Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam wychowana w rodzinie bardzo katolickiej. Moje życie to koszmar

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie bylam jak oni, wrecz przeciwnie, ale wszystko ukrywam. Mam 23lata i czuje sie jak chora psychicznie, jakbym miala nadal 10lat, nigdy nie bylam na imprezie, nie mialam kolezanek, chlopaka, nie wyjezdzalam ze znajomymi za miasto, nic nie robiłam tylko siedzialam w domu albo u rodziny rownie p******ej jak moi rodzice. Nikt mnie nie lubi, moja samoocena to zero przegralam zycie, probowalam cos zmienic ale nie potrafie

Gość gość
Przestań, ja też jestem z takiej rodziny i już w liceum normalnie żyłam,nie mówiąc o studiach. Teraz mam swoją rodzinę, normalną, moi rodzice nadal wolą iść do kościoła niż odwiedzić wnuków, ale mam to gdzieś. Można dać radę.

Gość gość
Twoi rodzice są jacyś p******* ale to nie religia jest odpowiedzialna za ich zidiocenie.

Gość gość
Mi też jest bardzo cięzko nie wiem co bedzie jutro.I kocham kogoś kto jest bardzo daleko i nigdy nie będziemy razem.

Gość trzymamkciuki
Wiem, o czym piszesz. Też mam katolicką rodzinę ale się zbuntowałam. Uciekałam z domu, nie stroniłam od narkotyków i innych używek. Byłam nad przepaścią. Dwoje dzieci, każde z innym mężczyzną. Ale dziś w wieku lat 40 mimo wszystko uważam że było warto. Moje dzieci są chlubą całej rodziny - tej p*****lniętej - wiadomo, sukcesy mają wielu ojców, każdy uzurpuje sobie czyjeś zasługi. A sukcesy naprawdę znaczące. Wprawdzie nie udało mi się osiągnąć tyle co rówieśnikom, - nadal nie mam mieszkania, mieszkam wraz z partnerem w wynajętym, ale oboje pracujemy i wystarcza nam na bieżące potrzeby. Mam wolny zawód więc umowy śmieciowe, emerytury nie doczekam. Mimo tego uważam że było warto zbuntować się i pójść własną drogą. Każdy musi przeżyć swoje życie samemu. Mnie najbardziej boli, że rodzice nie widzą, jaką krzywdę w psychice mi zrobili, zamknęli mnie nawet w szpitalu psychiatrycznym. Są przekonani, że zachowywali się bardzo słusznie. Tak więc zbuntuj się bo naprawdę warto. Moja rodzina, jakby u nas wybuchła wojna na tle religijnym, bez wahania by mnie wysadziła. Takie pranie mózgu przez jedyne słuszne radio. Trzymam kciuki, walcz o swoje szczęście.

Gość gość
teraz przynajmniej widzisz jak kosciół szkodzi omamia pierze mózgi , u mnie było to samo matki nawet nie toleruje przez kosciól , dla mnie jest tępa do bólu wierzy w jakies mity o dziewicy w ciazy nasrała nam w głoeie ja teraz jak słysze kosciól mam ochote uciekac to bardzo nie bezpieczna sekta na wymarciu , ciesze sie ze w tych czasach za wiare w kosciól mozna zostac wysmianym wszystko idzie ku dobremu , wymra 2 pokolenia wypranych mózgów i koscioły skoncza sie w koncu

Gość gość
A co ma do tego ka/toli/ckość tej rodziny? Rodzina dysfunkcyjna to rodzina dysfunkcyjna i tu leży przyczyna, a nie w tym jakiego ludzie ci są wyznania. Wydaje się że każdy możliwy problem,czy zło przypiszecie ka/to/licyzmowi,łącznie z efektem cieplarnianym :O Zacznijcie myśleć.

Gość gość
Ja też byłam wychowana w bardzo ka /to lickiej rodzinie.I wszystko było ok. Miałam dużo koleżanek,jezdziłam na wycieczki,obozy,chodziłam na dyskoteki,imprezy,koncerty. Zarówno ja jak i moja siostra wyrosłyśmy na normalne szczęśliwe towarzystkie osoby,założyłyśmy włąsne rodziny,siostra wyjechała za granicę, ma troje dzieci które były oczkiem w głowie dziadków (czyli naszych rodzicow),i bardzo żałowali że nie moga się na codzien z nimi spotykac. Także winą za swoje kłopoty nie obarczaj religii,bo to nie ma z tym nic wspólnego.

