Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakochałam się w chomiku!

Polecane posty

Gość gość

Od tygodnia mieszka ze mną Chomiczek. Piękny mały Chomiś Roborowskiego. Kupiła go moja współlokatorka, bo w pobliżu jest likwidowany sklep zoologiczny, a on taki mały siedział tam sam :( Przyniosła go i miał być dla pewnej dziewczyny,ktorej niedawno umarł chomik ,ale przywiazylssmy sie do niego, jest taki słodki 😍

Gość Taki_jeden_964
Czemu ja się chomikiem nie urodziłem.

Gość gość
i siedzisz i patrzysz na niego i myslisz jaki słodki kochany ,jakby mu tu sprawic radość , głaskasz ,całujesz , bierzesz ze sobą do kuchni itp . Bo ja mam tą miłość odwzajemnioną od 4 lat ,kocham mojego psa:)

Gość gość
dokładnie tak robię! :D tylko do kuchni nie biorę, bo nie chciałabym,żeby coś mu się stało, biega tylko po przedpokoju i łóżku, mam kocyk taki miękki flanelowy w kolorze jego futerka, patrzę w jego oczka, jak oddycha, jak śpi, a jakiego pieska masz?

Gość gość
zwykłego , dla kogos przeciętnego kundelka,ale dla mnie jest całym swiatem , uwielbiam go obserwować ,jego zachowania , jak spi ,jak sie cieszy , jak smuci , z******ta sprawa

Gość gość
przedtem miałam szczurka ,ale zdechł , tez go brałam ze sobą wszędzie , był taki fajny , wiesz ze taki szczurek potrafi sie cieszyc jak wracasz z pracy , metoda obserwacji dojdziesz do tego kiedy chomik szaleje z radości że jesteś przy nim

Gość gość
jesteście je bniete

Gość gość
a tak konkretnie to sprecyzuj dlaczego tak sądzisz i uargumentuj

Gość gość
ja też bardzo lubię kundelki, tak mi żal,że ich tak dużo w schroniskach a puste ludziska kupują rasowce za kupe kasy zamiast adoptować pieseczka...wyobrażam sobie ile masz z nim radości :) mozesz sie z nim bawić, ja z chomikiem nie bardzo, nie chcę mu zrobić krzywdy, ale popatrzeć można, chciałabym żeby zasypiał mi na dłoni,bo póki co to żywe srebro, a jakiego szczura miałaś? małego/dużego? kastrowanego? mi też się marzy szczur, ale nie chciałabym zasilać sklepu albo pseudohodowli, zresztą narazie mam mnóstwo zwierzaków, myszoskoczki , króliki , uwielbiam gryzonie

Gość fatumseparatum
o kurw*, ale was tutaj p***b*ło. Chomik to chomik. Jak przyjeżdża jedna i druga psiapsióła z dziećmi, też jesteście takie słodkopierdzące, czy zamykacie dzieci w pokoju i chlejecie? Chomik jest bezbronny? Pojedźcie tępe dzidy do Somalii.

Gość gość
chcesz nas sprowokować by wyciągnać prosty wniosek,że wolimy chomika niż dziecko z Afryki albo fasolkę zbzikowanej mamuśki? masz rację, nie lubię dzieci, dzieci są wynikiem decyzji przemyślanej bądź nie obojga rodziców, natomiast Chomiczek był wynikiem okropnego procederu czyli handlu żywym towarem :( Pewnie jego rodzice już nie żyją

Gość fatumseparatum
to szanuj też mrówki faraona, bogu ducha winne stworzenia. Niech im Twa kuchnia otwartą będzie. Dzieci w afryce to niekoniecznie przemyślana inwestycja, w Europie też nie. Wystarczy rozejrzeć się po przedmieściach Kielc czy innych Ostród.

Gość gość
up

Gość gość
ale chamstwo i obnażona pseudomiłość takich milośniczek zwierzat. człowiek zawsze ponad wszystko to nie wina człowieka że pojawił sie chciany lub często niechciany na świecie. wolę dać pieniĄDZE dla dziecka niż karmić psa. ziwerzęta puszczone samopas przeżyją bo tak żyly całe życie dopóki nie zaczeto w to ingerować ibawić się w trzymanie zwierzat w celach rekreacyjnych przy domu lub w domu . dziecko pozostawione samo sobie - zginie. dlatego jest tak cenne pomólezy dn mu . wspólczucie dziecku to poczatek do miłośc****eknego uczucia by troszczyc się o słabszą istotę. o zwierzęta też nalezy dbać ale potepiam myslenie jakie wykazałas wyżej

Gość gość
mrówek nikt celowo nie hoduje, poza tym to insekty, natomiast pożytecznych nie zabijam, mam dużo rybików w łazience

Gość ta od kundelka i szczura
ale ja mam dziecko -swoje i też jestem w nim zakochana ,chociaż to już nastoletnie:)

Gość ta od kundelka i szczura
i wcale mnie nie razi ze ktoś może nie lubić dzieci i woleć zwierzaki Ja kocham swoje strasznie ,ale obce mnie denerwują

Gość gość
zauważyłam,że jak ludzie mają zwierzęta i dobrze je traktują to są dobrymi ludźmi, pogodnymi, ciepłymi, mam dwie babcie - jedna miała psa i inne zwierzaki wcześniej i nie marudzi mimo wieku a podchodzi pod 90, czasem wspominamy jej piesuńcia, druga babcia natomiast nie przepada za zwierzętami i jest straszną marudą, zrzędą, zgorzkniała a ma dopiero 80lat

Gość gość
Wstałam o 8 zjadłam danio, mój Chomisio bardzo lubi jogurciki ( truskawkowe, kokosowe) ten był waniliowy, ale Chomiś spał, nie chciałam go budzić, o 9 wstał i szorował łapeczkami, więc dałam mu wtedy zjeść ale dużo zlizał :D teraz cały czas szoruje, pewnie musi spalić kalorie 😍 Mój Cudeniek mały 😍 o to nieźle,że masz dziecko i to nastoletnie :D a ja to myślałam,że z jakąś rówieśniczką piszę :P Twoje dziecko ma farta, moja Mamusia też mnie kocha i zwierzęta , z kolei czy ja bede mieć dziecko to nie wiem, boję się, dzieci nie podobają mi się tak jak zwierzęta, nawet moje własne to jednak nie będzie śliczne jak mały puchaty Chomiczek czy Szczurek

Gość gość
mój Chomiś :)

Gość gość
nadal jestem zakochana! :)