Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Udaję, że jestem bogata

Polecane posty

Gość gość

Jestem studentką pierwszego roku prawa. Tutaj większość osób pochodzi z bogatych rodzin, ja należę do uboższej mniejszości. Mieszkam w akademiku, ale wmawiam innym, że to dlatego, ponieważ lubię przebywać wśród ludzi. Kupuję kosmetyki z wyższych półek, mimo że mnie na nie nie stać, robię to. Najczęściej z allegro, po okazyjnych cenach. Odkupuję puste flakoniki po perfumach, a później wlewam do nich tanie zamienniki. Kupuję podróby, dużo podrób. Najczęściej są to sportowe rzeczy typu koszulki Nike, skarpetki, które można łatwo dostać na bazarach. Często chodzę po szmateksach i kupuję tam markowe rzeczy, a potem udaję, że to nowe, albo że wygrzebałam z szafy. Mam smartfona na umowie, używanego iPada z allegro, naciągnęłam nawet rodziców na laptopa w ratach. Wszystko to robię dla opinii innych, żeby nie czuć się od nich gorszą. Moje życie to jedno wielkie kłamstwo.

Gość gość
a co się przejmujesz? ci tzw "bogaci" maja kredytow od groma i tez udaja zamożniejszych niż sa :-D Wyluzuj...masz czas, aby jeszcze zarobić kase.

Gość gość
dlugo jeszcze zamiezasz to ciagnac?

Gość gość
Po co to robisz, przecież nie czujesz się z tym dobrze. I ty masz być przyszłym prawnikiem? Wątpliwe, że dojdziesz do 2 roku studiów. Towarzystwo i tak zorientuje się jaka naprawdę jesteś, a wtedy będziesz zawstydzona. Na pokaz niektórzy robią wiele rzeczy, tyle, że tak jak z kłamstwem, które ma krótkie nogi, tacy pozerzy upokarzają się sami i to boleśnie. Współczuję samozaparcie z tym szukaniem w szmateksach :D

Gość gość
kiedys ktos sie zorientuje, ze to podroby, albo ze masz ubrania tylko sprzed kilku sezonow, a nic nowego nigdy nie bedziesz mogla wejsc w zadna blizsza relacje z kimkolwiek, bo bedziesz sie bala, ze sie wszystko wyda a co jak znajomi beda chcieli wyjechac gdzies razem na wakacje? tez pojedziesz? a moze znajdziesz jakas dobra wymowke? potem wszyscy sie beda chwalic zdjeciami, wspominac itd. a ty co?

Gość gość
a ja z kolei studiuje na ASP(tez raczej elitarne studia), nie mam rodzicow, kasy, na materialy wydaje wiekszosc pieniedzy jakie uda mi sie zarobic. tez chodze w ciuchach z drugiej reki i wiesz co? WALE CO INNI O MNIE SADZA! byle komu z roku nie opowiadam o mojej sytuacji zyciowej czy finansowej i wszystko gr.

Gość gość
przykro mi, że masz takie niskie poczucie własnej wartości, że musisz je budować wlewając tanie perfumy do opakowań po drogich. Nie polubiłabym cię i to nie dlatego, że jesteś mało zamożna tylko, że masz problem sama ze sobą.

Gość gość
gość z i to jest zdrowe ,normalne podejście.tak trzymaj

Gość gość
Hehe sorry ale kazdy normalny czlowiek rozpozna krzywe logo podrob nike czy adidasa :D

Gość gość
jesteś smutną osobą.

Gość gość
Chore jak dla mnie.

Gość gość
nie nadajesz sie na uczciwego prawnika, poniewaz twoje zycie opiera sie na nieprawdzie. Masz zanizone poczucie wlasnej warosci. Sprobuj to leczyc- choc i tak wydaje mi sie to prowokacją.

Gość gość
to prawie jak moja sasiadka......a mieszkanie zadluzone i do garnka nie ma co wlozyc :(

Gość gość
uczciwy prawnik to oksymoron?

Gość gość
Po co to robisz? Nie lepiej być sobą i być dumnym z siebie? Takie zachowania są w gimnazjum a w szkole średniej się normalnieje a ty będąc osoba dorosla bądź sobą, nie jestes gorsza, niczym nie odbiegasz od innych, portfel to nie wszystko co się liczy A z reszta przystajesz do takich ludzi którzy tu na kafe krytykują kazda osobę zarabiają a najnizsza krajowa, a nie daj Boże żeby mieli dzieci itd znasz ludzi którzy maja mało pieniędzy lub inaczej czy maja mniej pieniędzy niż bogaci, czy im czegoś brakuje? Czy są gorsi? Jeżeli nie zdasz sobie sprawy co jest dla ciebie ważne to szczęśliwa bedziesz dopiero jak sama bedziesz zarabiać kupę kasy a nikt ci tego nie zagwarantuje tak samo czy się twoje kłamstwa nie wydadzą

Gość gość
radzi sobie dziewczyna jak umie. Ja znam trochę temat, bo chodziłam do prywatnej szkoly, gdzie były dzieci celebrytów, aktorów i tego typu tałatajstwo. Gnojki lat 18 i nowe samochody, rozbestwione bardzo. Ja radziłam sobie tak, ze miałam opinie w d***e, nie udawałam nikogo tylko byłam na maksa sobą, opłacało się, bo nikt mnie nie ruszał. Tobie radzę zbastowac trochę, wyluzować i przede wszystkim skupić na nauce, bądź lepsza na tym polu, kasa przyjdzie sama. Miałam też bardzo bardzo bardzo bogatą koleżankę na studiach i wiecie co? Dojeżdżała pociągami, ubierała się owszem drogo ale nie było tego widać, bo to były ubrania z najwyższej półki bez widocznych metek. Była tak nieprzyzwoicie bogata, ze szok. I nic ie było po niej widać, nigdy tym się nie pochwaliła. Ja się dowiedzialam przypadkiem, ale ona nigdy nie wygadała sie z tym. Dla jej starego kupić jej nowe auto to jak pierdnąć, ale ona nie korzystała

Gość gość
Najgorsze jest to, ze niektórzy mogą sie zorientować i wszyscy bedą sie potem z ciebie śmiali. OK, kupuj tanio jeśli dobrze kupujesz. Rób co dotąd. Ale nie epatuj tym i nie udawaj. Ludzie sa bystrzejsi niż myślisz, a upokorzenie z wydania sie większe niż gdybys była sobą.

Gość gość
no co ty wszyscy na i roku prawa są bogaci? Normalnie przeciętna społeczna raczej, jeden koleś to chodził nawet w porwanych spodniach na tyłku, bo nie miał na nowe - autentyczne :D