Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego noworodek ciągle płacze czy mam zły pokarm?

Polecane posty

Gość gość

Mój tygodniowy synek ciągle płacze, zje i od razu płacz i tak cały czas. Czy mogę mieć za chude mleko? Czy może to byc przez to, ze palilam od czasu do czasu papierosy w ciąży?

Gość gość
nie najada sie to placze daj z dwóch cycków albo lepiej mm

Gość gość
noworodki taqk płacza i tyle, karm jak najwiecej i tyle...

Gość gość
głodny, daj mleka sztucznego i tyle....

Gość gość
Karmie go cały czas, a on oderwie sie od piersi i znowu placze.

Gość gość
glodny nie jest, noworodki maja zoladek wielkosci truskawki wiec przestancie z tym mitem o braku pokarmu moze miec wzdecia, kolke, nadmiar wrazen, moze tez plakac ze zmeczenia - noworodki i male niemowleta nie radza sobie z wyciszaniem, nie umieja ot tak po prostu wylaczyc emocji i wlaczyc trybu przysypiania za malo danych podalas - jedzenie to nie wszystko

Gość gość
miałam to samo, nie mógł się zassać bo miałam płaskie brodawki..przeszłam na mm

Gość gość
Moze ma kolke. Nie ma czegos takiego jak chude mleko matki. Jak je masz to jest odpowiednie dla dziecka.

Gość gość
pewnie nie masz mleka :D

Gość gość
Kupki robi ładne, nie podkurcza nóżek. Nie wygląda mi to na kolkę. Pierwsze dziecko karmiłam piersią rok i nie bylo żadnych problemów .

Gość gość
tak to mit..ciekawe dlaczego jak moje dziecko które przez tydzień ryczało non stop, jak podałam butelkę z mlekiem, to od razu zasnęło i się uspokoiło.... śmieszne ale podał mu tę butle lekarz, twierdząc że dziecko jest głodne i nic mu nie jest.

Gość gość
skoro nie bylo problemow z pierwszym dzieckiem to moze po prostu nie wiesz ze kolce wcale nie musi towarzyszyc podkurczanie nozek; predzej wzdeciom, tak, ale nie kolce; kolka to nic innego jak skurcz jelit... w kazdym razie oczywiscie ze nie musi to byc kolka ale moze byc milion innych rzeczy, nie piszesz jak wyglada dzien dziecka, czy jest uregulowany, czy ma wzgledny spokoj, czy czesto z nim wychodzisz, czy to sie dzieje codziennie o stalych porach czy absolutnie chaotycznie i tak dalej

Gość gość
Jak sie niepokoisz to zadzwon do przychodni i popros o wizyte poloznej. Obejrzy malucha i moze cos podpowie. Moja byla bardzo pomocna.

Gość gość
Spróbuj dać dziecku mm i zobaczysz. Moja siostra jak się urodziła, miała podobnie, mama zamiast piersi dała inne mleko i było ok. Siostra waga urodzeniowa 2500.

Gość gość
gosciu 23:41 moja lekarka twierdzila ze dziecko placze z glodu, pomimo ze corka przybierala wlasciwie wiec to ze jakis lekarz tak twierdzi nie znaczy jeszcze ze tak jest.. moja corka wlasnie miala kolke, po wdrozeniu sab simplexu zapadla cisza jak makiem zasial! a po podaniu butelki oczywiscie ze sie moglo uspokoic bo modyfka jest ciezkostrawna, to zaden wyznacznik tego czy dziecko jest glodne

Gość gość
moja tez plakala tak przez pierwszy miesiac.nie umiala ulezec w wozku bo w nim byla w domu.Musialam ja caly czas na rekach trzymac bliskoWtedy sie uspokajala.Jadla do 40 minut i przerwa pol godziny i od nowa.Caly dzien na cycku.Przy kazdym karmieniu kupka.Moja to sie bardzo prezyla do 3 miesiaca przy jedzeniu.Daj mu smoczka albo niech ci na cycu wisi i przy tobie blisko.Moze owin go ciasno zeby nie machal raczkami bo sie boi.

