Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolizja murowana

Popłynęłam z wydatkami na wyprawkę

Polecane posty

Gość gość
wg mnie to nie jest wcale dużo .

Gość gość
Zresztą jeszcze nie tak dawno mało kto miał nowy wózek dla dziecka, łóżeczko czy wanienkę, rzeczy przechodziły z dziecka na dziecko i nikt się nie martwił - i Ty pewnie też zostałaś tak wychowana. To że teraz wszystko można kupić nowe ładne i świecące to nie znaczy że trzeba i rozrzucanie kasy jest mądre. Wolę mieć najzwyklejszą wanienkę za 30zł z internetu niż tą za 100, fotelik dobrej marki, atestowany, używany od koleżanki niż za tą samą cenę nowe g***o, potem jeśli będzie w tak samo dobrym stanie to go dalej odsprzedam. I w czym problem ?

Gość gość
Gosc 13.54 ma rozum 16 latki i mysli ze jezeli matka kupi tanszy fotelik to nie kocha swojego dziecka.

Gość gość
Może i kocha, ale na pewno ma w nosie jego bezpieczeństwo. I tak rosną kolejne niziny intelektualne.

Gość gość
a o kuowaniu uzywanych nie mysalas? takie rzecyz jak lozeczko, wanienka, mebelki, mozn,a znalezc za grosze! ubranka to samo!

Gość gość
Naprawdę nie brzydzicie się kąpać dziecka w używanej wanience, gdy nową można kupić za 20 zł? To naprawdę dużo nie kosztuje, a jak dziecko zacznie siedzieć można myć je w wannie . Autorka wydała bardzo mało.

Gość gość
a Ty brzydzisz się kąpać w wannie w której kąpie się Twój facet, rodzice i goście jeśli przyjeżdżają?

Gość gość
Rozumiem, że w Twoim domu rodzinnym wanny się nie myje, a Twoja rodzina to banda brudasów :-o.

Gość gość
Na niektórych rzeczach nie warto oszczędzać ja kupiłam wózek chicco i move IT za ponad 4 tysięcy i nie żałuję

Gość gość
K*****. Myje się tak samo wanienkę się myje. Naprawdę nie kumasz tylko umiesz przeinaczać i obrażać?

Jak zwykle klotnie.Moim zdaniem kazdy kupuje wyprawke taka na jaką go stać. my kupiliśmy juz dość dużo ale jeszcze sporo nam brakuje lozeczko z biegunami 560 materacyk do lozeczka 150 zl pościel i kolderka do lozeczka,ochraniacze na lozeczko 500 wózek 1700 fotelik 560 ciuszki - w większości dostaliśmy nowe od mojej mamy i teściowej i chrzestnej(wpadly w szal zakupowy,bo to będzie 1 dziecko w rodzinie) kocyki.rozki-300 pozytywka nad lozeczko 290 mata edukacyjna 250 fotelik 3w1 chicco polly Magic 600zl baza isofix 650 zl wanienka 80 zl pieluszki tetrowe,ale nie pamietam ile kosztowaly sztuk 20 2 butelki i smoczek Avent 100zl nie mamy jeszcze kosmetyków,laktatora i paru ubranek na rozmiar 56,niektorych gadżetów i wyprawki dla mnie.ale planujemy w maju isc na takie ostatnie zakupy;););)

Zapomnialabym o szafie ktora robiliśmy na zamówienie 2500 :o no ale nie bylo wyjscia;)ale akurat to inwestycja na dlugie lata

Gość gość
Uppp

Gość gość
bogata nie jestem, ale nie potrafię oszczędzać na dziecku. Wózek zasponsorowali moi rodzice 4 tysiące kosztował. Fotelik kupiłam za 600 zł + isofix baza 400 zł Po 8 miesiącach kolejny fotelik 1600 zł miałam bzika na punkcie kocy nakupowałam z 10. Każdy cena od 100 zł do 200 zł. Dziś kupiłam kolejny za 300 zł duży, bo tamte już za małe.

Gość gość
brzydzić wanienka? Ja w rodzinnym domu mam łóżeczko i wanienkę, które przeszło użytkowanie przez pięcioro moich kuzynów, potem mama dostała je dla mnie. I wiesz co? Do dzisiaj są w świetnym stanie. Jak zachodzi się w ciążę, to człowiek głupieje i chce nie wiadomo czego dla dziecka, ale nie ma co szaleć.

My z mężem mieliśmy farta, jeśli idzie o wyprawkę - ubranka wszystkie po koleżance i prezenty, sama nawet skarpetek jeszcze ni kupiłam a mija 7 miesiąc :) Łóżeczko od szefowej teściowej wózek i fotelik samochodowy od znajomych co mają trójkę dzieci wanienka, kołyska od znajomych kołdry, pościele prezenty sama kupiłam butelki, śliniaczki, drobiazgi jakieś, leki, kosmetyczne rzeczy, oliwki, bujaczek dostaliśmy na Boże Narodzenie dla dziecka, teraz sami kupiliśmy jedynie krzesełko za 300zł. Po prostu fart :). Nawet nie spodziewałam się, że tak wyjdzie. Sama kupiłam sobie jeszcze chustę do chustowania. Babcie (a ma i babcie i prabacie jeszcze wszystkie) kupują jej to gerberka to pieluchy, więc dużo dostajemy :). To mnie cieszy, bo wiadomo, nikt na forsie nie śpi. Wolę nie liczyć ile bym sama na wyprawkę wydała.

