfort i trzeba dziecku pomóc, jak mu takie mleko nie odpowida, trzeba próbować inne. Chcesz dziecko w astmę wpakować? Teraz maniefestuje się choroba na skórze, jutro mogą być oskrzela.

Gość gość
Syn od 7 tyg. do roku był na Nutramigenie,bo Bebilon Pepti był za słaby. Córka ,ma teraz 4 miesiące, od 6 tyg. była na Bebilonie, lekarz nie chciał od razu włączać Nutramigenu. Znowu Bebilon był za słaby i ze względu na mega kolki,którą akurat dostała na szczepieniu pediatra w końcu włączył Nutramigen i od tygodnia mała nie ma kolek, wzdęć, skóra też jest czysta. Smaruję buzię maścią apteczną, resztę ciała kosmetykami La-Roche

Gość gość
Idź do pediatry, da ci receptę na Nutramigen. Ja kupuję Nutramigen w aptece Gemini 17zł za puszke. Sama nie dawaj mleka tylko skonsultuj się z lekarzem swojego dziecka.

Gość gość
gosc * bylam u alergologa ale tak jak napisalam wizyta nic nie wniosla ...

Gość gość
idź do pediatry a nie do alergologa!!! Ja też z synem byłam u alergologa i nic to nie dało, pediatra ci wystawi receptę na mleko i zobaczysz czy ona przyniesie jakies efekty, niech ci zapisze maść robioną do buzi (wazelina, euceryna i woda destyl,lanolina). Mi pediatra powiedział,ze niestety z kosmetykami muszę trafić metodą prób i błędów. Syn był uczulony na parafinę, więc znalazłam La Roche, żel i balsam,córkę od początku kąpie i smaruje w tych kosmetykach.

Gość gość
dziekuje .. skonsultuje sie jeszcze raz z pediatra i moze cos nowego mi podpowie ... przeczytalam cos o takich srodkach jak : elosone i bectroban ...dziewczyna pisze ze na recepte dostala od lekarza i wszystko zniknelo jak reka odjał ... moze zancie te mascie/kremy ?

Gość gość
nie podajcie dzieciom tych aptecznych specyfikow,moja ciotka miała kiedyś kozy,przychodzili do niej ludzie po mleko,których dzieci miały skazę białkową,krowiego mleka pić nie mogły,brali to mleko dla dwojga dzieci,dziś już są to ludzie pełnoletni,wyszli z tego,mleko brała też kobitka na cere,ale jej nie pomogło,pytajcie o mleko,ale nie z kartonka w markecie,ale u hodowcy,to naprawdę pomaga...

Gość gość
a ja mojego kąpie w krochmalu - takim lekkim i smaruje miksem parafiny i wazeliny. Ale bez leku się nie obyło - skóra była w strasznym stanie, ze potrzebne były sterydy - lekarz cudował, aż w końcu zmieniłam lekarza. Też jest na Pepti.

Gość gość
a krochmal nie ma dzialania wysuszajacego ?

Gość krochmal wysusza
Oczywiście e krochmal wysusza! i nie wolno w nim kąpać dziecka z objawami skóry atopowej! autorko a co poza mlekiem je Twoje dziecko, bo domyślam się, że już rozszerzyłaś dietę?

Gość gość
Też używamy kremu La roche dokładnie tego Lipikar. Kąpiemy w Emolium. To najlepszy zestaw. Na gorsze dni mamy maść witaminową robioną w aptece i super u nas działa. My ogólnie od początku byliśmy na nutramigenie, ale za dużo nie pomaga. Jest tylko trochę lepiej. Po konsultacji z alergologiem, pediatrą i dermatologiem jesteśmy teraz na Nutramigenie AA. Jest podobno jeszcze delikatniejszy. Na razie jesteśmy tydzień na nim i chyba robi się coraz lepiej, nawet ulewanie przeszło, tylko sporadycznie coś poleci a po każdym jedzeniu parę razy ulewała. Ten AA jest na ryczałt ale musi alergolog stwierdzić że jest potrzeba, tak to puszka 1 4 6 złotych kosztuje

Gość gość
A i jeszcze daję jej Latopic, niedługo kończymy 3 mc kurację, i od poniedziałku Zinnat będzie dostawała 3 kropelki..

