Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o 5,5 miesieczne niemowle

Polecane posty

Gość gość

witajcie moj synek za 2 tyg skonczy 6 miesiecy i troche sie martwie o niego poniewaz jest bardzo wiotki, nie przewraca sie z brzuszka na plecki jak lezy na plecach i chwyce za raczki nie probuje podnosic glowki noszony w pionie tez glowa mu sie kiwa , czy myslicie ze cos mu jest czy w tym miesiacu moze jeszcze tak byc?

Gość gość
ja powiem tak, każde dziecko rozwija się w swoim tempie, jednak mnie by to zaniepokoiło. Moja córka za dwa tyg skończy 5 miesięcy, czyli jest miesiąc młodsza a podnosi się już za paluszki do góry, ma macie obraca się na boki, i głowę trzyma w pionie. Może lepiej to skonsultować, będziesz spokojniejsza. Ja magę doradzić jak najczęstsze kładzenie na brzuchu, to ćwiczy mięśnie

Gość gość
Moja córka ma półtorej miesiąca i głowę już potrafi chwilę utrzymać

Gość gość
Moja córka w wieku 4 miesięcy nie potrafiła utrzymac głowy przy podnoszeniu i pedistra odrazu skierowała nas do neurologa gdzie wyszło że ma obnizone napięcie mięśniowe i odrazu została skierowana na rehabilitację. Na Twoim miejscu zgłosiłabym się z tym do pediatry ( swoją drogą to dziwne ,że lekarz przy wizytach kontrolnych nie zwrócił na to uwagi )

Gość gość
pediatra miało być :)

Gość gość
Ja ma 4 miesięczną córkę, od początku była bardzo silna, sztywno trzyma głowę, jak chwyta się ją ręce to się podciąga do siadu i to co mnie nie pokoi to że siadać. Jak posadzę ją na kolanach i oprę o klatkę piersiową to jest tylko krzyk bo ona chce siedzieć i koniec. przewraca się na boki.Jak leży na brzuchu to podnosi dupkę i podkula kolana jak do raczkowania, wygląda to jak by mała gąsieniczka pełzała. Myślę,ze każde dziecko rozwija się swoim tempem,ale dla pewności poradź się pediatry.

Gość gość
Idź do lekarza.

Gość gość
Mnie by to niepokoilo i to bardzo