Gość gość
Też pochodzę z takiej rodziny i nie czuję żebym coś z tego powodu w życiu straciła.

Gość gość
A ja byłem wychowywany w katolickiej rodzinie i wszystko ok. Jako młody chłopak zjeździłem całą Polskę, ukończyłem studia Rodzina katolicka to nie dysfunkcyjna.

Gość gość
04.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość - hipokrytko, gdyby napisała, że pochodzi z rodziny ewangelickiej, napewno byś krzyczała, że to przez to i luteranizm jest ble

Gość gość
Sama jesteś hipokrytką ,skoro posądzasz mnie bez żadnych do tego podstaw .

Gość gość
Obłęd drodzy rodacy nigdy nie rodzi się sam z siebie potrzebuje "nasiona" i odpowiedniego środowiska. Fakt że niektórzy mają tendencje patologiczne ale religia wyjątkowo je wzmacnia. w moim przypadku wszystkie poniżania terror psychiczny były motywowane religią abym przez cierpienie raj osiągnął. Trudno jest gnębić drugiego tak od siebie czy wyzywać poniżać ale jak jesteś wybrańcem boga oświeconym i wszechwiedzącym to nie ma problemu. Dlatego nie piszcie o braku związku patologi z religią. Nie chcę się rozpisywać o mojej patologii powiem tylko ze w wieku 33 lat nigdy nie miał dziewczyny nie rozmawiam nawet z dziewczynami bo to grzech i jestem prawiczkiem. (od kilku lat mi się nawet nie chce tak przywykłem do masturbacji). Nie osiągnąłem nic bo wszelakie usprawnienia mego żywota okazały się obrażać boga. W moim domu jest zakaz śmiania cieszenia się słuchania muzyki. Nie mogą przychodzić dziewczyny bo raz jak była to ojciec mnie zjebał bo powiedział że jetem trynkiewicz i ja wyrucham i żadnej nie che widzieć dla mojego dobra. To co słyszycie w radiu Maryja brzmi jak herezja w porównaniu co ja słyszałem w swoim domu. z roku na rok jest coraz gorzej. Jak masz podobną sytuacje uciekaj z domu zostań dziwka złodziejem a jest szansa ze więcej z tego radości będziesz mieć. Wbrew radosnym kazaniom średniowieczna wizja chrześcijaństwa jest ciągle popularna a raj katoli nie jest za darmo oni go kupują za bul cierpienie zgnojenie innych.

Gość gość
gość z 8.49 - To o czym piszesz to patologia wbrew pozorom nie związana z religią. Gdyby nie było religii Twoja rodzina wymyśliłaby inne powody, żeby Cię gnębić. A jeśli chodzi o Chrześcijaństwo to zaryzykuję stwierdzenie, że 90 % mocno zadeklarowanych Chrześcijan nie ma pojęcia o co w tej religii chodzi.

Gość gość
no o co w niej chodzi ?

Gość gość
W wielkim skrócie, w odniesieniu do w/w problemów m.in. należy miłować bliźniego swego jak siebie samego.

Gość gość
Twoja rodzina wymyslilaby inny powod, zeby cie gnebic, niemili ludzie i tyle

Gość gość
no ale co jeśli nasi bliźni nie tylko nas nie miłują ale przysparzają nam cierpień ?

Gość gość
Tak, tak, i do perfekcji opanowałaś wyparcie, zwalanie swoich niepowodzeń na coś innego, kogoś innego. Rodzina katolicka Ci przeszkadza? Widocznie za mało było nauk, bo kłamiesz i ściemniasz. Na dodatek publicznie na forum.

Gość gość
Jakby Ci bylo tak źle, to dawno ruszylabyś tyłek do pracy i wyprowadziła się. Nie ma to, jak robić z siebie ofiarę.

Gość gość
sama tego chcesz