Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrafiłybyście być w związku bez czułości?

Polecane posty

Gość gość

Mam faceta od dwóch lat który jest kompletnie nieczuły. Nie uznaje ani przytulania ani całowania. Dla niego wyrażeniem uczuć jest seks. Nie dostaję nawet głupiego buziaka kiedy on wraca z pracy. Na początku sama się tuliłam do niego, lub dawałam spontganicznego buziaka ale po jakims roku się zniechęciłam i teraz tego zupełnie nie ma

Gość gość
Czuję się z tym fatalnie , przybram sobie do głowy że może go nie pociągam, może mi smierdzi z buzi, może go nie kręce. On twierdzi że był taki zawsze ale mi to nie daje spokoju

Gość gość
szok, wolę nie myslec jak wygląda wasz seks... ona pakuje swoj kotakt do twojego gniazdka i niczym drwal rąbie drewno?

Gość gość
W seksie czasami jest czuły ale najczęściej preferuje ostrzejszy seks i wtedy też nie ma pocałunków. Ja znosze to fatalnie, mówiłam mu o tym i wtedy on się stara przez chwile a potem znowu zero czułości. Nigdy do mnie nie podejdzie i nie obejmie bez powodu, nigdy nie pocałuje.Czuję się jak trendowata.

Gość gość
Daj sobie spokój, bo się rozchorujesz, mowie poważnie, można dostać ciężkiej choroby, nawet raka przy takim facecie

Gość gość
Ja coraz bardziej się oddalam od niego. Seks? Móglby dla mnie nie istnieć, zaczynam go unikać. Czuje się przez to wykorzytsywana, nie czuję się kochana.On mi tłumaczy że taki już z niego typ, ale czy to możliwe że jeśli się kogos kocha to unika się czułości?

Gość gość
Niemożliwe, to ogor, wykorzystuje cie. Mowie ci ze można się rozchorowac, poważnie. Będziesz cały czas smutna, nerwowa, płaczliwa. On się nie zmieni

Gość gość
A on wielce zdziwiony że ja nie mam ochoty na seks:-(

Gość gość
Nigdy w życiu dla mnie podstawą w związku jest okazywanie sobie czułości a co za tym idzie miłości. Bez tego nie ma dla mnie związku bo i seks też nie może być udany.

Gość gość
Bo typ brutala ,dominanta .U takich takie zachowanie to norma . Ja bym nie wytrzymala dlugo byc narzędziem do tej roboty .O nie !

Gość gość
No właśnie:-( Ja tez jestem w szoku bo w moim poprzednik związku po 7 latach bycia razem było więcej czułości niż ja miałam z nim po pół roku związku:-( Teraz już jest totalna kaplica. Wczesniej to ja się do niego tuliłam i całowałam, ale ilez można jeśli nie widzi się tego z drugiej strony??

Gość gość
Juz masz symptomy ciężkiej choroby, a powinnas być tak wymacana zeby ci usmiech z twarzy ni schodxzil

Gość gość
Możliwe że On jest aromantykiem, zdarzają się ludzie, którzy nie mają potrzeby czułości. Możecie pójść razem na terapię lub rozstańcie się na kilka tygodni/miesięcy, żeby zdążył się za tobą stęsknić i może wtedy zrozumie, że jesteś dla niego czymś więcej niż tylko zaspokojeniem instynktu. Obawiam się, że sama niestety nic nie wskórasz. Musicie oboje podjąć wysiłek, jeżeli wasz związek ma przetrwać. Niestety związki oparte wyłącznie na seksie nie mają najmniejszych szans, więc zastanów się poważnie. Mogą też być inne powody jego zachowania, w tym zdrada lub nawet ukrywanie żony/rodziny...nie zamiataj tego pod dywan.

Gość gość
Nie, bo ja jestem uwielbiam się przytulać, dotykać, głaskać, całować, zresztą nie tylko dotyka ale też słowa

Gość gość
Popatrz na jego dom rodzinny, rodziców ,może jego nikt nie nauczył okazywania czułości i dla niego takie zachowania są czymś obcym.Jestem kobietą ale mnie nikt w dzieciństwie nie przytulił nie całował i obecnie te odruchy są dla mnie czymś sztucznym .Bardzo kocham moją rodzinę ale nie umiem im tego okazać i oni o tym wiedzą.Nigdy też nie widziałam żeby moi rodzice choćby się przytulili .Może to być przyczyną.

Gość gość
moim zdaniem on cie nie kocha

Gość gość
Popatrz na jego dom rodzinny, rodziców ,może jego nikt nie nauczył okazywania czułości i dla niego takie zachowania są czymś obcym.Jestem kobietą ale mnie nikt w dzieciństwie nie przytulił nie całował i obecnie te odruchy są dla mnie czymś sztucznym .Bardzo kocham moją rodzinę ale nie umiem im tego okazać i oni o tym wiedzą.Nigdy też nie widziałam żeby moi rodzice choćby się przytulili .Może to być przyczyną.

Gość gość
Otwartości, czułości można się nauczyć i tyle.

Gość gość
Tak jak ktoś wyżej napisał, otwartości i czułości można się nauczyć. On nie chce, być może ty zbyt łatwo poddajesz swoje pragnienia, podporządkowujesz się, nie wymagasz. Jemu z tym dobrze. Jesteś uzależniona od niego w jakiś sposób? Jaki jest wasz status?

Gość gość
jesli on jest taki nie czuły to przykre ale być może jest z tobą by zaspokajać instynkty, moja ciotka przez 40 lat miała takiego męża zawsze zazdrościła iinym kobietą ze mąż ją całuje, przytula, ona go kochała on jej nie seks pewnie też był u nich ostry, wujek to kawał chama i s*******a, własne dzieci go nie lubią a ciotka cierpi i zamiast odjesc i szukać szczęścia z kims innym trwała w tym chorym związku, dzisiaj on ma jazdy. wszystkich obraża, nikt go nie lubi i szantażuje całą rodzinne emocjonalnie, po co ci to?

Gość gość
pewnie zdrady też mu przyjdą łatwo taki typ

Gość gość
Wiecie jak ten fakt wpływa na moją samoocenę? Tragedia:-( Ja przez to nie czuję się kochana, szukam winy w sobie i ciągle zastanawiam się czy on mnie wgole kocha. Być może mnie wcale nie kocha a jest ze mną aby mu było łatwiej bo to rozwodnik który płaci alimenty na swoje dziecko. To świeży związek a ja się czuje jak stare skapciałe małżenstwo

Gość gość
to juz wiesz czemu jest rozwodnikiem