Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieeeewierze

jaki seks z katoliczką czy katolikiem

Polecane posty

Gość spragniona zazdrosna
Co do utrudniania dokonania formalności, to ewentualne przypadki zdarzyć sie mogą wśród konkretnych księży, odgórnie Kościół nie zabrania apostazji (oczywiście jest to jego odrzucenie, odwrócenie się od Boga i jest surowo dezaprobowane) co nie zmienia faktu, że Kościół nie ma moralnego prawa ingerencji w wolny wybór danej jednostki.

"Czytanie Biblii przyniosło szkodę". Dobra jesteś :D Wyobraź się sobie, że przygotowanie merytoryczne miałem. A nigdzie nie jest napisane, że potrzebuję pośredników, między sobą, a tekstem... Nawet nie masz argumentu, tylko puszczasz płytki slogan, za którym nie kryje się nic. Najlepiej przez wieki postępował krk, czytając ciemnemu chłopstwu vulgatę co niedzielę...

Gość spragniona zazdrosna
Odpowiednie przygotowanie trwa latami, więc jako 15 latek nie miałeś szans. Owszem, wygłaszam tezy, dokładnie tak jak Ty. Każdą z nich jestem w stanie poprzeć argumentem, zatem czekam. Odpiszę najpewniej już nie dziś, ale jeśli interesuje Cię dalsza dyskusja, zajrzyj tu jutro.

I znowu pudło. Biblia jest pisana zarówno dla ludzi wykształconych ja i nie. Każdy, kto mówi po swojemu, jest manipulatorem, który chce wcisnąć swoją interpretacji. I stać się pośrednikiem, między Biblią, a kimś słabszym psychicznie... Aha teraz mam lat 29 i uznaję to za najbardziej właściwą i dojrzałą decyzję w swoim życiu

Gość nieeeewierze
Widzicie jak łatwo przez religie się skłócić ? dlatego ja podjęłam decyzję, ze nie wyznaję żadnej. Jestem panią samej siebie wierzę że nie czyniąc nikomu nic złego zło mnie nie dotknie. Wiem co dobre a co złe. Życie w dziejszych czasach jest już nadto trudne by jeszcze bardziej sobie je komplikować. Dziekuję wszystkim za dzisiejszą dyskusję, dobranoc

Gość wyrzekła się
ja nie uznaję kościoła, a dla jednego faceta katolika pobożnego wyrzekłam się seksu, bo on chce po ślubie...i tak to trwa już prawie 10 lat a on nadal nie chce ślubu ani seksu :( dodam, że sama nie jestem dziewicą. katolicy to jednak najwięksi obłudnicy ;(

Gdyby myślał o ślubie i czekał z seksem, to szacun, Jak nie chce ślubu, ani seksu, to najprawdopodobniej jest impotentem...

Gość wyrzekła się
stoi mu zawsze i wszędzie.. próbowalam na różne sposoby go przekonac do seksu, bezskutecznie.