Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ce

Stopery do uszu, zatkane ucho

Polecane posty

Gość ce

Witam. Od kilku dni używam takich woskowych stoperów do uszu. Dzisiaj kiedy się obudziłam i je wyjęłam, zorientowałam się, że moje prawe ucho jest zatkane. Myślałam, że mi przejdzie, ale minęło już kilka godzin i nic. Czy przyczyną mogę być te stopery? Czy to możliwe, że kawałek utknął mi gdzieś głęboko w uchu? Pomocy ;(

Gość gość
Odpowiedz jest bardzo prosta: stoper, który włożyłaś w ucho wepchnął w głąb przewodu słuchowego Twoja woskowine. Musisz udać się do laryngologa w celu przepłukania ucha wodą pod ciśnieniem, bądź odessaniem tego pod mikroskopem. Pozdrawiam.

Gość gość
możesz wlać do ucha wodę utlenioną, najlepiej ogrzać butelkę w ciepłej wodzie potem wlewać do ucha moze coś rozpuści, jak nie pomoze to do lekarza na płukanie

Gość gość
Do ucha zatkanego warto wlać kilka kropel ciekłej parafiny lub oleju rycynowego, położyć się na boku przeciwległym i pozwolić wsiąknąć olejowi w to, co utknęło. Podczas mycia głowy powinno samo wypaść. Najprawdopodobniej utknął Ci kawałek stopera, skoro były używane woskowe. Stopery wykonane z pianki są lepsze, nie ma szans, że kawałek się oderwie i zostanie w środku :)

Gość ce
A czy są przeciwwskazania co do wody utlenionej? Czy taka, na której jest napisane hydrogenii peroxydum 3% (gdzieś przeczytałam, że nie może być bardziej stężona niż 3%) będzie dobra?

Gość gość
taka zwykła woda utleniona 3% właśnie jest świetna nie słyszałam o przeciwwskazaniach, jeżeli nie masz jakiejś choroby ucha czy uszkodzenia błony, to nic się nie stanie ja też polecam wodę utlenioną, działa za każdym razem bez zarzutu połóż się na boku i nalej do ucha wodę bezpośrednio z buteleczki nalej tyle, żeby się nie wylewało, po paru razach będziesz miała wprawę nie przestrasz się na początku, bo głośno musuj****ardzo głośno to słychać i czuć takie mrowienie w uchu poczekaj kilka minut, aż przestanie się tak pienić i przyłóż do ucha chusteczkę, przechyl głowę tak, żeby woda wypłynęła na chusteczkę powtórz kilka razy, jeżeli za pierwszym razem uch się nie odetka na chusteczce zostanie kawałek woskowiny, która wypłynie z wodą utlenioną jeżeli jest duży, to trzeba będzie powtórzyć zabieg kilka razy zanim wypłynie i jeszcze jedno - jak używasz stopery, to pamiętaj o ich odpowiedniej wielkości, żeby nie uszkodzić ucha - możesz je przyciąć na przykład, a te woskowe to chyba odpowiednio uformować, żeby nie wchodziły zbyt głęboko do ucha polecam stopery z pianki, moim zdaniem są wygodniejsze do użycia, jeżeli śpisz na boku to trzeba je przyciąć nożyczkami, żeby nie przeszkadzały w spaniu

Gość jaja naa boczku
Też kiedyś miałem sytuacje ,że zatkałem sobie ucho stoperem ,uformowałem zbyt małą kulkę i później przy próbie wyjęcia był kłopot .To jeszcze było w czasach dziecięco -młodzieńczych ,wiec lekarka myślała iż wsadziłem sobie coś, ot tak , dla zabawy .Nawet ją nie wyprowadzałem z tego błędu .Pomogło oczywiście płukanie ucha wodą pod ciśnieniem .Następny raz wiedziałbym już ,aby nie oszczędzać na materiale ,tylko następnego razu nie było ,bo się zniechęciłem do zatyczek .:)

Gość gość
lepiej zamiast takich woskowych kupić sobie gumowe, mozna je dostac na sluchnet. ja jestem z takich bardziej zadowolona :)

Gość gość
Ja używam gumowych stoperow i od miesiąca mam zatkane prawe ucho a dziś w pracy zaczęło mi się zatykac lewe. Holera

Gość gość
ja uzywam wylacznie stoperow do uszu profesjonalnych firm, takich jak http://profilaktykasluchu.pl/ - dobra jakosc w dobrej cenie i nie sa w zaden sposob szkodliwe, a pomaga naprawde bardzo:)

Gość gość
gość 2017.06.28 ja uzywam wylacznie stoperow do uszu profesjonalnych firm, takich jak http://profilaktykasluchu.pl/ - dobra jakosc w dobrej cenie i nie sa w zaden sposob szkodliwe, a pomaga naprawde bardzousmiech.gif Świetne maja stopery - korzystalismy i sa naprawde genialne

Gość gość
Przy używaniu stoperów czasami mogą przytkać się uszy, ale to szybko mija.