Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SM boje sie mam objawy

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 lat i masakrycznie się obawiam SM :( mam zaburzenia widzenia ( okresowe) ostatnio robi mi sie czarno przed oczami rano, mam dretwienie i mrowienie konczyn dolnych i co najgorsze to zamulam strasznie np. Przez 2 godziny potem jest ok i zaburzenia nastroju. Śmieje sie a za chwile wybucham złością. Sama mam siebie dość. Miałam 4 lata temu MR głowy teoretycznie nic nie wyszło ale objawy sie nasilają. A wtedy miałam tylko bóle głowy. Myślałam ze to może być padaczka dziecięca ze tak zamulam na minute i sie odcinam. sory pisze z telefonu k****, teraz rezonans za 2 lata sobie zrobie z kontrastem :(

Gość gość
Moze masz cos z kręgosłupem.badałaś?albo na tle nerwowym?

Gość gość
A co na to Mamusia???

Gość gość
Kręgosłup zdrowy drobna dyskopatia ale to normalne dla osoby dużo robiącej. Mama jest przerażona moim zamuleniem ale podejrzewa padaczkę z napadami małymi. Pracuje z służbie zdrowia więc sie troche zna. Przechodziłam ostatnio nerwice tzn. Zostały mi napady skubania itp jak sie denerwuje

Gość gość
Ty lepiej TARCZYCĘ skontroluj, a nie SM się doszukujesz

Gość gość
Nerwica

Gość gość
Tarczyca zdrowa

Gość gość
a kiedy kontrolowałaś stan tarczycy? jakie robiłaś badania i jakie wyniki masz?

Gość gość
nie sądzę żebyś miała sm , ta choroba daje charakterystyczne objawy neurologiczne jak chociażby zniesione odruchy brzuszne czy odruch babińskiego czy zapalenie nerwu wzrokowego i jeszcze wiele innych odruchów które wychodzą w badaniu neurologicznym , same drętwienia kończyn czy zamulanie o tym nie świadczą. ja na miejscu twojej mamy zrobiłabym ci badania w kierunku boreliozy i pochodnych jej chorób , skontrolowałabym dobrze tarczycę i stan przysadki mózgowej .