Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

buduję "dom przy cedrowej" 330m

Polecane posty

Gość gość

czy ktos z was tez budowal taki dom? chetnie poczytam opinii jak sie w nim mieszka i czy nie jest za duzy dla 4 os.rodziny?

Gość gość
330 m użytkowych ?

Gość gość
To zależy, jak lubisz duże przestrzenie i nie przeradzają cie rachunki za ogrzewanie, sprzątanie to czemu nie

Gość gość
duże przestrzenie lubie, ogrzewanie będę miała pompę ciepła plus solary na dachu więc koszty niewielkie, fakt samo założenie troszke kosztuje, ale potem praktycznie groszowe sprawy za samo ogrzewanie :) a sprzątaniem sie nie martwie, będę najmować firme sprzątającą

nie jest za duży dla 4os. rodziny. no chyba, że dla jakiegoś nowobogackiego, który zakłada na forum temat, żeby się pochwalić

Gość gość
mam pompę ciepła i solary dziś paliłam w kominku :)

Gość gość
Jeżeli was stac i chcecie podkreślić swój prestiż,to jak najbardziej. Tylko znajdzcie sobie dobrego architekta, szkoda żebyście potem zalowali, ze nie przemyśleliście wszystkiego dokladnie

Gość gość
210, bo jednak ktos sie zlapal

Gość gość
o juz podszyw sie wkradl o sprzataniu :) ale milo ze ktos sie odezwal. pomijajac oplaty... czy to nie za duzo?mysle ze dzieci beda siedzialy non stop w swoich pokojach a my w salonie i w kuchni. Maz sie uparl na taki moloch, nie wiem czemu sie zgodzilam, troche za pozno na zmiany bo budowa juz ruszyla.

Gość gość
samo zbudowanie to pryszcz przy kosztach wykończenia i urzędzenia . Jest na czworo , mamy dom 140 . mieszkaliśmy w mieszkaniu 70 m i już mnie szlag trafia od tych powierzni .A co dopieto 330 m - czyli na każdego po ok 80 m - czyli więcej niz nasze mieszkanie . Nie zazdroszczę .

Gość gość
Ja mam 800 metrów i się nie mieszcze. Dwa salony, salon gier, imprezownie, to wszystko dla gości. Prowadzenia bogate życie towarzyskie. Mam tez dwa stanowiska postojowe dla gości, basen kryty ze sztuczna fala i całość sterowana elektronicznie.

Gość gość
Zapraszam dziewczyny, one ściągają majty i tak się kręci. Tutaj kąpiel w basenie tu relaks w spa, szampan, kawior, zabawa w jacuzzi, potem kino domowe, super, polecam

no tak, zgadza sie dla gosci to oczywiscie fajna sprawa bo jak ktos sie zwali na glowe to masz go gdzie polozyc w przyzwoitych warunkach a nie na materacu w przedpokoju, tylko mysle ze na co dzien dla naszej 4 to chyba za duzo metrow. Corka za kilka lat wyfrunie na studia i zostaniemy w 3.

Gość gość
ale parapety mam plastikowe . zabrakło forsy .

Gość 140 metrów
też przyjmujemy gości na kilka dni , mamy dodatkowy pokó a dzieciaki jakby o śpią w salonie na sofach .Ale 300 metrów i to ponad to moim zdaniem przesada . ile to forsy pochłonie na ogrzewanie , ile trzeba tynku , ile steropianu połozyć , ile okien , parapetóów ... masakra .

Gość gość
A po co okna, bez okien taniej

Gość gość
Nie wiem w czym masz problem. W każdym razie jak was stać to budujcie, dacie zarobić innym, po co kisic kapuste

Gość gość
STEROPIANU :-D :-D :-D

tak, to jest ten projekt. Mysle ze gdyby byl o polowe mniejszy to tez by starczyl w koncu nie codziennie mamy gosci na noc. Maz sie uparl, jego dom rodzinny tez ma ponad 200m, chyba by sie nie odnalazl w mniejszym. Teraz mieszkamy na 150m. Przeraza mnie sprzatanie takiego molochu.

Gość gość
spory metraż my budwaliśmy się 5 lat temu - 180m2, 2 dzieci a i tak dom w pełni nie wykorzystany

Gość gość
My też mieszkamy w pdobnej wielkości domu. Mamy 310 m2 na 5 osobową rodzinę. Jednak jeśli mogę ci coś doradzic to zaokroąglone okna są strasznie niepraktyczne! My mamy takie owalne na górze przy wyjsciu na balkon i naprawdę kiepska sprawa

Gość 140 metrów
no to teraz sie odnajdzie :) szczególnie przy rachunkach :)

dziekuje za kazda porade, lepiej byc madrym przed szkoda. Zawsze mozna zrobic jakies poprawki. a co do rachunkow-dziekuje za troske ale gdyby nas nie bylo stac i liczylabym kazda zlotowke to nie zdecydowalabym sie na taki dom. Ja nie o rachunkach przyszlam tutaj rozmawiac tylko rozwiac lub potwierdzic moje obawy zwiazane z metrazem, czy taki dom moze byc przytulny i "bezpieczny".

Gość gość
Miałam dom 270 m , kiedy zostaliśmy sami z mężem sprzedaliśmy dom i kupiliśmy 2 pokojowy apartament 154 m . Jestem zadowolona mam basen ,saunę , siłownie i nie mam kłopotu

Gość 140 metrów
tu nie ma mowy o liczeniu złotówek a o liczeniu tysięcy i to setek . Sam dach , nawet mocno okrojony pochłonie jak ponad 30 % % forsy przeznaczonej na inwestycję . I po co ? po to zeby " sie odnaleźć " ? Twój maż ma problem a mozę nawet jakis kompleks i to powinno cie martwić .Bo te wady mogą was wpezić w kłopoty szybciej niż myślisz .

Gość gość
To juz zależy jak go urzadzisz.

czy ma kompleks?chyba nie, po prostu zawsze w zyciu mu sie wiodlo, pochodzi z zamoznej rodziny, z tego co wiem od kilku pokolen w jego rodzinie nie brakuje pieniedzy, zawsze zyl wygodnie. Poznalismy sie na studiach. Moja rodzina nie jest jakas bardzo zamozna, powiedzialabym ze zylismy na srednim poziomie. Nie wiem moze on liczy na to ze kiedys wnuki beda biegaly po domu i stad tak duzy dom, bo dla naszej 4 nie potrzeba tyle miejsca.

Gość gość
czy ja sie myle czy "140metrow" jest od samego poczatku złośliwa? a moze to taki typ czlowieka?

Gość aŚka_pelaśka
o jaaaa! ja tez chce taka chalupe, autorko nie marudz, ja mieszkam na 34m z 2 dzieci i mezem-2 pokoiki, jak nie chcesz to ja sie chetnie z toba zamienie :D