Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AsiaSzwgr

Dzieci w UK oplaty

Polecane posty

Jak sobie radzicie z oplatami za wychowanie dzieci w UK po powrocie do pracy?? Kto sie Waszymi dziecmi zajmuje i ile to kosztuje??

Gość gość
Ja tez jestem ciekawa, za pol roku wracam do pracy, chetnie poslucham o oplatach w londynie

Mi tez konczy sie macierzynskie za pol roku i jestem ciekawa na ile dni mamy wrocily do pracy i ile placicie za childminder lub nursery ?? Prosimy o jakies odpowiedzi :) nie tylko z Londynu bo nie mieszkam w Oxfordzie :) slyszalam tez te za 15 godzin opieki nad dzieckiem moze oplacic panstwo ale dokladniej sie nie dowiadywalam i nie wiem czy mi przysluguje.... zobaczymy xx

Gość gość
Jesli dostajecie tax credits to dostaniecie child care element ale ile to zalezy od zarobkow . Tylko ze to oojeywa koszty registered childminders . Childminders roznie biora ale mniej wiecej od 4 do 6 funtow za godzine z wyzywieniem , czasem biora wiecej jak musza dzieci do szkoly prowadzac czy na jakies zajecia po szkole ale to trzeba sie dogadac . Ja mam o tyle dobrze ze pracuje w szkole wiec jestem w pracy wtedy kiedy moje dzieci sa w szkole :) no i mam wolne wtedy kiedy oni maja wolne wiec ulatwia mi to zycie . Ale zanim dzieci do szkoly poszly sama bylam childminder :)

Gość gość
* pokrywa koszty registered childminder.

Gość gość
Przedszkole 1100, childminder brala 5 za godzine I to byl cud, ze take malo.

Gość gość
zapytaj sie swoich rodzicow, czemu cie nie natrzepali w anglii.- Mogli

Gość gość
Ja w Walii place 30f przecietnie za dzien w przedszkolu. Odkad dziecko skonczy 4 lata przed wrzesniem danego roku to idzie do szkoly na 2.5 godziny dziennie, z tym ze jesli pracuje na pelny etat to i tak rano zawoze go do przedszkola, oni zawoza dziecko do szkoly, odbieraja, daja mu obiad, itp i odbieram wieczorem,ale wciaz place za caly dzien. Od wrzesnia po 5 urodzinach dziecko idzie do szkoly na caly dzien (9-15), zwykle wtedy uzywam tylko przedszkola do odbierania dziecka ze szkoly, my odbieramy go tak po 17 jak wracamy z pracy. Koszt to 15f/dzien. Obiady w szkole to 10 f tygodniowo, koszt owocow ktore daja w szkole to 36f rocznie,mleko dostaja bezplatnie, dodatkowo wycieczki, zdjecia szkolne, ubrania szkolne,jakies wydarzenia czy wycieczki. Co to tej opieki, odbierania ze szkoly przez przedszkola to nie wiem jak to funkcjonuje w Anglii,ale tutaj w Walii funkcje swietlicy spelniaja przedszkola, ktore prowadza after school club dla dzieci do 12 roku zycia. Czynne sa zwykle 7/7.30/18/18.30. Chociaz mam nadzieje ze nasza szkola wprowadzi swietlice po lekcjach od wrzesnia i koszt sie zmniejszy do 7 f/dzien

Gość gość
Ja z Walii jeszcze raz. Tax Credits pokrywa do ok.70% tej opieki,ale wszystko zalezy od zarobkow. Mozna sprawdzic na kalkulatorze rzadowej strony.