Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzylatka bez kasku na rowerze

Polecane posty

Gość gość

Do d**y te kaski! Zakładasz zapinasz a to lata na tej głowie, odsłania czoło przekręca na boki Próbowałam to ciasno zapinać ale dalej lata w przód i w tył... Przeciez jak dziecko rypnie głową o chodnik, kamień to ten kask poleci do tyłu i czołem walnie! Po h****jjjj to zakładać?

Gość gość
jak się kupuje kask za 10zł to czego się spodziewasz?

Gość gość
mojemu jakoś nic nie lata ale nie mam kasku z marketu za 30 zł

Gość gość
Dla ochrony głowy?

Gość gość
A ja mam kaska dla dziecka z pepco za 29 zł i jest dobry .Trzeba dobrze dopasować paski i wtedy jest ok.

Gość gość
To jak ten dziad powinien wyglądać ile kosztować i gdzie go kupić? wq***iłam się.

Gość gość
Moja ma dwa takie kaski i oba do duuuuuupy nie ma opcji żeby dopasować Pasuja ale nie chronią nawet w 1%!

Gość gość
Dajcie link jak powinien wyglądać kask dla 3+

Gość gość
polecam przejść się do sklepu sportowego, gdzie ktoś kto się na tym zna dopasuje kask. ja też ma kask i nie spada mi, więc nie ma opcji żbey nie dało się dopasować takiego dziecku. a stać się może wszystko nawet przy małej prędkości, a co do tego co potrafią 3 latki to nie muszę CIebie chyba przekonywać - milion pomysłów na minutę.

Gość gość
Mój ma kask Met z tego co pamiętam kosztował 159 zł ,był to najmniejszy kask jaki dostałam jest regulowany więc jeszcze na trochę się przyda ,nie poci się głowa nic się rusza .

Gość gość
aha i kupowałam w rowerowym razem z dzieckiem aby mu przymierzyć od razu .

Gość gość
Bo nie kazdy kask pasuje, dobiera sie go w sklepie pod okiem sprzedawcy. Na jakiegos kretyna trafilas skoro nie potrafil dobrze dziecku kasku dobrac. Ja kupilam kask corce i byl do wywalenia, dzialo sie z nim to co u Ciebie. Poszedl maz z dzieckiem do rowerowego, gdzie byl pan ktory widac bylo, ze zna sie na rzeczy. Teraz dziecko ma porzadny kask, ktory sie nie przesuwa, nie luzuje, dobrze trzyma sie glowy. Poszukaj w wyszukiwarce moze polecanych sklepow rowerowych w Twoim miescie - najlepiej wybrac taki ktory ma duzo opinii dot. obslugi. I tam idz z dzieckiem,

Gość gość
a ja nie wiem po co dziecku kask, jak nie umie jeździć to niech nie jeździ, ja się wychowałam bez kasku i żyję, wszyscy z mojego otoczenia jeździli na rowerach bez kasku i nigdy nikomu się na rowerze nic nie stało poza zadrapaniami na łokciach czy kolanach, a w teraz nagle dzieci muszą mieć kask, to są jakieś niedojdy życiowe :/

Gość gość
matko co za argument! ja jezdzilam bez fotelika samochodowego i zyje a ile dzieci przez to umarlo? nasze babcie rodzily w domu i tez zyly - a reszta umierala logika krolika :/

Gość mamadwóchdziewczynek
Kask musi być dopasowany, wtedy nie lata. Niestety u małego dziecka z doborem może być trudno. Moja ma dużą głowę, rok temu kupiłam w decathlonie za około 50zł i był super dopasowany, ale już teraz za mały. Kupiłam więc kolejny za 79 w rowerowym, ma regulację z tyłu i też fajnie głowę ochrania. Ten sezon na pewno ponosi. Moja korzysta właściwie kiedy jedzie ze mną w foteliku, sama na razie tylko na biegowym, ale jednak głowę chronić trzeba i warto kask mieć. Starszej córce kupiłam lepszy, jak zmieniałam jej rower, zapłaciłam około 150zł i to był jeden z najtańszych, ale też najmniej masywny a jest z kolei drobna i wszystkie były za duże. Trzeba mierzyć, to na pewno. Musi wchodzić głęboko na głowę i nie przesuwać się.

Gość gość
Mój syn nauczył się jeździć bez kasku i jakoś żyje :S

Gość gość
ja widzę dorosłych w kaskach a dzieci tylko jedno widziałam bez na oko 2 latek ale starzy i starsze dzieci miały kaski .

