Gość Paulina FD Napisano Maj 4, 2014 Od zawsze zwracam uwagę na to co jem. Staram się jeść zdrowo i pożywnie. Od jakiś 2 miesięcy do jadłospisu dodałam płatki owsiane, produkty z mąki pełnoziarnistej, orzechy, żurawinę, rodzynki. Czyli sporo błonnika. Do tej pory nie miałam żadnych problemów z układem pokarmowym. Od jakiś 3-4 dni dosłownie po chwili od zjedzenia czegokolwiek czuję w brzuchu (jego dolnej części) jak się wszystko przemieszcza, bulgocze, pęcznieje. Do tego dochodzą gazy, po jakimś czasie te wrażenia ustają, aż do następnego posiłku. Stolec mam prawidłowy 1-2 razy na dzień, normalna konsystencja. Zastanawiające jest to że do tej pory wszystko było w porządku. Z drugiej strony też nie przeginam z tym błonnikiem i nie podejrzewam, że pochłaniam go ponad normę. Czy możliwe jest, że organizm próbuje pozbyć się z jelit tych wszystkich świństw, które przez lata złej diety się w nim odłożyły, a może jednak za dużo tego błonnika? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach