Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam rodzacych w UK i Irlandii

Polecane posty

Gość gość

dlaczego nie jest praktykowane nacinanie krocza?

Gość gość
Nie wiem. Miesiac temu rodzilam w UK, krocza nie nacieli i popekalam, na szczescie dobrze pozszywali i juz dawno ladnie sie zagoilo.

Gość gość
A po co nacinać? W ostateczności nacinaja jak juz nie ma wyjścia. Ja rodziłam w uk i powiedziałam ze nie chce mieć nacinanego krocza. Nie nacieli i nawet nie popekalam. Rodziłam w pozycji na kolanach oparta rękoma o wezglowie łóżka.

Gość gość
A krocze jak by nacieli to tez przeciez pozszywac musza. Wiec co za różnica? Chyba lepiej popekac tak jak ja i to dosłownie popekac. Ze jak siku robiłam to mnie szczypało niż byc rozcinana? No nie mowie o kobietach ktore pękły dość mocno.

Gość gość
ja tez rodzilam i nie bylam nacieta ani popekana a dziecko wazylo ponad 4kg, ze statystyk wynika, ze pekniecie czesto sie latwiej goja i sa plytsze niz naciecia wiec dlatego sie ich nie praktykuje

Gość gość
a jesli dziecko wazy powyzej 4 kilo to tez nie nacinaja?

Gość gość
nie nacinaja jak nie widza potrzeby, to chyba sie okazuje podczas przebiegu porodu, jak po porodzie czulam sie swietnie, wyszlam ze szpitala tego samego dnia i jeszcze polecialam zakupy zrobic, mysle, ze jakby mnie nacieli nie bylo by tak wesolo

Gość gość
to dlaczego w Polsce nacinaja 80-90 procent Polek?

Gość gość
w Pl nacinaja bo szybciej sie rodzi.. A tak to trzeba patrzec,uwazac,poczekac czasem.. Mieszkam w uk, bylam przygotowana na porod naturalny-tzn kegla cwiczylam i stosowalam masaz. Skonczylo sie nacieciem.i.popekaniem bo mialam kleszczowy porod

Gość gość
po co wogole na naturalny sie decydowac ale ok nie moja sprawa a wogole to nie lepiej do pl na porod?ja wybrsls prywatna klinike cc i super:0

Gość gość
bzdurą jest że nacinają 80% polek... na nacięcie można się też nie zgodzić, więc nie wiem o co halo. Nacięcie łatwiej się goi niż pęknięcie.

Gość gość
A ja wybrałam cc w uk. Nie trzeba jechać do pl i bulic za cc. W uk rodzi się jak człowiek.

Gość gość
doświadczeniem swoim i moich koleżanek NIGDY więcej ciąży i porodów w Anglii. Mam porównanie i nigdy więcej nie pokuszę się na ładną salkę w UK, jeśli mogę mieć kompetencje w Polsce.

Gość gość
ja rodziłam w grudniu, też popękałam, ale opiekę wspominam bardzo dobrze.

Gość gość
ooo następny temat krowic rozpłodowych co to nic innego w UK i IR nie robią tylko rodzą :o

Gość gość
coś w tym jest, jak moja koleżanka rodziła opowiadała że na porodówce same polski rodziły z polską położna do tego i litewskim ginekologiem, co po polsku mówił ;D

Gość gość
To ja z 00.29- ja ogólnie na traktowanie/ polozne nie narzekalam. A chcialam sprobowac pn. Jakby nie spojrzal cc jest inwazyjne. Teraz juz sama nie wiem. Zszyto mnie tez ok, choc dochodzilam do siebie ok 2 m-ce

Gość gość
do 00:42 - masz chory łeb