Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolizja murowana

Popłynęłam z wydatkami na wyprawkę

Polecane posty

Gość gość
Ja jestem wlasnie na etapie kupowania wozka i nid oarze czy jest on modny i ile kosxtuje.jezdze po sklepach i sama testuje czy sa dobrze zamortyzowane

Gość gość
Dobra pani od wozka bugaboo - jednego ze sztywniejszych wozkow ktorej dziecko nie odczuwa wstrzasow :D

Gość gość
Ale chociaz jest drogi i modny.teraz chyba matkom tylko o to chodzi

Gość gość
Gościu z 23:06 :D poprawiłaś mi nastrój - już nie mam wyrzutów sumienia. Możesz mi powiedzieć, jaki macie miesięczny dochód?

Gość gość
Gosc 23.06 sciemnia,juz uwierze ze zapamietala wszystko co do zlotowki

Gość gość
mi się szczerze chce śmiać z tego, co kupują matki. Możecie mi wierzyć lub nie ale mamy naprawdę spore zarobki- w granicach 12-14tys m-cznie i NIE WYOBRAŻAM sobie kupować takiej drożyzny. Ja na wyprawkę kupiłam parę sztuk kompletów, bodziaków, ok 100zł- resztę dostałam. Wanienka, kosmetyki na początek to niecałe 100zł wózek- 1000zł używany Fotelik 35zł- używany Łóżeczko- z ikea-100zł plus turystyczne 100zł- dużo podróżujemy. Materac-70zł, poduszka, kołdra- ikea-40zł, pościel ikea 2 komplety- 70zł Kocyki, ręczniki dostałam na imprezie przed narodzinami Butelki, smoczki, podgrzewacz łącznie ok 100zł i to chyba tyle, później mleko doszło ale też znalazłam w hurtowni bardzo tanio Nie lubię niepotrzebnie wydawać pieniędzy. Syn ma w tej chwili niecałe 2 lata i jedyne na co wydaje sporo to drogie, skórzane buty. Ciuchy ma z wyprzedaży z sieciówek albo z secend hand

Gość gość
Dla mnie najgorsza fanaberia matek jest sterylizator

Gość gość
NIe ściemnia tylko jest coś takiego jak historia operacji na koncie a dodawać mnie szkole podstawowej nauczyli

Gość gość
a pozatym mimo że mamy spore dochody to piszemy ile co wydajemy

Gość gość
Macie moze zeszycik i kazda zlotowke zapisujecie

Gość gość
zeszycik mamy tak staramy się dokładnie pisać przynajmniej wiemy na co ile kasy wydajemy i jesteśmy wstanie zapanować nad naszymi finansami tak że co miesiąc może sobie pozwolić źeby co nie co odłozyć na rezerwe.

Gość gość
jak się takie notatki robi systematycznie i codziennie to nie zajmuje to dużo czasu a bardzo pomaga w planowaniu

Gość gość
Ja bez zapisywania odkladam pieniadze

Gość gość
My z mezem mamy okolo 4.5 tysiaca funtow mc a wozek kupujemy uzuywany, po inne drobiazgi jak bukaczek wybierzemy sie na targi z rzeczami uzywanymi. Narazie tylko lozeczko, fotelik i takie podstawowe ubrania jak body czy pajacyki kupujemy nowe. Jak znajde ladne uzywane sfeterki czy wierzchnia odziez to tez kupie uzywana. Kupujemy tak dzieki rada znajomych ktory Maja juz dzieci I o ile przy pierwszym wrecz zapozyczali sie, o tyle przy drugim juz oszczedzaja.

Gość gość
Spokój suki, nie gryźć się!!! Do budy :p

Gość gość
nauczyłam się takie pisania jeszcze w czasach gdy zarabiałam tzw średnią krajową. Naprawde takie pisanie pomaga. Jak pierwszy raz podliczyłam miesiąc i zobaczyłam ile kasy poszło na pierdoły to mi ręce opadły i od tamtej pory pisze co gdzie i ile. A do skąpstwa to mi bardzo daleko bo jak mamy ochote iść do kina to idziemy do klubu nie ma problemu

Gość gość
jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka to warto uszyć coś samemu: kocyk minky, narzutkę, pościel czy ochraniacz na łóżeczko domowyazyl blogspot com