Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwolnienie L4

Polecane posty

Gość gość

Pracuje w przedszkolu umowe mam do konca czerwca chce juz isc na zwolnienie. Mam straszna depresje i bulimie. W pracy ogolnie przej***** przez co depresja z dnia na dxien sie nasila. Lecze sie u psychiatry i psychologa. Moge bez problemu pojsc na L4 czy pracodawca moze mi syfu narobic bo to wredna baba

Gość gość
a nie przedłużą Ci dalej umowy ? Bo jak pójdziesz na l4 to mogą Ci nie przedłużyć, ludzie są wredni.

Gość gość
Ja juz tam nawet nie chce wracac. Nie chce pracowac u tych ludzi. Wykorzystuja nas do wszystkiego a cierpia na tym tylko dzieci. Nie moge juz na to patrzec. dlatego chce na dws msce isc na zwolnienie odebrac swiadectwo pracy i szukac czegos nowego

Gość gość
Ja bym poszla. Nic Ci zrobic nie moze...nic nie tracisz po co sie meczyc

Gość gość
to idź :-)

Gość gość
to idź :-)

Gość gość
Mi tak zrobili. Też chciałam odejść z pracy bo wymagała odemnie co najmniej 5 godzin w samochodzie i drugie tyle przy komputerze a czasem sporo więcej. Nasliły mi się problemy z kręgosłupem - miałam już wcześniej stwierdzone zmiany zwyrodnieniowe. No i chciałm się jeszcze podleczyć zanim odejdę. Donieśli do ZUSu, - mimo że było to moje pierwsze l4 w zyciu po 10 latach pracy! - miałam wezwanie na komisję. Doktor orzecznik podważyła opnie lekarza rodzinnego i neurologa - twierdzać że ona od prywatnych nie honoruje opinii... nie dała mi nawet dojść do słowa ze tylko neurolog był prywatnie bo na nfz czekałabym pare mcy. Miałam też zaświadczenie od fizykoterapeuty - prywatnego - że jestem u niego regularnie na zabiegach. Zaświadczenie wzięłam dzień przed komisją bo napisali mi że mam zebrac wszelkie informacje dotyczące mojego zdrowia i leczenia. Dr orzecznik mnie wyśmiała że sobie na szybko jakieś papiery załatwiam. Na koniec powiedziała że mam szcżescie bo przerywa mi l4 od następnego dnia a nie cofa całkiem. A jak mi się nie pdooba to mam się odwołać - i do widzenia.

Gość gość
co za wredni ludzie, naprawdę, brak słów :-(

Gość gość
wróciłam do pracy jeszcze na 10 dni i prawie nie ruszyłam tam palcem.

Gość gość
kurcze no bez jaj. Kurde to tylko pracodawca a tyle syfu czlowiekowi robi

Gość gość
ale jak bedzie na zwolnieniu od psychiatry to jej tego nie sprawdza na komisji przeciez jak