Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ani me ani be ani

Nie potrafię rozmawiać ze swoją mamą

Polecane posty

Gość ani me ani be ani

Jestem dorosłą kobietą i nie wiem czym to jest spowodowane ale nie potrafie rozmawiać ze swoją mamą. Jadę do niej w odwiedziny to rozmawaiamy o pogodzie i obiedzie, zero jakiś głębszych rozmów.Ani ona nie pyta ani ja nie potrafię się przed nią otworzyć.

Gość ani me ani be ani
Ona nigdy nie dopytywała mnie o nic. Byłam w związkach a ona nigdy o nic nie pytała, nigdy się niczym nie interesowała. Ja sama od sieb też jej nic nie opowiadałam i tak było latami. Dziś jest tak samo, ale to nie jest normalne. Dziś byłam u niej na obiedzie i znowu mówiłyśmy o pogodzie i niczym innym. Zjadałm i szybko wróciłam do siebie

Gość gość
mam to samo ,pare razy próbowałam ,ale ona ma zupełnie inny swiatopogląd , stadne myąślenie i zero pojęcia o życiu

Gość gość
idz do psychologai mu o tym powiedz

Gość ani me ani be ani
To mnie boli, nigdy nie miałam w mamie rpzyjaciółki i widzę ze z roku na rok coraz bardziej się oddalamy. Nie rozumiem czemu ona nigdy o nic mnie nie spyta, nie zaintresuje się moim zżyciem moim facetem. Nic ja nie interesuje. Nawet jak widzi ze jestem smutna to też nie zapyta o powód

Gość gość
u mnie to samo z obojgiem rodziców - żaden przekaz emocjonalny nawet nie działa. Jak najdalej od nich, no jest jakaś nić oczywiście, ale nic więcej.

Gość gość
Smutne to, co piszesz. Jestem i matką i córką i w obu rolach czuję się dobrze. Chociaż brakuje mi zrozumienia z obu stron, to jednak nie żałuję; i mama, i córcia traktuja mnie jak przyjaciółkę. Sprobuj pierwsza przełamać lody. Spytaj, jak sobie radzi z codziennością , temat banalny ale daje punkt wyjścia. Pytaj, pozwól jej mówić, z każdym krokiem będzie łatwiej. Czasem wystarczy słuchać.

Gość gość
jak byłam w ciężkiej depresji to moja stale się darła że jestem leń francowaty i g***o mam nie depresje , wywalała mi leki i nic nie pomogła przy dziecku .

Gość ani me ani be ani
Własnie o to chodzi że nie potrafie do niej wyciągnąć ręki. Mam jakiś żal w sobie i ciągle oczekuje ze to ona zacznie się interesować a z drugiej strony to czy na to nie za późno? Nie wiem czy potrafiłabym teraz z nią rozmawiać tak o wszystkim. Dziwne jest to że ona nigdy nie próbowała ze mną rozmawiać i interesować się mną. Nieraz chodziłam rpzybita, było to widać a ona nigdy nie zapytała. Wiem że się martwi o mnie, kocha mnie ale nie potrafi rozmawiać gdy nawet widzi ze coś się dzieje