Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczynka 13 miesieczna

Polecane posty

Gość gość

Moja corka ma 13 miesiecy I jeszcze nie chodzi. Czy powinnam sie martwic??? W jakim wieku wasze dzieci zaczely chodzic?

A staje sama przy meblach ? "Drepcze" przy nich ? Mój wieku 9 miesięcy stawał sobie przy meblach i "dreptał " przy nich.Wieku 11 miesięcy chodził ( ale tylko trzymany) .Sam śmigał wieku 13 miesięcy/

Gość gość
Moja też ma 13 m-cy, zaczęła chodzić w 9 m-cu. Napisz coś więcej, czy raczkuje, czy wspina się przy meblach, czy cokolwiek próbuje robić w kierunku chodzenia.

Gość gość
Moja zaczęła chodzić mając 13 miesięcy, przedtem intensywnie i bardzo szybko raczkowała.

Gość gość
Mój ma 11 miesięcy i nie wstaje jeszcze nawet. Czekamy na rehabilitację.

Gość gość
Jeśli dziecko nie zacznie chodzić do 15 mż dopiero wtedy należy zacząć się martwić. Natomiast jeśli Twoje dziecko staje przy meblach czy drepta przy nich nie masz powodu do niepokoju :D

Gość gość
Moja do 15 miesiąca życia chodziła tylko za rączkę, sama nie chciała i koniec. Chyba to była jakaś blokada psychiczna, Dzień czy dwa po skończeniu 15 miesięcy poszła sama, nagle, bez zapowiedzi. Nie masz się czym martwić jeśli dziecko samo stoi czy drepcze przy meblach albo za rączkę, Z kolei mojej znajomej córka ma 13 miesięcy a jeszcze nie wstaje, a ona nie widzi problemu - mnie by to niepokoiło.,

Gość gość
moja corka zaczela chodzic w wieku 18 miesiecy.teraz ma 7 lat i wszystko z nia dobrze ;)druga corka poszla w wieku 10 miesiecy.jak widac nie ma reguly. synek ma 11 nie chce chodzic za raczki przy meblach tez nie chodzi raczkuje wstaje w lozeczku.i tyle.raczej nie ma sie czym martwic nie wiem kto taki stereotyp puscil w obieg ze dziecko powinno pojsc przed rokiem lub zaraz po nim