Gość gość
tak je juz sporo rzeczy ale wykluczam wszystko co ma skladnik mleko ,gluten nie chce fiksowac sie i daje mu potroszeczku nowosci i czekam na reakcje organizmu

Gość gość
Zapytaj lekarza czy możesz dostawić dziecku mleko mm, bo ma silną alergię na nie??? A wtedy mogłabyś podawać więcej jedzenia, słoiczków, herbatników i wody? Po co męczyć takiego malucha? Alergia może doprowadzić do astmy, więc będziesz ryzykować? Podejrzewam, że twój maluszek może mieć alergię na mleko, cały nabiał, nawet łyżkę śmietany w zupie, gluten, truskawki, miód itp. Jest taka maść, nazywa się PROTOPIC i pomaga naprawdę skutecznie, po 2 dniach cały AZS znika.

Gość gość
mój Mały ma teraz 14 miesięcy, od urodzenia miał bardzo brzydką skórę, która w miarę upływu czasu się wygładzała. ( przełom około 11 m ). Różne osoby mówiły mi różne rzeczy, najczęstsza diagnoza to "skaza", i nie koniecznie trafna.Ja pielęgnowałam skórę Małego emolientami, i na swędzenie bo drapał ,najskuteczniejszy był cicaplast ( na swędzenie i zadrapania - polecam) i krótkie kąpiele z emolientami ( ziaja np ). Mimo różnych głosów zaczęłam wprowadzać nabiał, bo zgłupiałam od wszystkich mądrych bab dookoła, przez tydzień podawałam mu niewielkie ilości nabiału mimo pogorszającej się skóry, po tym kiepskim tyg zaczęło być lepiej i lepiej. Teraz ma niewielkie zaczerwienie pod szyją, które znika jak nie drapie. Nie zmieniałam mleka / enfamil / za radą pediatry,najważniejsza profilaktyka ( pazurki, krótkie kąpiele, emolienty, ew maści witaminowe i coś na swędzenie ) Cierpliwośc****ewnie poprawi się przy wprowadzaniu nowych pokarmów, bardzo wiele dzieci przez to przechodzi, co innego jak Małe wymiotuje czy ma ból brzuszka, spokojnie,spróbuj cicaplast, 3 x dziennie balsam do skóry atopowej i będzie dobrze

Gość gość
Moj Mały też ma skaze i AZS, gdy po Bebilonie pepti nie było poprawy zaczęłam podejrzewać inne alergeny - kurz, sierść. Na szczęście pomaga Nutramigen. Kąpiemy Go w emolientach (polecam natluszczajacy olejek z Ziaji) a smarujemy mascią apteczną (eceryna i woda dest.). Teraz ma ładna skórę, ostatnio zmiany się pojawiły po kremie na kazda pogodę z Nivei.

Gość gość
A może ma uczulenie na proszek i płyn do płukania? Bo mój miał...no i na wszystkie sztuczne materiały, więc tylko 100% BAWEŁNY i to płukanej 2 razy!!! A gość z 20.19 to chyba nie znalazłaś przyczyny tej skazy, pewnie nawet ci się szukać nie chciało....Dziecko się drapie, widzisz, że nic nie pomaga a mimo to ciągle to samo robisz w kółko, trzeba szukać przyczyny i zmieniać leki.

Gość gość
szukałam przyczyny do osoby wyżej,prawie rok użerałam się z praniami,proszkami,specyfikami i bezsensownymi wykluczeniami produktów, takie historie często mijają same,niepotrzebnie męczyłam siebie i dziecko szukaniem różnych pierdół, problemy minęły same, a na swędzącą plamkę stosuję maść więc proszę się tak autorytatywnie nie wypowiadać jak się g***o wie.

Gość zalozycielka postu
piore w plynach dla dzieci ..plukam 2 razy .. smaruje cetaphilem i kapie w tym samym ..dodatkowo staram sie zakladac tylko biale rzeczy ktore maja bezposredni kontakt ze skora u mnie najwiekszy problem jest z klatka piersiowa i brzuszkiem na reszcie ciala sa tylko male plamy ...dziekuje wszystkim za podpowiedzi