Gość gość
Dziecku obojetnie czy ma wanienke za 20 zl czy za 200.to sa fanaberie matek i chca sie pochwalic znajomym ile kasy wydala

moja wanienka kosztowała 35zł i stojak do niej 65 (stojak ze względu na to,że w sypialni na łóżku nie bardzo kłaść wanienkę i na stolik kawowy też nie bardzo,bo musiałabym go wysuwać na środek), łóżeczko nowe,zwykłe 130zł, materac kokos-gryka 75zł, przewijak 40zł,wózek 1600zł...nie chce mi się pisać tych wszystkich higienicznych rzeczy, bo za całą wielka siatę zapłaciłam 100zł, leżaczek bujaczek odkupiłam na portalu w swoim mieście okazjonalnie za 30zł w idealnym stanie fisher price (mój najlepszy zakup :) ) ubranek też nie licze,bo nie kupiłam nowych zbyt wiele (baaardzo dużo dostałam od kuzynki i siostry po ich dzieciach, część kupiłam w lumpeksach, niektóre z metkami i pewnie i tak jak się mój synek urodzi to nie zdąży wszystkiego wynosić. Za to wole kupić monitor oddechu z nianią ok.600zł, fajną huśtawkę z bright star za 430zł.

a no i jeszcze kupiłam przez internet wyposażenie łóżeczka (poszewka na kołdrę,2x poszewka na poduszkę,kołdra,poduszka, moskitiera, stojak do moskitiery,ochraniacz, organizer na łóżeczko, poduszka do karmienia, rożek, wszystko za 400zł

Gość gość
Po co wam poduszka.moj synek ma 3 lata i do tej pory nie spi na poduszce

Gość gość
Po co wam poduszka? to ze twoj synalek nie spi na poduszce nie znaczy chyba ze wszystkie dzieciaki sa takie same.ogarnij sie troche :]

Gość gość
Nie jest wskazane aby niemowle spalo na poduszcze.ogarnij sie

jeżeli chodzi o mnie, to po prostu poduszka była w komplecie, na początku nie bedę kłaść synka na poduszce,ale później na pewno sie przyda :)

Gość gość
Moja córka tez nie spi na poduszcze. A wszyscy panikują a czemu na poduszcze nie spi na pewno jej nie wygodnie bla bla bla

Gość gość
Czy przez to ze dziecko bedzie mialo wozek za 5 tys tobedzie szczesliwsze?czy moze matka bedzie szczeslliwsza chwalac sie kolezankom ze wozi wozkiem za 5 tys.

Gość gość
Moze byc szczęśliwsze, bo będzie mialo wózek lepiej amortyzowany np. i wygodniejszy. Nie bedzie czyli wstrząsów jak w wózku za kilkaset zl. Zresztą jak kogoś stać to kto komu zabroni? Ja mam wózek za 4 tys bugaboo i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie jest wielki jak czolg jak niektore, corka ma w nim mega wygode, jest lekki, zgrabny i nie musze kupowac lekkiej spacerowki bo sklada sie go bardzo szybko i nie zajmuje calego bagażnika. I jest zdecydowanie lepszy niż taki x lander.

Gość wannawannapanna
ale tu niektóre niepowazne jakieś są, a co to takiego odkupiona wanienka? Czy w niej sie kąpali obejszczani menele czy noworodki? A jesli już kogoś tak to razi, że bakterie itp to od czego są środki odkażające itp? Raz przemyć, czy nawet zostawić na kilkanaście minut żeby wszystkie bakterie zabiło nawet na talerzu będziesz miała więcej bakterii niż w tej wanience... A tak po za tym, to hodujecie pokolenie alergików z takim podejściem... dziecko musi się uodparniać na bakterie bo potem byle czego się dotknie i zaraz chore.

Gość gość
Myśmy na wyprawke dla naszego maluszka wydali: Ciuszki rozmiar 56 - 779 zł Ciuszki rozmiar 62 - 948 zł Artykuły higieniczne (pampersy chusteczki kosmetyki pieluchy tetrowe i flanelowewanienka stojak pod wanienke) - 844 zł Spanie zestaw (łóżeczko materac kołderka poduszka moskitiera stelaż pościel łóżeczko turystyczne) - 1265 zł wózek - 2619 zł Karmienie - 529 zł Mebelki na zamówienie - 3575 zł Elektronika - 945 zł Inne (becik kocyki termoopakowania smoczki pojemniki na smoczki) - 541 zł Oidliczając to wszystko wyszło 12045 zł. A tak naprawde to nie da się policzyć dokładnie bo jeszcze mleko słoiczki lekarstwa

Gość gość
up

Gość gość
Za 2 tys tez mozna miec wygodny wozek dobrze amortyzowany,te drozsze roznia sie tylko firma za ktora placisz grube pieniadze.