Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak w XXI wieku mozna rodzic bez znieczulenia

Polecane posty

Gość gość

Do tego moze sklaniac tylko bieda, przeswiadczenie ze tak musi byc, zgoda na cierpienie, pochodzenie z nizin spolecznych

Gość miszcz joda
nie moja znajoma urodzila w klasie biznes w samolocie nie sadze aby brak znieczulenia podyktowany byl bieda 🖐️

Gość gość
Ja urodzilam w Uk dwojke dzieci i bez znieczulenia dwa razy(tu jest zadarmo i dostaje kazdy kto chce).Po porodzie polzna mi gratulowala ,ze zadko widuje sie tak dzielne matki :P

Gość gość
Ja rodziłam bez znieczulenia, było za późno, żeby je podać, położna powiedziała, że jak chcę, to podadzą, ale wydłuży się poród. Postanowiłam spróbować i pięć minut potem było już po sprawie. Bieda w tym wypadku nie podlega dyskusji, w wielu szpitalach znieczulenie jest zresztą bezpłatne. Nie jestem ani z nizin, ani nie godzę się na cierpienie. Po prostu tak wyszło i nie żałuję. Znieczulenie miejscowe dostałam tylko do szycia. Teraz jestem ponownie w ciąży i chętnie powtórzyłabym poprzedni scenariusz.

Gość gość
10.40 :D W Ksiezna Kate sie bawilas :D ??? Kate tez nie brala.

Gość gość
...bo urodziłam za szybko a znieczulenie nawet nie zdążyłoby zadziałać

Gość gość
Ale głupia jesteś autorko! Ja rodziłam ze znieczuleniem, i owszem nie bolało, kilka godzin, ale nie czułam skurczy partych i musieli mi pomoc proznociagiem! Teraz jestem w 7 miesiącu ciazy, mogę wybrać jak chce rodzic i już teraz wiem ze tylko siłami natury i bez znieczulenia.

Gość gość
ja rodzilam dwa razy,ze znieczuleniem i bez,poród bez dużo krótszy bo 4,5 godziny od pierwszego skurczu. Okropne było dla mnie podanie znieczulenia,uczucie go itd,za drugim razem rodzilam bez wenflonow,kroplówek,badan itd. Przyszłam do szpitala i szybko poszło.czasem jest rodzic lepiej bez wiec co z tego jaki wiek mamy,nie każdy poród to cierpienie! Dzielna kobieta to kobieta która urodzi,po prostu a jak? Znieczulenie,czy bez czy cc czy inne wasza gadki,matka polka mm,karmienie cycem i takie tam to nie ma znaczenia czy rodzic dobry,czy zły. Dzieci maja być szczęśliwe,a szkoda gadać. WKURZAJA MNIE TAKIE TEMATY!!

Gość gość
wg mnie wpieprzanie się w życie innych to mega siara i wstyd

Gość gość
zdarza sie na spoko :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
ja rodziłam bez znieczulenia i wcale nie żałuje. Co nas nie zabije to nas wzmocni, nie było aż tak tragicznie. do jakiegos 7 cm siedziałam cały czas w wodzie na piłce i było ok, pózniej wiadomo bolało najbardziej ale kierowałam się tym że każdy skurcz to sygnał że rozwiązanie już wkrótce, że to już o ten jeden skurcz mniej i dla mnie ten ból to nie była żadna tragedia. Decydując się na dziecko liczyłam się z tym że wiąże się to też z bólem. A jak juz mała wyszła na świat zupełnie o tym bólu zapomniałam, nawet szycia za bardzo nie czułam. dziewczyny ja nie rozumiem jak można wiązać to z biedą czy ciemnotą? po prostu są kobiety silniejsze i słabsze. Mi też lekarz i położna składała gratulacje, że byłam taka dzielna i silna. A druga sprawa mi się nie chce wierzyć w to, że to się tak do końca na dziecku nie odbija...

Gość gość
Ja jestem w pierwszej ciazy i chyba bede rodzila bez znieczulenia,nie wiem jaki mnie bol czeka wiec sie nie martwie

Gość gość
ja też rodziłam w uk bez znieczulenia, choć wszystko jest za darmo. Ludzie przesadzacie.. Natura tak nas stworzyła że mamy rodzić dzieci, a jeśli któraś kobieta chce skorzystać ze znieczulenia to jej sprawa i jej wybór. Znów założyła temat jakaś która nie mogła wytrzymać bez znieczulenia i teraz tłumaczy się sama przed sobą na forum??

Gość gość
"Mi też lekarz i położna składała gratulacje, że byłam taka dzielna i silna" :D Kazdej sie to mowi :D Taka nasza praca :P

Gość gość
no nie wiem czy każdej rodzącej gratulują wytrwania bez znieczulenia

Gość gość
Ja pier.... pogratulowali jej jaka dzielna i silna. W d***e mam gratulacje ide do prywatnej kliniki na cc

Gość gość
Czemu leczycie zeby? Natura nas stworzyla inaczej

Gość gość
Same sadomaso !!!! ja rodzilabym tylko i wylacznie ze znieczuleniem polozna mi pogratulowala :O czego ,ze sie meczylas jak meczennica jak nie musisz :O sa znieczulenia wiec po co cierpiec !medal sie dostaje czy co :O

Gość gość
A ja jestem Matka Polka:rodziłam bez znieczulenia,bo chciałam wiedziec jak to jest i teraz jestem z tego dumna i czuje sie lepsza i karmie cycem. :P

Gość gość
a ja chciałam rodzić ze znieczuleniem, ale nie zostałam zakwalifikowana do podania, bo nie miałam rozwarcia.... skończyło się cc po 10 godzinach regularnych skurczy... więc masakra, ale co ja mogłam na to poradzić? Absolutnie nic... i czy pieniądze miałyby tutaj jakiekolwiek znaczenie? Absolutnie nie....

Normalnie. Wkrótce planujemy drugie dziecko i również zamierzam rodzic bez znieczulenia . Przynajmniej wiem co to poród i jestem dumna z tego że przetrwałam to i wytrzymałam ból ;-)

Gość gość
Ja jestem dumna z tego ze skonczylam studia, zarabiam 10tys.

ją myślałam nad znieczuleniem przy drugim porodzie.ale zrezygnuje bo może będzie tym razem szybciej . rodzą dłużej i krócej i żyją są dumne że dały radę

Gość gość
17:47 jedno drugiego nie wyklucza ;) a nawet fajnie, jeśli ktoś to łączy

Gość gość
Nie jestem masochistka i uwazam za glupote to ze ktos jest dumny ze swojego cierpienia na wlasne zyczenie. Smiac mi sie chce idiotki

Gość te z UK nie pisza
że wdychaja coagle gaz, zeby jednak trche sobie ulyzc. Hipokrytki!

Gość rodziłam bez i ze
znieczuleniem. Nie ma sie nad czym zatsnawiac, BRAC brac brac!!

Gość gość
ten gaz nic nie daje tak nawiasem mówiąc... używałam na początku, później przy największych skurczach bardziej mnie to denerwowało niż pomagało.. słaby jest

Gość mmmmm1987
Gość 11:50 zupełnie się z Toba zgadzam

Gość gość
18:01-Dlaczego wyzywasz od idiotek tylko dlatego,ze ktoś ma odmienne zdanie? Zupełnie nie rozumiem tej mentalności:jak ktoś uważa inaczej to odrazu trzeba mu ublizyc. Ludzie,czemu nie szanujecie innych?