Gość gość
16:16 nie wiem w jakiej dzielnicy mieszkasz ale chyba mocno patologicznej, skoro nie widzisz lud******askach na rowerze a hurtem przejezdzaja bez kasku - trzyletnie dziecko nie umie utrzymac rownowagi tak dobrze jak dorosly, moja trzylatka niejednokrotnie wywalila sie jadac na rowerze - uderzajac glowa w kasku o betonowa plyte i NIC kompletnie jej dzieki temu nie jest; gdy ja z nia jade to kasku nie zakladaml, bo jade wolno ale gdy wybieram sie na przejazdzke sama z mezem to oboje zakladamy kaski

Gość gość
ja też zakładam kask bo mi zawiewa w głowę i zaraz boli ,po za tym jak pierdyknę to mam ochronę ludzie jeżdżą w kaskach widzę i mnóstwo czy młodzi czy starsi

Gość gość
no widocznie mieszkam w patologicznej dzielnicy, mieście patologicznym bo nie widuję lud******askach, śmiech na sali żeby po mieście jeździć w kasku :D

Gość gość
Ostatnio synek mojej koleżanki wypadł z takiego plastikowego samochodziku. To bezpieczniejsze niż rower no i wolno jeździ i był bez kasku. Zarył twarzą o asfalt - wstrząśnienie mózgu, szpital, problemy z wysłowieniem, stany "zawieszenia" czyli patrzenie w jeden punkt. Wyszedł z tego szybko - 4 dni później już był w domu i rozrabiał tak jak przed upadkiem. Ale co się rodzice stresu najedli to ich. Ja tęz nie miałam kasku jako dziecko i teraz jeżdżę bez...mimo że miałam dość poważny upadek z roweru w dzieciństwie. Ale jak ja byłam mała to ******* drogach był zupełnie inny i kiedy moja córka będzie starsza to też się na pewno dużo zmieni. Lepiej niech kształtuje nawyki. Mi zresztą wizyta na pogotowiu - nawet tylko na założenie szwu - jest niepotrzebna.

Gość gość
śmiech na sali idiotką jesteś niezłą ,bo na drodze rowerowej raz kask się przydaje są ulice pomiędzy gdzie auta jeżdżą a i święte krowy czasami wlezą na ścieżkę więc śmieszna jesteś ty i głupia zarazem .

Gość gość
bo trzeba umieć jeździć na rowerze a nie kaskiem się chronić :P tak samo samochodem trzeba umieć jeździć to wypadku się nie spowoduje nawet największym gratem a tacy co nie umieją jeździć to i w najbezpieczniejszych kaskach i rowerach mają wypadki, jesteście jakieś niedorozwinięte jak się wywracacie na rowerach :D

Gość gość
Weź pusta idiotko myśl bo się błaźnisz .

Gość hehehehehhehe
gośc 16:56] Ale ty jestes głupia ... masakra . U mnie na osiedlu 95 % dzieci ma kaski . Lepiej chronić głowę bo to rożnie bywa.

Gość gość
najlepiej nie wychodzić z domu bo to różnie bywa :P a tak naj naj lepiej to przesiedzieć cały dzień na kafe :D

Gość gość
Ja szczerze mówiąc w ogóle nie widuje dorosłych lud******askach- całe miasto patologiczne? A co do dzieciora, który się poobijal w plastikowym autku- świetny przykład :D bachor zawsze może się wywalic będąc na nogach, więc najlepiej niech chodzą w tych kaskach na stałe, a nie tylko na rower

Gość gość
Zawsze jak idziemy na rowery to mamy kaski :) cala rodzina :)

Gość No niestety taka właśnie polsk
mentalność- łamanie przepisów czyni Cie z******tym, jak przepisów przestrzegasz toś frajer :O Przechodzenie na czerwonym świetle, jazda bez kasku, wożenie dzieci bez fotelika :O Czyzby statystyczny Polak był jednak idiotą?

Gość gość
a ja nie wiem po co dziecku kask, jak nie umie jeździć to niech nie jeździ, ja się wychowałam bez kasku i żyję, wszyscy z mojego otoczenia jeździli na rowerach bez kasku i nigdy nikomu się na rowerze nic nie stało poza zadrapaniami na łokciach czy kolanach, a w teraz nagle dzieci muszą mieć kask, to są jakieś niedojdy życiowe :/ x ja akurat znam przypadek, gdzie kolega po upadku na rowerze wylądował w szpitalu ze wstrząsem mózgu. kask kosztuje 30 zł, dziecko uczy się dobrych nawyków i jest bezpieczne. a twoje argumenty są dziecinne. dawno nie było też pralek automatycznych i zmywarek i ludzie dawali sobie radę z praniem a teraz .... pampersy, mleko modyfikowane.