Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AutorkaTematu

Czy mając 25 tys. PLN oszczędności zdecydowałybyście...

Polecane posty

Gość gość
Za znieczulenie możesz zapłacić w państwowym szpitalu, wydasz znacznie mniej niż za pobyt w prywatnej klinice. Najlepiej rodzić w szpitalach w małych miastach tam lekarze i pielęgniarki mają mało pracy, bo jest mało porodów i będą w stanie poświęcić Ci więcej czasu. Z drugiej strony mają mniejsze doświadczenie :-(

Gość AutorkaTematu
W żadnym, położonym w rozsądnej odległości szpitalu nie mam opcji dopłacenia do zzo. Sprawdziłam już.

Gość gość
więc jak Ci nie szkoda kasy to zdecyduj się - w końcu Twoje pieniądze

Gość Paulina1992ccccc
Ja rodziłam w prywatnym Szpitalu w Szczecinie a dokładnie w Centrum Narodzin MAMMA http://centrumnarodzin.pl/ . Za poród płaciłam 4,5 tys w cenie było właśnie znieczulenie pobyt 2 doby i wszystkie udogodnienia w razie konieczności oczywiście też cesarka. U mnie w mieście w szpitalach państwowych nie można dostać znieczulenie więc u mnie też głównie to było przyczyną szukania innej formy porodu. I nie żałuję drugi raz też bym się zdecydowała poród wspominam naprawdę miło nie bolało aż tak jak się spodziewałam może właśnie dzięki znieczuleniu. Kadra była poza tym że bardzo profesjonalna to także miła empatyczna i słuchała mnie i moich potrzeb. No i sprzęt w tym prywatnym szpitalu też miali najbardziej nowoczesny. Nie wiem jak jest gdzie indziej ale w centrum trzeba przyjść gdzieś w okolicy 36 tyg na wizytę kwalifikacyjną tam robią padania i przygotowuje się plan porodu. Dlatego jak masz to moim zdaniem warto zapłacić i mieć miłe a nie traumatyczne przeżycia.

Gość gość
Gdyby faceci rodzili nie byloby czegos takiego jak znieczulenie kup sobie jointa jesli to taki wielki bol... jakbys zasuwala w kopalni z kilofem to bys wiedziala co znaczy bol albo na wojnie szla na pierwszejlinibpod gradem kul

Gość gość
Hmm, uważasz, że górnicy w naszych czasach walą przez 8 godzin kilofem w ścianę? Może jeszcze mają lampki oliwne? :D A żołnierz na wojnie? Póki go nie trafią, to tez go nie boli. Autorko, masz wysokie dochody, przeraża cię ból porodowy, więc nie masz się co zastanawiać. Jeżeli do porodu masz jeszcze trochę czasu, to nawet nie musicie ruszać oszczędności tylko opłacić poród z bieżących środków. Możliwość znieczulenia daje duży komfort psychiczny. Przed porodem planowałam, ze jak juz bardzo będzie boleć, to poproszę o znieczulenie. Na szczęście nie musiałam się na nie decydować.