Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak obnizyc koszty rachunkow

Polecane posty

Gość gość

j.w jak zaoszczedzic?

Gość gość
Kup zarowki energooszczedne. Nie myj naczyn pod bierzaca woda, bierz prysznic a nie kapiel. To takie rozsadne oszczedzanie. Jak chcesz zaoszczedzic bardziej do musialabys sie nie myc i siedziec po ciemku

Gość gość
Pralke wlaczaj tylko wtedy gdy jest pełna, naczynia myj w misce z woda a nie pod bieżącym strumieniem, bierz prysznic - namydlajac się zakrecaj oczywiście wodę, przy myciu zębów także oszczędzaj wodę, żarówki energooszczędne a najlepiej ledowe i oczywiście palić się mogą tylko Yam gdzie aktualnie przebywasz a nie w całym mieszkaniu, wszystkie sprzety wylaczaj - nie zostawiając na czuwaniu, nie uzywaj elektrycznego czajnika bo zjada dużo prądu:)

Gość gość
do pani z 21.43. tak robie a rachunki wysokie. o co chodzi?

Gość gość
hgh

Gość gość
Wysokie tzn jakie? Ja mieszkam z facetem i zużywany maksymalnie 4 metry wody miesięcznie, gaz około 60-70zl i prąd +/- 70zl. To Ty jakie masz rachunki ze twierdzisz ze SA takie duże?

Gość gość
wysokie rachunki za co? wysokie- jakie? sprecyzuj

Gość gość
no właśnie co oznacza wysokie rachunki ja skutecznie obniżyłam rachunki dzięki prysznicowi a nie kąpanie się w wannie nie myciu pod bieżącą wodą,praniu gdy mam odpowiednią ilość a nie 2 średnie ręczniki i 1 para skarpetek hehe :) bo tak robiłam prąd też można zaoszczędzić,zaczęłam sprzątać w dzień a nie wieczorem gdy muszą być oświecone lampy :D to już średnio 1-1,5 godz dziennie żarówki energooszczędne z jedzeniem też da się pokombinować kupując produkty które w pełni mogą być wykorzystane a nie potem w połowie do śmietnika :D to już czasami nawet kilka stówek

Gość gość
jak chcesz obniżyć koszty rachunków to zacznij od zmiany oświetlenia. Wymień zwykłe szklane żarówki na energooszczędne. Ja tak zrobiłem i mam mniejsze rachunki za energię. Dobrej jakości tanie żarówki kupiłem przez Internet w sklepie https://www.24sklep.pl/. Oni mają dużo tanich rzeczy.

Gość garonawow
prąd i gaz - przestudiuj swoje umowy. pewnie masz stare i nieoplacalne. teraz sa nowe firmy ktore oferuja duzo lepsze ceny i jakosc uslug. polecam Axpo, bo maja i gaz i prad. sama korzystam od 9 miesiecy i jest DUZO taniej, w zimie nawet kilkadziesiat procent.

Gość tyśka228
ja polecam Ci zmiane dostawcy pradu jesli szukasz sposobu na oszczednosci. ja odkad korzystam z uslug firmy Axpo to place duzo nizsze rachunki przy tym samym poborze energii!