Gość gość
Ale chyba wiesz czy masz pokarm? Jak tak to daruj sobie mm i szukaj innej przyczyny. Mozesz tez isc do przychodni i zważyć dziecko. Jak przybiera to masz pokarm i problem tkwi gdzie indziej. Ja bym obstawiala kolki.

Gość gość
Nie jedz nabialu.Moze od tego go boli brzuszek.Maja przez pierwsze tygodnie to non stop na cycku byla.W pierwszym miesiacu to tylko polgodzinki a czasem jak spala to godzine mialam przerwe i od nowa karmienie nawet do 40 minut.Mi mowili ,,dobre osoby,, ze sie nie najada i zebym dala mleka mm ale ja sie zaparlam i nie dalam.Tak bylo do ukonczenia 2 miesiaca.Moze owin go ciasno bo noworodki boja sie swoich raczek jak machaja.

Gość Pamela1988
Autorko - miałam ten sam problem ze swoim synkiem. Był książkowym noworodkiem śpiącym po 20 pare godzin na dobę pod jednym warunkiem - ze miał pierś w buzi. Bez niej było marudzenie, placz, stekanie. Spal tylko przy piersi, odłożony do łóżeczka czy wózka od razu sie wybudzal. Dzisiaj ma pół roku - je nadal bardzo często ale jest zdecydowanie lepiej. Po jakimś czasie zaczęły go interesować inne rzeczy niz piers i powoli powoli poooowooolllliii odcinal sobie ten wezel. Chociaż nie ukrywam ze nadal jest ona "lekarstwem" na wszelkie zło. Uzbroj sie w cierpliwość - powodzenia.

Gość gość
Dziecko placze praktycznie caly czas. Spi niewiele, wychodzimy na dwor codziennie. Dziewczyny na pewno nie przyczynily sie do tego papierosy? Bardzo sie martwie, ze moglam mu zaszkodzić.

Gość gość
Mały urodził się z waga 3020, w dniu wypisu wazyl rowno 3 kilo.

Gość gość
Glupio zrobilas palac ale nie sadze żeby z tego powodu plakal. Raczej potrzebuje bliskosc. Moj synek tez ciagle na piersi wisial na poczatku. Traktowal mnie jak zywy smoczek.

Gość gość
Raczej nie moim zdaniem. Ewentualne szkody nie placzem by sie objawialy... ale czy teraz dalej popalasz?

Gość gość
Jesli placze caly czas to moze warto zeby obejrzal go lekarz lub polozna.

Gość gość
Bo palenie zmniejsza wartosc mleka I czasami jego smak. Nikotyna tez moze pobudzac bardzo dziecko.

Gość gość
Palę jak przed ciążą i w trakcie pół paczki dziennie. Ginekolog powiedział, ze stres z powodu rzucania palenia będzie dla dziecka gorszy niż nikotyna. W poniedziałek wybiorę sie z synkiem do pediatry.

Gość gość
Daj dziecku piers.Ono tego potrzebuje.Moje takie bylo.Jedne dzieci spia po 20 godzin a drugie jedza caly czas.Moje w dzien nie spalo w lozeczku ani w wozku wcale.Tylko odlozone to moze 30 min.Nawet bujanie takiego noworodka nie pomagalo.Jedynie cycek byl wszystkim.I wtedy jadl i spal.

Gość gość
To mialas idiote ginekologa. Ja palilam paczke dziennie i rzucilam z dnia na dzien. Palenie jest szkodliwe.jak karmisz to proponuje ci przestac palic albo skonczyc z karmieniem. Nikotyna przedostaje sie do mleka i jak ktos wyzej napisal zzmieia jego smak. Dziecko moze byc tez przez nia pobudzone. Napisalas na poczatku ze palilas od czasu do czasu a nie pol paczki dziennie. A to ogromna roznica.

Gość gość
No starałam się ograniczyc palenie, pól paczki dla mnie to,i tak niewiele

Gość gość
Nie słuchaj tych idiotek od MM anie p********ia o za chudym albo za tłustym mleku. Mleko matki zawsze jest dostosowane do wieku dziecka i to nie w nim wina.