Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak w XXI wieku mozna rodzic bez znieczulenia

Polecane posty

Gość gość
Bo to trzeba byc idiota by byc dumnym z wlasnej glupoty

Gość gość
Widzę,że dyskusja z tobą nie ma sensu. A szkoda.:-)

Gość gość
Bo bol porodowy wcale nie jest straszny ja nie kumam kobiet ktore rodza w znieczuleniu dla mnie to mieczaki i tyle

Gość gość
nie lubie lekow, wszelkiej chemii, bol porodowy byl do przezycia, umialam oddychac , smieszne jest takie robienie nie wiadomo czego z porodu, ktory nie jest przeciez chorobą tylko normalną fizjologią, o czym tyle gadać. Nawet nie myslałam o znieczuleniu, bo po co.

Gość gość
no już bez przesady, przecież to tak bardzo nie boli, ja spokojnie mogę rodzić bez znieczulenia ale wyrywać zębów nie, ni c***a :D

Gość gość
ja tez wole rodzic bez znieczulenia niz wyrywac zeby :) 4 razy rodzilam naturanie i zyje bol do przezycia wcale nie taki straszny

Gość gość
I dlatego tyle kobiet mdleje z bolu podczas porodu ? Ja mialam wywolywane poronienie w 10 tygodniu i zwijalam sie z bolu a co dopiero rodzic 4kg dziecko

Gość gość
Rodziłam syna 4100 bez znieczulenia. Następne chce tak samo. Ciesze się że to przeszłam. W moim szpitalu zzo jest za darmo a korzysta mniej niż 30 procent..

Gość gość
A ja cieszę się, że miałam cc, bo po 24 godzinach skurczy rozwarcie ciągle było na 1 cm, byłam wyczerpana, bolało bardzo. Moment, gdy dostałam znieczulenie przed cięciem był dla mnie wybawieniem.

Gość gość
Tak, tak, zwykla fizjologia, naturalna rzecz I w ogole. I te same "naturalne" kobity leca na L 4 jak tylko zobacza 2 kreski na tescie :-D

Gość gość
Hahaha dokladnie. Mi lekarz wciskal zwolnienie w 5 mcu i nie wzielam ale ide na cc na zyczenie

Gość gość
ja jestem mięczakiem, ale boję się porodu i bardzo poważnie rozważam opcję cc na życzenie :)

Gość gość
co wy tu kobietom za ciemnotę wciskacie? normalne jesteście? ból porodowy jest porównywalny do złamania 50kości.Ja zemdlałam z bólu, zrobiłam kupę pod siebie. Nigdy więcej porodu! a taka chojraczka byłam że bez znieczulenia chciałam

Gość gość
Kazdy ma inny próg bólu..to chyba logiczne..i dyskusja jest bez sensu bo jeden drugiego nie zrozumie za cholerę..Dla jednych porod to pierdnięcie dla innych masakra..ja mam jeden za sobą na żywca,bo nikt nie chcial mi dac znieczulenia chociaż prosiłam..no ale nie dalam żadnej łapówki położnej więc miala mnie w d...Teraz będę miała zzo,moze wezme może nie zdążę ale mam alternatywę..niestety teorię cudu narodzin stworzyli faceci,stojacy obok..kobieta musi mieć wybór..a prawda jest taka ze poród naturalny boli.Jeżeli ktoś czuje potrzebe cierpienia,proszę bardzo niech sie uszlachetnia..mi raz wystarczyło.

Gość gość
Mi faceci ktorzy byli przy porodzie naturalnym ze znieczuleniem gdzie sprawnie poszlo poradzili wziac cc. Mowia ze to rzeznia i jak mam maly prog bolu to bedzie to dla mnie trauma i niechec do meza i seksu

Gość gość
Facet nie może Ci radzic cc..bo oczywiście poród jest bezboleśnie ale potem kobieta cierpi bo szwy bolą i jest to niestety interwencja,zabieg,wszystko jest ładnie i pięknie póki środki przeciwbólowe działają..no ale cierp se kobito,co to faceta obxhodzi..ważne żeby miał potem ochotę na seks..co za glupie podejscie..cc sie nie bierze..lekarz decyduje o tym..a jezeli lekarz namawia na cc jezeli nie ma takiej potrzeby to chodzi tu o kase a nie twoje dobro i dziecka.

Gość gość
Mialam juz ciety brzuch wiec wiem na co sie pisze

Gość gość
Jejku jaka jest dla was wazna kasa. Ja moge oddac wszystkie oszczednosci bylyby porod nie byl dla mnie trauma. Mam normalne kobiety wokol i kazda mowila ze porod to koszmar po ktorym dochodzily bardzo dlugo do siebie. 2 mialy depresje poporodowa.

Gość gość
ale o czym tu dyskutowac drogie Panie? niech kazda z nas rodzi jak jej wygodnie , na lezaca na stojaca , ze znieczuleniem , bez znieczulenia czy przez cc , i tak liczy sie jeden cel - urodzic zdrowe dziecko i wychowac je na porzadnego madrego czlowieka

Gość gość
No wlasnie. Nie rozumiem czemu na kafe rodzace sn bez znieczulenia tak sie tym chelpia i obrzucaja blotem te ktore biora znieczulenie lub cc na zadanie

Gość gość
Ja rodziłam bez, bo tak chciałam po przeanalizowaniu za i przeciw, u mnie w szpitalu zzo było darmowe, za sale jednoosobowa płaciłem dodatkowo, następne też chcę bez znieczulenia. P********ie z tym porównaniem do łamania 50 kości :-) Bez sensu porównania.

Gość gość
Cc na żądanie - idiotą. Powikłania po cc można mieć po latach. Koleżance jelita zaginęły się o zrosty na macicy po cc, prawie umarła a wycierpiałapia się gorzej niż przy najgorszym porodzie - miała niedrożność, jelita pękły dostała zapalenie otrzymanej, potworny ból i operacja, ma wielką bliznę w poprzek brzucha. A wszystko 6 lat po cc.

Gość gość
* zapalenie otrzewnej

Gość gość
Miala pecha. A co powiesz o smierci dzieci przy porodzie sn? Zdarza sie i nie tak rzadko

Gość gość
A wypadajaca miednica, hemoroidy, popekane krocze, nietrzymanie moczu