Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

można dac imie ktore juz jest w rodzinie

Polecane posty

Gość gość

Konkretnie dziewczyna brata ma imie ktore chcialam nadac corce. Mozna?

Gość gość
co to za pytanie...

Gość gość
A czemu nie?

Gość gość
U nas w rodzinie też był zwyczaj żeby nie powtarzały się imiona, dopiero chyba ja jako pierwsza się wyłamałam hehe, ale dałam to samo imię córce co kuzyn mojego taty, więc pokrewieństwo już po dziadkach a i tak z tą dziewczyną nie mam żadnego kontaktu :P no ale u ciebie to dopiero dziewczyna brata a nie już żona (różnie to bywa przecież), najlepiej spytaj się o radę mamy albo teściowej.

Gość gość
nie ma juz innych imion ? jak taka bezmózga papuga wystawiasz sie na posmiewisko , w głowie sie nie miesci jakie wiejskie dziewuchy głupie

Gość gość
powtórze po raz kolejny. julia julia julia i julia-4 kolezank w pracy. i zadna nie mogla dac inaczej.bo julka i koniec. efekt?no wlasnie jaki? jezeli da sie zmiękczyć imie np ta duza to marta a twoja moze byc martusia to daj.

Gość gość
A co to za problem? Ja miałam dać imię dziecku takie jak nosi mój brat ale urodziła się dziewczynka:)

Gość gość
nie to karygodne :D ludzie opanujcie sie :O kolejny zabobon :O to nie wypada itd. :O

Gość gość
A kto lub co ci zabrania? Do sądu cię pozwą? Jak się nie podoba to niech brat zmieni dziewczynę.

Gość gość
Dziewczyna brata to nie rodzina.za miesiac moze jej juz nie byc wiec daj jak chcesz

Gość gość
mój syn ma imię po moim tacie, kuzynki córka po jej mamie (ciotce). Nie widzę w tym nic dziwnego.

Gość gość
a u mnie wujek, dziadek, pradziadek, prapra itd nosili to samo imię - taka tradycja. Tak się kiedyś nazywało w Polsce, w innych krajach to nadal normalne. a tu jakieś dziwne zabobony.

Gość gość
K***a nie to ZAKAZANE!! Ja p*****le, ale jestes durna. Poza tym dziewczyna brata to nie rodzina.

Gość gość
Moj syn ma imie po moim bracie,a do tego brat jest jego chrzestnym:-) Tomki dwa:-)

Gość gość
Mozna

Gość gość
To twoja decyzja. Ja nie lubie powielania imion w rodzinie, pozatym u mnie sie tego nie praktykuje. Ale uwazam tez że jesli ktos ma tradycje nadawania imion np po dziadkach to piękne i szanuje to.

Gość gość
pewnie że można, ja nie przywiązywałam wagi do imion w rodzinie, raczej jeśli osoba mi się dobrze/źle kojarzyła o danym imieniu to na to patrzyłam :] Nie przywiązywałam wagi też do imion dzieci znajomych bo kontakty się pourywały-wiadomo przy dziecku trochę inny styl życia itd. Okazało się, że wybrałam imię które ma bardzo dużo dzieci-tak słynny Jakub :] ale mam to w tyłku, mam Kubunia, Kubka, Kubutka.... i już!

Gość gość
Jasne, że można. My daliśmy naszemu synkowi dość rzadkie imię, które występuje w rodzinie męża i które nosi bardzo fajny facet, więc tym bardziej nie mieliśmy oporów.

Gość gość
a czemu nie? jak twoj brat sie ozeni z ta dziewczyna to ona bedzie ciocia dla waszego dziecka i np. bedzie ciocia Magda i mala Madzia. co innego jakby w rodzinie byla juz mala dziewczynka o takim samym imieniu a wy byscie mieli czesty kontkat, to by sie mylily dzieci:) hehe np. die male Julki w wieku 1 roku i 3 lat.jedna twoja druga brata.

Gość gość
mozna, zwlaszcza ze to tylko dziewczyna ktora niekoniecznie bedzie rodzina. Co innego gdyby w rodzinie bylo juz dziecko o tym imieniu, zdecydowalabym sie wtedy na cos bardziej oryginalnego, po co potem rodzina ma uzywac wynalazkow typu mala Ania, duza Ania zeby je odroznic?