Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ktorym tygodniu ciazy pojawily sie Wam rozstepy na brzuchu?

Polecane posty

Gość gość
w zadnym. codziennie po prysznicu na mokry brzuch smarowalam oliwke a wieczorem gruba warstwe kremu/balsamu/oliwki/

Gość gość
W 40-tym. Wokol pepka kilka. Bo dziecko wystawialo tam pietke. Niczym nie smarowalam,bo mialam uczulenie na wszystkie kosmetyki.

Gość gość
A prawda jest taka, że jak mają być to i tak będą. Ja od początku ciąży jechałam z oliwką i perfecta mama i w 39 tygodniu jeszcze się chwaliłam, że nie mam nic a nic. A tu nagle niespodzianka - brzuch opadł z dnia na dzień i automatycznie wyskoczyło trochę rozstępów na dole.

Gość gość
Ja juz sama nie wiem od czego to zalezy, bo chyba tez nie od genetyki. Ja w zyciu rozstepa na oczy nie widzialam, ani u mamy, ani u babci, ani u zadnej z ciotek, a potem moja kuzynka zaszla w ciaze i brzuch miala taki, jakby wpadla do maszynki do miesa. Cale zycie bardzo dbala o skore i miala piekna, mieciutka i gladka, a teraz - zgroza. Jej mama ma skore sucha jak pieprz, w zyciu zadnych kosmetykow nie stosowala, trojke dzieci urodzila i rozstepow nie ma. Ja po pierwszej ciazy tez zero rozstepow, brzuch mialam plaski jak deska na trzeci dzien po porodzie, ale juz druga ciaza to zupelnie inna historia. Rozstepy mnie zaatakowaly okolo 7 miesiaca, mimo ze dbalam o skore jak zawsze i uzywalam tych samych kosmetykow co poprzednio. Przytylam tez mniej wiecej tyle samo.

Gość gość
Po waszych wypowiedziach mozna troche wywnioskowac ze pojawienie sie rozstepow to jak troche rosyjska ruletka albo sie pojawia albo nie i nie do konca wiadomo od czego to zalezy

Gość gość
Moja mama ma rozstępy, moja siostra też a ja nic, zero. Kosmetyki dobre ale i sport, urodziłam po terminie, przytyłam 10kg

Gość KM1988
Ja rozstępy mam od ok 12tc na brzuchu piersiach i nogach -do dziś mam czerwone mimo ze smaruję a ciąża zakończyła się w 21 tc (1kwietnia br)

Gość gość
Polecam każdej przyszłej mamie poczytać o stosowaniu dużych dawek witaminy C w ciąży, a zwłaszcza przed samym porodem :) Wit. C jest odpowiedzialna za produkcję kolagenu, a to najczęściej z nim jest problem w związku z rozstępami i tu wtedy żadne kremy nie pomogą, bo problem tkwi w słabych połączeniach kolagenowych gdy skóra się bardzo naciąga. Pomijam już takie aspekty jak krótszy i lżejszy poród, szybkie dochodzenie do siebie po porodzie i oczywiście wyjątkowo zdrowie dzieciątko:)

Gość gośćABC
Smarowalam się od samego początku Nivea Soft wieczorem po kąpieli i nie mam ani jednego rozstepu mimo że urodziłam w wieku i 33lat. Dobrze nawikzona skóra to elastyczniejsza skora. Każda dobiera kosmetyk według siebie żeby dobrze nawilzyl i będzie ok

Gość gość
W żadnym. Nie miałam rozstępów. Jakos specjalnie nie dałam o skórę.

Gość gość
W pierwszej ciazy nie pojawiły się wcale. W drugiej dopiero w 9 miesiącu i bardzo były widoczne zaraz po porodzie, zanim brzuch się " wciagnal". To dziwne, ale w miarę zmniejszania się brzucha rozstepy zaczęły być coraz mniej widoczne a w obecnej chwili nie widać ich wcale.

Gość gość
Ja w wieku 29 lat urodzilam poerwsze dziecko, smarowalam brzuch balsamem marki Palmers. Nie mam ani jednego rozstepu na brzuchu. Moja mama urodzila 4 dzieci i tez nie ma. To chyba geny najbardziej o tym decyduja.