Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak objawia się OSPA?

Polecane posty

Gość gość

tydzien temu mialam kontakt z osobami, ktore choroawaly na ospę (były kilka dni po chorobie) , czy jest mozliwosc ze przenioslam to na córkę?? . w środę dostała kaszel, w czwartek katar, dziś bylabardzo wymęczona, oczyaz fioletowe od zmęczenia. na tułowiu i brzuchu pojawiła sięwysypka, same malutkie czerwone kropeczki, jedna obok drugiej, to moze byc ospa?? ma 3 latka..

Pierwszy raz słyszę by katar czy kaszel towarzyszył przy ospie ;) Ale jeśli ma krostki - to prawdopodobnie ospa. W każdym razie mój miał tylko krostki - na cały ciele.Najlepiej to idź do lekarza.

Gość gość
trylkoto raczej taka wysypka jak przy trzydniowce, takie same mnale kropeczki jedna przy drugiej

Gość gość
Jeżeli to ospa to do jutra w tych krostkach pojawią się pęcherzyki z płynem. I też nie spotkałam się z tym, by ospie towarzyszył katar i kaszel. :)

Gość gość
gdzies wyczytalamze to pierwsze objawy dlategoi pytam :)

Gość mamaEmilkiiiiiiiiii
moja córka była b marudna w ten dzień, myślałam że ma mega focha, póżniej nagle zagorączkowała no a później mówiła że boli ją "na dole" a tam miała już pierwsze 2 krostki , myślałam że coś ją uczuliło ale po paru godz była już wysypana nst dnia ospę miała wszędzie, nawet na języku i między palcami :/ najgorsza była jednak gorączka...ok 5 dni prawie bez przerwy....

Gość mamaEmilkiiiiiiiiii
moja córka była b marudna w ten dzień, myślałam że ma mega focha, póżniej nagle zagorączkowała no a później mówiła że boli ją "na dole" a tam miała już pierwsze 2 krostki , myślałam że coś ją uczuliło ale po paru godz była już wysypana nst dnia ospę miała wszędzie, nawet na języku i między palcami :/ najgorsza była jednak gorączka...ok 5 dni prawie bez przerwy....